Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwek99

Seks podczas okresu

Polecane posty

Gość siwek99

Mam pytanie, ktore juz sie pewnie pojawialo, ale jakos nie moglem znalezc podobnego tematu. Czy kobieta moze zajsc w ciaze podczas okresu? Z tego co wiem to jest to niemozliwe, ale chcialbym sie upewnic czy to jest pewne jak w banku :) Pozdrówko.

Gość Zaffira
Raczej mało prawdopodobne, ale się zdarza. Głównie w wyniku zaburzeń hormonalnych, a mianowicie oddzielnych rytmów biologicznych obu jajników. Tak czytałam. Ale raczej to są wybryki natury. Także spokojna głowa :))

Na pewno nie jest tak na bank... Na bank nic nie jest pewne. Ja np. wcale nie mam owulacji na 14 dni przed okresem, tylko na jakies 3 tygodnie przed. W każdym razie w dziwnym momencie... Nigdy nie wiesz, ile będzie trwa cykl itd. Pamiętaj, ze w przyrodzie nic nie ginie i wszystko jest możliwe🖐️

Gość truskawka23
lepiej uzyc prezerwatywy w celu zabezpieczenia i oczywiscie chigieny,w krwi miesiecznej jest bardzo duzo bakterii.

Gość *ulka25
Jesli chodzi o seks w czasie okresu, wiec moze opisze moj przypadek kochamy sie tak od 4 do 6 dnia okresu zeby krewka nie poleciała uzywam tampona mini musze powiedziec ze w sumie nie czuje tego tamponu ani ja ani moj partner i na zajscie w ciaze sa male szanse bo to w sumie czas okresu czyli komorka jajowa jeszcze nie dojrzała i nie jest gotowa. Oczywiscie nikogo nie namawiam ale ja to poprostu sprawdzilam na sobie.Ja mam ten komfort ze od zawsze mialam regularny okres Pozdrawiam

Gość siwek99
nadmienie,że koledzy wołaja na mnie winnetou :(

Gość piekna lusesita
nie rozumiem , jak mozna kochac sie z facetem i miec tampon w pochwie...przeciez to jest niebezpieczne....no chyba ze fiutek jest 6 cm....!?!? ale i w tym wypadku cos moze sie stac!

Gość *ulka25
Nie rozumiem co moze sie stac przeciez wystarczy pilnowac sznureczka,tampon nigdzie nie ucieknie a poza tym juz pisalam nie czuje tamponu i wogole mi on nie przeszkadza :) kazdy ma swoje sposoby nie pisze tego ze ktos sie tym sugerowal :P

Gość zmartwwiona
Mam ten sam problem. Kochałam się z narzeczonym podczas okresu też z tamponem ale bez zabespieczenia i teraz żyje w strachu

Gość *ulka25
A czy masz regularne miesiaczki?? ja nie jestem specjalista ale to raczej nie mozliwe zajsc w ciaze podczas okresu przeciez sluzowka macicy sie zluszcza w tym czasie i zarodek nawet jakby chcial to sie nie zagniezdzi...

Gość znająca się
dziewczyny! zapłodnienie następuje w jajowodzie, a nie macicy, jak to niektóre domniemają.Plemnik może przezyć do 3 dni w ślucie kobiety, jesli pojawi się owulacja przy bardzo krótkich cyklach może nastąpic zapłodnienie. Potem zarodek wędruje do macicy, tak z 7 dni. więc w tym czasie endometrium maicy zdąży się odbudować. Oczywiście przy współzyciu podczas miesiaczki jest naprawdę niewielkie prawdopodobieńswto ciązy, ale już przy końcówce większe i większe.

Gość *ulka25
Czyli pierwsze dni okresu sa bez ryzyka tak mam to rozumiec??Oczywiscie niczego nie mozna byc do konca pewnym :)

Gość znająca się
tak. Ale pod jednym warunkiem: jeśli krwawienie jest rzeczywiście miesiaczką. A co to znaczy? Że to krwawienie ma być po tzw. skoku temperatury. Jesli nie mierzysz no to nie wiesz, czy skok był.

Gość znająca się
skok jest dowodem na owulację. jeśli nie było skoku temperatury, od pierwszego dnia krwawienia liczy się dni płodne. Więc ryzyko jest.

Gość gość
Ryzyko zawsze jest jeśli chodzi o ciąże. A seks podczas okresu to nic dziwnego. Nawet seks z tamponem to coś, co można bez problemu zrobić - https://erotube.pl/z-tamponem/

Gość gość
Mnie zawsze mówiono ze podczas okresu seks wyklucza ciąże i jakoś tak odgórnie w to wierzyłam. Do czasu jak kolezanka w taki sposob wpadla... Zaczelam sie zastanawiac jak to mozliwe, poszukalam, popczytalam i okazalo sie ze owszem jest taka mozliwosc jesli jajniki pracuja inaczej co moze byc spowodowane problemami hormonalnymi. Wystarszylam sie nie na zarty i zrezygnowalam z gumek i seksu podczas okresu a poszlam do lekarza po tabletki (dostalam vines) teraz kazda informacje wole 5 razy sprawdzic niz potem zalowac