Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cięty język

zwrot towaru

Polecane posty

Kupiłam przecenione buty (sezonowa obniżka), które farbują mi stopy. Skarpetki oczywiście do kosza bo zafarbowane. Mam paragon i nie minęło 7 dni. Czy moga mi nie przyjąc zwrotu?? Na jakich warunkach zwraca się towar do sklepu? Co zrobić jeśli mii odmówią przyjęcia towaru??

Wiesz co, nie wiem jak to jest regulowane prawnie. Ale wydaje mi się, że rzeczy z przeceny nie podlegają zwrotowi - często tak pisze w sklepach ;)

Gość nie mineło
7 dni wiec możesz zwrócic towar ,tym bardziej ,że masz powód ... gwarantuje ci to prawo konsumenta

Ojej nie pocieszyłaś mnie. Buty 220 złotych i do kosza! Odradzam włoskie produkty bo naprawde badziewie, jakość jest gorsza niż na bazarze.

Gość nie mineło
ale przy przecenie nie było opisane że te buty farbuja (powody obniżki) wiec była to wada ukryta i możesz zadac zwrotu kasy...

Gość Zalezy z jakiego
Zależy z jakiej przyczyny jest przecena - jesli z powodu danej wady, to nie podlega to reklamacji. Ale jeśli przecena jest np z takiego powodu, ze but ci farbuje a oberwie ci sie podeszwa - to podlega to reklamacji... To nic ze kupiłaś towar za obnizona cenę. Była to posezonowa obnizka a nie obnizenie ceny z powodu tej wlasnie wady... Inna sprawa to to, czy fakt, że obuwie w srodku ci farbuje podlega reklamacji... To jak z farbującą bluzeczką...

Gość nie ma obowiązku
przyjęcia zwrotu towaru, tak mówi prawo konsumenta. To jest dobra wola sklepu, że ci przyjmą albo nie. Moga ci też nie uznać reklamacji, bo farbowanie butów często określa się jako "naturalną ceche skórzanego obuwia", która nie podlega reklamacji. Ale spróbować zawsze można. Na pocieszenie powiem ci, że też miałam kiedyśtakie farbujące buty, ale po jakimś czasie przestały farbować :)

Gość ciszaa
to zależy z jakiego powodu były przecenione. Jeśli ze względu na farbowanie to kicha , ale jeśli sezonowa obniżka to winni uwzględnić

Gość nie mineło
w/g prawa konsumenta musi byc podana przyczyna obnizki (jakis brak lub uszkodzenie )wtedy nie możesz reklamować akurat ,ale rozmyśliłaś sie w ciagu 7 dni i niech oddaja kase ale jak nie beda chcieli to niech ci podpisza oświadczenie ,ze nie chca bedziesz miała dowód ,że w ciagu tygodnia im zwróciłaś bo beda mogli działać na zwłokę ...

Obniżka była sezonowa a o tym, że buty farbują nie było wzmianki :-) One nie przestaną farbować to mam czarną pięte nie do wyszorowania za jednym razem. cholera mnie weźmie jak mi nie przyjmą. To drugie buty kupione w tym wloskim sklepie a piersze też były liche, choć ładne i drogie. po prostu włoskie badziewie.

Gość kingsajc
po prostu klientka sie rozmyśliła ....:)

Gość kingsajc
jest jakas infolinia dla konsumentów popytaj ...mnie też szlak by t rafił wywalić kase na gówno....:O

Dzwoniłam do tego sklepu, powiedzieli, ze zwrotów nie przyjmują, mogę tylko złozyć reklamację która będzie rozpatrywana do 14 dni przez rzeczoznawcę. Dzwoniłam też do Państwowej Inspecji Handlowej i powiedzieli że faktycznie taki jest tryb. Więc pojadę z tą reklamacją i przy okazji oddam im karte stałego klienta.

wloskie badziewie - dziewczyno, gdzie ty widzialas orginalnie DOBRE wloskie buty za 220 zl, co ty chcesz za ta cene, nozki farbuja...

Gość kto wie kto wie
ja kupiłam też ost. buty po przecenie i paragon mam także do reklamacji zwrócić mogę, a i przy samym zakupie zostałam poinformowana, że w ciągu kilku dni mogę oddać towar.

To była sezonowa obnżka ceny a co do oryginałow, to przecież wiadomo, że prawie wszystko jest produkowane w Chinach, ale to inna sprawa. I jeszcze jedno pani w owym sklepie chodzi o Nico powiedziała mi przez telefon, że oni nie są odpowiedzialni za to że buty farbują tylko producent! A przecież oni sprzedając towar i biorąc pieniądze są odpowiedzialni za to co sprzedają.

Gość słchaj ja kupiłam drogie
butu markowe i równiez farbuja jesli mam białe skarpetki lub jakies jasne. Niestey producent zastrzegł sobie ze moze tak sie zdarzyc i jest przejsciowe. Mineło z 3 m-ce i przestały , nadal zachwujac swój kolor

Ale moje okropnie farbują, cała noga czarna i skarpetki też czarne. To naprawdę nie jest norma. Kupuję chętnie buty Ryłki, Gino Rossi lub po prostu Wojtasa i jest ok.

acha nie to u mnie tylko skarpety farbowało na czarno , wiesz wkurwiłam sie bo dałam za nie prawie 300zł , pierwszy raz wyskoczyłam z takiej kasy na buty a tu zlot koloru ;-) Na szczescie przeszło a buty mam juz hohoh i całkiem niezle sie trzymaja. Faktycznie spróbuj to zareklamowac, z drugiej strony moze dlatego obnizyli cene> Powiem Ci ze teraz sa takie czasy ze sklepy producenci zabezpieczaja sie jak tylko moga-wiec pewnie długo to bedzie trwało ale próbuj

Gość retransmisja
Nie ma czegos takiego jak zwrot towaru w ciągu powiedzmy 7 dni, chyba, że sprzedawca sam oferuje taką możliwość, bo to jego dobra wola, przepisy go tego nie zobowiązują. W twoim wypadku w gre wchodzic może niestety tylko reklamacja. To, że buty były przecenione nie ma nic do rzeczy, chyba , że dan awada byłaby wyszczegolnion ajako powod obniżki.

Dzięki za dobre słowo. Też jestem wściekła. A oni nie mówili że buty są wybrakowane. I jeszcze jedno ostatnio kupowałam buty w Kazarze i tam powiedziano mi że mogę oddać buty do 7 dni (choć też były przecenione) warunek jedyny - nie przychodzić rano bo moga nie mieć gotówki. Zresztą teraz będę się przyglądać w jakiej firmie kupuję bo niektórzy chcą tylko wyciągnąć pieniądze.

Gość retransmisja
Wiesz w ZARZE można oddać w ciągu 30 dni, ale to ich dobra wola.

masz Ciety Jezyk to walcz o swoje a co :-) paaa!

Gość Joanna_36
Witam serdecznie,... ...drogie Panie, chciałabym wyjaśnić mity dotyczące włoskiego obuwia i tak, Gino Rossi : Buty Gino Rossi produkowane są w fabryce w Słupsku, tam też znajduje się główna siedziba Gino Rossi S.A. ...Drogie Panie Venezia : "I.O. Venezia" Sp.j. Iwona Oganowska Wojciech Nachiło ul. Serdeczna 1 04-823 Warszawa ...www.venezia.pl Prima Moda itd... Zara made in China ... ...Jak widać w/w włoskie obuwie, nad którym pieje większość z nas to polskie firmy o włoskim brzmieniu. ...Prawdziwe włoskie buty to np. buty firmy L'estrosa, Spazio Moda czy Bluzi w 100 % włoskie marki, włoski design, i 100 % made in Italy ... plus rozsądna cena ... heh poniżej cen Gino Rossi i Venezi... ...Znalazłam taką firmę w naszym kraju, dodatkowo bardzo miła obsługa Pani Ewy, możliwość zwrotu bez podania przyczyny do 10 dni ;... Widziałam też tam ofertę dla butików ... ale nie znam szczegółów ... Kliknijcie na ten adres www ...http://www.lestrosa.na.allegro.pl ...Aśka_36

Gość Drzewko5
Ja już trzeci miesiac czekam na pieniadze za zwrócone buty. Najpierw kłamcy pisali, że wysłali dawno już na poczte. poczta odpisała, że już dawno im zwróciła pieniadze bo wysłali na firmowe konto Poczty. A do mnie pisali żeby być cierpliwym. KŁAMCY. Sklep Venezia.