Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mootylekk

pomocy!

Polecane posty

mam 166 cm wzrostu i ważę 59 kg.mam 17 lat. Od jakiegoś czasu odchudzam się, ale wciąż nie wychodzi.. Od października codziennie sobie powtarzam.. od dziś nie jestmn i się odchudzam.. 2 tygodnie temu postanowiłam ze nie bede jesc słodyczy,.. nawet mi wychodzi ale np. dziś.. przez cały dzień zjadłąm tyklo kana pke w szkole, w domu fitness z mlekiem o,5% i potem mnie napadło.. zjadłam 2 lizaki, zupe pomidorową, a potem całą paczkę orzeszków w czekoladzie. to jest ponade mna.. ciagle musze coś jesc.. co mam robic? nie moge juz na siebei patrzec, wstydze się:(!prosze, pomóźcie...:(::(

prawda jest taka, ze tylko ty sama mozesz sobie pomoc :)okrutne ale prawdziwe. tu wiele osob ma z tym problemy, a i powiem Ci, ze wcale nie zjadlas duzo :P

Gość na jaką cholere
sie odchudzasz

a ja dzis zawalilam tydzien \'czysty\' od slodkiego, wiec wiem co czujesz...:*

Gość na jaką cholere
ja żre3 co popadnie kilkanascie razy dziennie,bo moj facet mowi ze lubi rubensowskie kształty...teraz waze ok 96 kg przy wzroscie 150 cm i nie narzekam :) grunt to dobre samopoczucie🖐️

Też miałam takie problemy ale odkąd zaczęłam nową dietę idzie mi o wiele lepiej bo ją polubiłam! Po prostu pomyśl że dieta nie polega na odmawianiu sobie czegoś tylko na zmianie trybu życia na zdrowszy. Moje rady: 1)Spisuj sobie codziennie co zjesz i o której godzinie biorąc pod uwagę plan dnia. Masz uwzględnić śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację i nie mniej niż 1000 kcal ale nie więcej niż 1500. 2)Jedz normalne pełne posiłki domowe, które są zdrowe, a jak będziesz najedzona to mniejsza szansa ze wieczorem się rzucisz na żarcie. 3)ćwicz a dietę traktuj jako dodatek do ćwiczen - jak się napracujesz ćwicząc to potem będzie Ci szkoda zmarnować jedząc słodycze.

Zapomniałam dodać: ostatni posiłek o 18:00 - 19:00 ale jeśli się będziesz trzymać zaleceń i jeść normalnie to nie będziesz miała z tym problemu. A jak Cię będzie bardzo kusiło coś slodkiego to polecam suszone ananasy.. mniam

no.. Nala.. wiesz co czuje.. :P do tego bolą mnie terqaaz wszytkie zęby:/ co do \" bna jaką cholerę\" eh.. masz fajnego faceta i.. w ogole go masz, trafiłam do klasy, gdzie jak dziewczynie leciutko odstaje brzuszek, od razu sie jej czepiają, i nie to żebym sie przejmowała kims, ale jeskli co chwile Ci powtarzają, że, mam brzuszek i tyłek za duży, to nie jest miołe, w domu też wszyscy mi powtarzaja ze jestem najgrubsza w rodzinie.. ( w pasie mam ok 70 cm).. Co do owocki.. próbowałam spisywac nie nie dało. i na nic suszone poyszne ananaski kiedy tatus kupuje cały kartonik batonów, pysznych pączków, eklerów itd,.. kiedy mama robi pyszne spaghetti, lasagnelub nawet zwyklego kurczaka.. :( DLACZEGOO to wsyztsko jest takie trodne i wymaga tyle poswiecenia??:( / dziekuje że mi odpisałyscie. od razu mam lepszy humor:* buxka dla was:)

No to faktycznie jak się ma tonę słodyczy w domu i wszyscy żrą to może być ciężko. Ale czytając Ciebie odnoszę wrażenie że chcesz schudnąć ale uważasz że i tak Ci się nie uda i wszystko na nic. Dopoki nie zmienisz nastawienia nie uda Ci sie..:(

motylek - ty masz problem nie ze soba a z rodzina i znajomymi. nie jestes za gruuba. jestes srednia. tylko nie wychudzona. prosze cie, ze zrob nic glupiego bo odchudzanie to prosta droga do nadwagi albo i otylosci. nie stosuj radykalnej diety bo sobie zaszkodzisz. spprobuj przestac myslec o odchudzaniu. lepiej znajdz sobie sport, ktory bedziesz chetnie uprawic. 70 w pasie to nie za duzo. nie daj sobie wmowic, ze cos jest z toba nie tak bo nie jest chuda jak patyk. jestes super.

heh.. ok. postaram się zyć z takim nastawieniem.. raz w tygodniu chodze na basen, codziennie robie 50 brzuszków,, ale to chyba za mało prawda?? chciałabym pojsc w koncu na rower,. ale wciąż jest za zimno. słyszałam tez ze niektórzy biiorą srodki przeczyszcajace.. ostatnio wypiłam 2 herbatki xenna i przez 2 nastepne dni siedziałam w toalecie po kazdym najmniejszym posiiłku- to chyab nie najlepszy pomsył.. a jesli isc do lekarza to do kogo?? do dietetyka??

-pij duzo - licz zjedzone kcal -ustakl sobie ile dziennie mozesz pochlonąć tych kcal. - nie kręć sie w okolicach kuchni - poprośkogos z kimmieszkasz zeby cie pilonował, zebys nic nie podajadała - zajmij sie czymś, tak zebyś sie nei nudziła - nie myśl o jedzeniu - jeżeli juz jestes tak bardzo głodna miedzy posiłkami to zjedz jabłko, albo inny owoc