Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gucci

Poród za miesiąc w CZMP w Łodzi - proszę o wskazówki i rady

Polecane posty

Gość uupppuu
na kiedy Ty masz termin? jestes z Lodzi? pozdrawiam:)

Gość MojaKruszynka
Będę rodzić na początku czerwca:), gdzieś w okolicach Dnia Dziecka;). Mieszkam obecnie w Tomaszowie, ale prawie nikogo tu nie znam, a słyszałam niepochlebne opinie na temat porodówki w tym miasteczku. Znalazłam jakąś listę rzeczy, które przydadzą się w szpitalu. Zajrzyj:) http://www.czarodziej.pl/serwis/d/serwis_co_nalezy_wziasc_do_szpitala.html

Gość dolce27
Na oddziale perinatologii jest super.Bardzo fachowa opieka.Położne bardzo pomagają po porodzie.Dzieci leżą w osobnej sali ale i dobrze gdyż nie są narażone na żadne infekcje.

Gość agablasia
Cześć dziewczyny! Ja też mam rodzić w CZMP mam z tego szpitala lekarza tylko nie wiem na którym bloku pracuje?!Ogólnie jestem strasznie zestresowana bo nie jestem z Łodzi i nie dużo wiem o realiach panujących w tym szpitalu?!

Gość MojaKruszynka
Kolejna pozytywna opinia na temat perinatologii:). Chciałabym tam trafić, ale nie wiem, czy się uda:(. Kto tam teraz pracuje? Agablasia, można wiedzieć do jakiego lekarza chodzisz? Zapisałam się w końcu na wizytę do dr Kaczmarka, ale on jest tak zapracowanym facetem, że nie wiem, czy będzie pomocny w szpitalu. Pozdrawiam!

Gość marcena
Dziewczyny, jeśli chodzi o rzeczy do szpitala to polecam wziąć ubranka dla maluszka (2-3 komplety), bo po szpitalnych są uczulenia. Oprócz tego paczka pieluszek i oliwka. Dla siebie to standardowo. Polecam zabrać kubek, sztućce, miseczkę (na zupę, bo często brakuje i wtedy można nie jeść lub jeść z kubeczka), ewentualnie czajnik elektryczny do pokoju (o ile nie chce się tylko pić niezbyt smacznej, słodkiej herbaty albo czekać w kuchni na zagotowanie wody). Jedzenie szpitalne jest dość skromne więc jeśli rodzina zadba o Wasze apetyty i da "wałówkę" to można ją trzymać w lodówce w kuchni oddziałowej. Poza tym na dole są sklepiki, bar więc z głodu nie umrzecie :-) P. S. Na Izbie przyjęć trzeba powiedzieć, że chcecie na perinatologię. Jeśli będą miejsca lub lekarz jest z tego oddziału to tam traficie. pozdrawiam i życzę powodzenia. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie.

Gość gabik28
a czy ktoś mógłby napisać coś na temat II-go bloku? ja bardzo niedługo będę tam rodzić, a nie jestem z Łodzi i zielonego pojęcia nie mam jak tam jest :-(

Gość agablasia
Ciąże prowadzi mi doktor Sobantka, właśnie się dowiedziałam że pracuje na I bloku porodowym. Ale jakie tam są warunki nie mam pojęcia?! Może ktoś się wypowie?? Termin mam na 20.V

Gość UUPP
napiszcie co trzeba dokladnie zabrac ze soba dla siebie i dzidzi :)niedlugo bede tam rodzic a niemam z tamtad lekarza wiec jetsem zielona.daja tam znieczulenie?

Gość nikt nic niewie

Gość MojaKruszynka
Hej! Jakiś czas temu spędziłam 2 dni ICZMP, ale zupełnie się nie orientuję, gdzie są poszczególne bloki:/. Leżałam na poziomie 0, na sali przedporodowej (ponieważ nie było miejsc na innych oddziałach), a później na 3 piętrze (Klinika Medycyny Matczyno - Płodowej i Ginekologii). Na poziomie 0 leżałam na dużej sali z łazienką i toaletą. Dają tam koszule pacjentkom, nie można zakładać własnych;). Po porodzie zapewne można się przebrać w swoje rzeczy;). Łóżek było chyba 8. Nie zmrużyłam oka przez całą noc. Na trzecim piętrze warunki są lepsze, ale opieka niezbyt miła (ale to moje subiektywne odczucia). Nie mają tam nawet wystarczającej ilości termometrów;(. Generalnie masakra.

Gość uupp
moze ktos sie wypowie jeszcze co jest potrzebne dla dzidzi i matki na porodowke??

Gość MojaKruszynka
Myślę, że standardowo: chusteczki dla dziecka, pampersy i oliwka, jakieś ciuszki (pacjentka ze szpitala mi mówiła, że 3 komplety ciuszków dla dziecka dobrze wziąć). kilka pieluszek tetrowych. Dla mamusi standardowo, to co się zabiera do szpitala + majtki siatkowe podtrzymujące podpaskę (na przedporodowym nie pozwalają nosić bielizny, po porodzie tym bardziej). Warto chyba mieć ze sobą te duże podpaski poporodowe, chociaż widziałam paczkę leżącą w toalecie(tylko lepiej mieć swoje niż prosić sto razy, jak zabraknie).Warto mieć też podkłady 60x90 do łóżka, czy przewijania maleństwa. Mam nadzieję, że ktoś konkretnie odpowie na Twoje pytanie.

Czesc lasencje ja rok temu rodzilam w CZMP na 1 bloku.....sam porod poszed szybko ale widac bylo ze sie im spieszy czylii pomagali jak mogli oksytocyna, naciskanie na brzuch, rozciecie krocza.... teraz zaczelam 15 tyd ciazy i zastanawiam sie nad tym szpitalem i nie wiem byla ktoras z was na 2 i 3 bloku ???? napiszcie opinie

Gość MojaKruszynka
Wytłumaczcie proszę, gdzie są te poszczególne bloki. Ginę w tym gmaszysku;). Generalnie coraz czarniej widzę poród w ICZMP. Wyż demograficzny w pełni, więc na dobrą opiekę, cierpliwość i empatię nie ma co liczyć. Wierzę w fachowość personelu i tylko to trzyma mnie przy powziętej decyzji.

Gość marcena
I klinika - ginekologia i położnictwo, II klinika - medycyna matczyno-płodowa, III klinika - perinatologia i ginekologia Dwie ostatnie są na 3-cim piętrze. Tylko na perinatologii porody odbywają się na tym samym piętrze a dzieciaczki są oddzielnie. Porody z I i II kliniki są poziomie 0 a potem powrót na sale, wraz z dziećmi, na 4 (albo 5- nie pamiętam) piętro.

Gość marcena
do pikna mary Moją opinię na temat III (perinatologii) znajdziesz wcześniej.

Gość MojaKruszynka
Marcena serdeczne dzięki:). Pozdrawiam.

Gość rodzę w lipcu
A czy którąś w Was prowadzi dr Jaworska? Jestem ciekawa z którego jest bloku i jak wspominacie poród pod jej opieką.

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

Gość qwemn
Moją ciążę też prowadzi dr Jaworska. I też nie wiem na którym bloku pracuje. Myślę, że najlepiej byłoby się po prostu zapytać:) Zrobie tak przy najbliższej wizycie.

Gość natagra
a moja ciaze prowadzi dr niwald z perinatologii. pod koniec lipca mam miec cesarke...jestem lekko przerazona, ale najbardziej tym ze młody bedzie daleko ode mnie :/ mam namiar na jolante parafiniuk to polozna z tego oddzialu. Czy ktos ja kojarzy ???

Gość Liuana
Witajcie, Czy któraś z Was może podzielić się opinią na temat dr Jana Krajewskiego z CZMP?

Ja rodziłam niecałe 4 tyg. temu własnie na perinatologii i bardzo pochlebnie moge się wypowiedziec zarówno na temat lekarzy jak i pielęgniarek i połoznych;) Dobra opieka, życzliwi ludzie (w większości, bi wiadomo,że zawsze czarna owca się trafi) i dobra atmosfera na oddziale.

Moim lekarzem prowadzącym jest dr. Buczek, przyjmuje w przychodni w CZMP. I z czystym sumieniem mogę go polecić. Ale z wypowiedzi dziewczyn z oddziału wiem, że wszyscy lekarze stamtąd są OK.

Gość natagra
kasia opowiedz cos wiecej, albo czy mozemy sie zgadac kiedys na gg ? interesuje mnie wszystko o perinatologii, co trzeba miec dla dzidzi i takie oglne info. mam miec tam cc za miesiac. mój numer gg 2025132 moja ciaze prowadzi dr wiesław niwald z perinatologii. polecam. jak do tej pory jestem bardzo zadowolona.

Gość rodzę w lipcu
Podobno w wakacje ma być remont na I bloku, tak więc czynne będą tylko bloki II i III. Czy myślicie, że warto sobie załatwić swoją położną? Które z Was planują rodzić z zzo? Pozdrawiam!

Gość MajaXY
W kwietniu rodziłam na perinatologii i była to bardzo dobra decyzja. Personel na tym odziale jest bardzo miły i swoim zaangażowaniem i podejściem do pacjentek rekompensuje ogólną polską nędzę w szpitalu. Obowiazkowo trzeba sie zaopatrzyć w podpaski poporodowe i podkłady a o wyżywieniu nie wspomnę. A Jola Parafiniuk to bardzo doswiadczona i fantastyczna położna - polecam i jeszcze jest polożna Iza (nazwiska nie pamiętam) - także siła fachowości , obie cudne kobity zresztą. Pozdrawiam mamusie!!