Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kida_

Jak nazywają się szkodliwe składniki w kosmetykach?

Polecane posty

Gość ludziska
matko załamka sprawdziłam żel flos-lek pod wzgledem szkodliwych substancji i jest chyba z 5 .Sprawdze inne moje kosmetyki. To co ja mam robić????

Gość poszerzać wiedzę
Porównać zestawienie Różańskiego z wynikami badań naukowych, szukać niezależnych źródeł. Uważać, ale nie panikować ;)

Gość mysl natretna
ktos powie ze cos jest szkodliwego i od razu panikujecie:o

Gość ludziska
przejrzałam inne, wszszędzie są, po 4 po 5 ale jajka przecież musze się czymś posmarować,umyć. Robie makijaż i nie moge zrezygnować z kosmetyków. Po 30 tce zwykły kremik dla dzieci mi nie wystarczy. Muszę wrzucić na luz. Co będzie to będzie :)

Gość to nie tak
Nie powinnaś "wrzucać na luz", bo kosmetyki to jedna z niewielu rzeczy, które możesz sama wybrać. Oddychać zanieczyszczonym powietrzem i pić brudną wodę musisz, ale jeżeli masz do wyboru kosmetyk z substancjami bardziej szkodliwymi i mniej szkodliwymi, to chyba lepiej wybrać mniejsze zło, prawda?

We wszystkich kosmetykach których przeczytałam skład jest Phenoxyethanol.Na stronie łuskiewnika przeczytałam że wywołuje wypryski i pokrzywkę na skórze.

Gość ludziska
narazie skończe moje kosmetyki, bo wydałam na nie kupe kasy. Potem rozejrze się za bardziej natralnymi. Pozdrowionka :)