Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janis33

jak mu wytłumaczyć ze kocham ale odchodzę?

Polecane posty

we wtorek, potem chyba jeszce byla jeszce jedna rozmowa ale krotka...po prostu powiedzialam ze to koniec.. tyle ze nie umiem powiedziec mu ze go nie kocham...

chcialabym zeby ulozyl sobie zycie,ale on twierdzi ze zawsze bedzie czekal na mnie...i to mnie bardzo boli

fajny efekt ------- nie robil problemow, tylko strasznie bylo mi go szkoda, prosil, i dlugo po rozstaniu probowal nawizac kontakt, pisal.... ale minelo. ma dziewczyne, to juz 3 z kolei w ciagu pol roku, nie uklada mu sie zbytnio. jest zaborczy. Ale w koncu odetchnelam, wychodze ze znajomymi do pubu, moj obecny chlopak nie marudzi, jest wyrozumialy. A najbardziej w bylym draznio mnie to - ze kiedy dostawalam smsa to zawsze odczytywal, zagladal, wszystko musial wiedziec! co moje musialo byc i jego. A teraz, czuje ze zyje, oddycham, moj obecny okazuje uczucia, ale nie dusi! jest czuly ale sa granice

Ewelka mialam to samo a mmoze podobnie... on mial juz dwie zony nie mowiac o zwiazkach ....doszlam w koncu do wniosku ze to z nim jest cos nie tak... otworzylam w koncu szeroko oczy..

i to ze potrafil mnie ponizac...zdeptal wszystkie moje uczucia...pamietam i nie zapomne tego nigdy..tylko ciagle sie pytam sama siebie po co do niego wrocilam po tym wszystkim??? czy jestem od niego uzalezniona/?? teraz nie moge sie zlamac wiem ze musze byc silna!!!

Gość mniejszy problem..chyba
czesc dziewczyny. Czytam wasze wypowiedzi i widze ze i ja mam podobny problem...tylko ze ja jestem z moim facetem bo troche mi go zal...chyba chcialabym mu zastapic matke ktora zmarla mu gdy byl jeszcze dzieckiem. Gdy jestesmy razem jest super, dba o mnie, nie kontroluje, nie ma wybuchow zazdrosci...traktujemy sie po partnersku. jets barzdo czuly ,mily i madry. Jednak mam takie przeczucie ze to nie ten...chciaz mam bardzo chwiejne przemyslenia.. dzisiaj np. gdy mialam problem, pierwsza mysl jaka mialam to powiedziec to jemu, zeby on mi pomogl. napewno wam namieszalam bo sama mam pomieszane w glowie i nie wiem co zrobic. Napisalam mu zebysmy na razie zrobili sobie przerwe, a argumentem na to jest odleglosc ktora nas dzieli 800km... pewnie nie zainteresujecie sie moim problemem bo dla wielu pewnie wyda sie blahy ale ja ...mysle o tym co dzien, jak bedzie lepiej, czy aby za mocno go nie skrzywdze..itd

witaj nie mozesz byc z nim z litosci...nigdy przenigdy tego nie rob...ja to wiem...ja bylam tez ze strachu a to podobne... jutro tu zajrze rano mam nadzieje ze jeszce ktos cos napisze??? Dziewczyny jesli macie podobny problem piszcie proszę..

janis bądź silna. Powiedz mu ze dusisz sie w tym zwiazku, z reszta sama wiesz co powiedziec, powiedz szczerze co czujesz. Odejdź. Mzoe sie zmieni. A juz idchodzilas od niego? bo ja 3 razy..... za kazdym razem przez miesiac bylo cudownie poźniej to samo, taki typ, zaborczy, najchetniej zamknal by mniw klatce i patrzyl, tlyko on i nikt wiecej .... to chore

janis33 ja czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. chciałabym mieć na tyle dużo siły i odwagi by walczyć z wiatrakami i nauczyć się mówić mu \"NIE\"

Gość jużwolna
Ja też byłam w takim toksycznym związku.Już nie wiem ile razy się rozstawaliśmy..A ja głupia ciągle dawałam się nabrać, że się zmieni, że zrozumiał co było nie tak i teraz to już będzie dobrze.Ciągłe smsy, telefony.Prośby, grożby, szantaże...Też mi było żal, że przezemnie cierpi. Bałam się też samotności, że sobie nie poradzę, bo mamy dzecko.Ale w końcu za którymś razem się udało się, już nie wytrzymałam.Odczułam niesamowita ulgę! W końcu odetchnęłam i poczułam się wolna. Teraz jestem z kimś i jest cudownie. I w końcu poczułam że życie jest pięne.

Gość jużwolna
Janis poprostu to zrób .Moja rada sms-ów wogóle nie czytaj tylko od razu kasuj.Trochę to trudne na początku, ale tak będzie ci łatwiej, albo zmień tel.

jużwolna cieszę się że Ci się udało. To jest nieziemsko trudne bo nie chodzi tylko o smsy ani o zmiane telefonow. Ale o to że na każdym kroku on chodzi i błaga. Szantażuje itp. To niezwykle trudne a my kobietki w pewnym momencie ulegamy i pozwolimy wracac do siebie pod warunkiem że on się zmieni... \\ ..On się zmienia, jest cudownie, po miesiącu powraca szara rzeczywistośc... I tak jest w kółko

Gość jużwolna
Bez obrazy ale chyba za mało jeszcze "po dupsku" dostałyście...Ja też wierzyłam długo w te bajeczki o zmianie.Ale prawda jest taka że ONI się nie zmieniają!Nigdy! A to że chodzą i płaczą to zwykła manipulacja...Wiem że to trudne, ale szkoda życia. Najlepszym lekarstwem na miłość jest...nowa miłość.

czesc dziewczyny;-) dzieki ze piszecie ze moge sie tu wygadac...

juz wolna ja to wiem wszystko wiem... odeszlam drugi raz...i mysle ze juz ostatni...teraz wiem ze najwiekszym moim bledem..

janis hej juz wolna nie wiem czy tak szybko da sie od nowa zakochać... jak sobie pomyśle ze z kimś nowym miałabym budować to co na początku budowałam z nim to wszystkiego mi sie odechciewa...wszyscy musimy nauczyć sie miłości, i na to potrzeba czasu a ja nie miałabym już siły budować tego w nowym związku

Ewelka ja odeszlam raz i teraz drugi... wrocilam do niego po pol roku..bardzo tesknilam za nim...chcialam zeby znowu bylo cudownie...ale teraz wiem ze to tylko na chwile,ze on sie juz nigdy nie zmieni

Mimoza ja to juz wiem i mysle ze Ty tez kiedys to zrozumiesz...ze niczego sie nie zbuduje w takim zwiazku,wszystko Ci sie bedzie walic co jakis czas, az w koncu calkiem sie wypalisz...i nie bedzie juz milosci...

Ewelka ja juz nie licze na to ze sie zmieni,nie wierze w to,po tym wszystkim co zrobil jak mnie traktowal...musze wiedziec ze juz nie ma powrotu...teraz to wiem i chce byc silna i juz do konca..

Ale wiesz jak z drugiej strony na to patrze to nie jest mi zle... Mam sie do kogo przytulic, nie chodzimy na te imprezy bo on nie chce, ale za to zawsze zabiera mnie gdzies nad wode, raz w miesiacu wyjezdzamy w gory, w wakacje bylismy w izraelu, wszystko za jego pieniadze... nie wiem w sumie co sie ze mna dzieje... jestem zawieszona pomiedzy młotem i kowadłem, z jednej strony nie chce z nim byc a z drugiej kocham do szalenstwa... a moze ze mna cos nie tak...

Mimoza to chory zwiazek,moze jest Ci dobrze,masz jakas stabilizacje i mysle ze i komfort finansowy. ale uwierz mi zycie nie konczy sie na was,nie mozna byc TYLKO ze soba,jest wokol swiat i ludzie i trzeba to tez zauwazyc. On zawsze mowil ze njaszczesliwszy jest tylko ze mna i jak jestesmy sami,jak nikt nam nie przeszkadza...nawet moich przyjaciol obwinial o to ze mu mnie zabieraja,to chore!!!!

widzisz Mimoza ja odeszlam .... kochajac... tez myslalam ze moze cos ze mna nie w porzadku,zastanawialam sie nad tym i on mnie nie rozumial prosil zebym mu to wytlumaczyla ale ja nie jestem w stanie... powiedzialam co czuje jak sie czuje ale on widzi tylko siebie swoje cierpienie,ze jak on ma zyc beze mnie ze to niemozliwe itd. ale wiem ze zrobilam dobrze ze wzgledu na siebie ale tez na niego. Nie wiem czy jesli kiedys (albo moze dosc szybko?) zwiaze sie z kims innym tez bedzie taki dla tej osoby??? czy moze tylko dla mnie???

Masz rację. Co do moich przyjaciółek już teraz byłych. Na początku było wszystko ok. Nawet jedną z nich zeswataliśmy z jego kolegą. Ale później to chyba ja sama zaczęłam psuć. Bo jak mi kiedyś zaczęło odwalać to wtedy on pojechał do mojej przyjaciółki żeby zapytać się jej co ma robić itd. wtedy ja wpadłam już w kompletny szał że jak to on mógł tak za moimi plecami itd. Póżniej on zacząl twierdzić że ja zbyt wiele o nas wygaduje przyjaciółką i one się z nas śmieją za naszymi plecami a ja jestem naiwna, one wrednt itd. Uwierzyłam. Zerwałam z nimi kontakt. On też nie miał przyjaciół. Aż do teraz. Może to dziwne ale on spotyka się teraz z kumplami. Ja też bym chciała, ale już niestety nie mam z kim... Nie mam przyjaciółek a takim zwykłym koleżanką boję się zaufać.

W domu to chyba wszyscy widzą co się czasem dzieje, a zwłaszcza mama, jak wychodzę trzaskając drzwiami, gdy chodzę zapłakana itd. To własnie mama mi powtarza żebym skończyłą ten chory związek, (pomimo że wszyscy u mnie lubią P. ) Bo nie daj boże zrobi Ci dziecko a wtedy to już kamien w wodę. ..

widzisz Mimoza i tu zrobilas kolejny błąd,ja nie zostawiałabym swojej przyjaciółki w imie miłości... jesli Cie facet kocha to uwazam ze powinien akceptowac i szanowac Twoich znajomych,przyjaciół i rodzine. On wiele razy wyzywal moja przyjaciolke,mowiel ze to przez nia sa nieporozumienia w naszym zwiazku,ale to nieprawda... ja zawsze jej bronilam i tez byly czesto klotnie przez to.

Gość ostatni gasi światło
Myślę, że dobrze zrobiłąś i nie musisz się tłumaczyć. Facet nie rozumie, bo nie chce i nie Ty jesteś za to dopowiedzialna. Po prostu zajmij się teraz swoim życiem, on jest od tego, żeby zadbać o własne. Postąpiłaś uczciwie, jeślion nie umie sobie poradzić z własną zrytą psychą, to już nie Twój problem.

ktos mi powiedzial ze o jakiej ja milosci mowie??? ze ciagle chodze zamyslona,albo sie kloce albo placze...nie wiem ile lez wyplakalam przez niego... i wlasnie mi ktos to uswiadomil...ze nie jestem z nim szczesliwa...i nie bede moze tylko na chwile... wlasciwie zycie sie sklada z takich wlasnie chwil....\"w zyciu piękne są tylko chwile\" ale zrozumiałam ze tych chwil mam bardzo mało i coraz mniej...

janis a ile masz lat jesli moge spytac?? może i to był mój błąd, wiem że zbyt wiele ich w życiu popełniłam. Wiem że i tak kiedyś będę musiala z nim skończyć bo nie pozwolił mi iść nigdzie na studia, tzn pozwolił ale tylko na takie które są nie dalej niż w obrębie 15 km od miejsca zamieszkania. Powiedz czy to normalne jeśli się kogoś kocha?

Gość ostatni gasi światło
Ten ktoś miał rację :) U mie było to samo, zamrnowałam tylko kupę czasu, nerwów, zdrowia i pieniędzy. Szkoda życia.