Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tym razem bez pseudo

Do CHOMIKA pytanie mam!

Polecane posty

Gość tym razem bez pseudo

Chomiku, Ty jako ekspertka od naturalnych mazideł czy zechciałabyś mi odpowiedzieć na jedno pytanie..? ;) Mianowicie - zrobiłam miksturę z masła karite, olejku ze słodkich migdałów i odrobiny oleju jojoba. A pytanie brzmi: jaki w przybliżeniu jest okres trwałości takiej oto mikstury (zakładając, że nie trzymam tego w lodówce)? Odpowiesz? :D

Gość niechomik
pol roku w temp. pokojowej (tylko chron od swiatla) co wy tak z tym chomikiem?

Gość Dziękuję ślicznie niechomiku
🌼

no właśnie ja też nie wiem co wy tak z tym chomikiem:D 🌻 niechomik ma rację tak w przybliżeniu - masło karite może wytzrymać nawet do 2 lat przechowywane w ciemnym i chłodnym miejscu, jojoba jest również olejem bardzo trwałym i nie jełczejącym szybko, olej z migdałów trochę gorzej wypada. Ja bym proponowała obserwować mazidło - w przypadku jeśli zacznie zmieniać kolor, konsystencję czy zapach - to znak że zaczyna się coś niedobrego dziać i lepiej wywalić. Przy dobrych wiatrach takie mazidlo może przetrwać i dłużej. Trzeba je chronić przed światłem, ciepłem i wilgocią - można dla podrasowania sprawy dodać wit E, która działa jak naturalny konserwant. pozdrawiam:)

Gość Chomikowi też ślicznie
dziękuję 🌼