Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ainet

NUTRIDRINKI

Polecane posty

Gość ainet

witam ja waże 45kg i mam 167cm wzrostu także chyba zaliczam się do grona chudzielców...niedawno wyczytałam że dobrym sposobem na przybranie na wadze są nutridrinki ponieważ zawierają 300kalorii i mam pytanko, czy ktoś stosował? Bo już nie wiem czego mam próbować.

Gość rybka12345
tak sama bym sie chetnie dowiedziała mam ten sam problem

Ja kiedyś piłam te \"drinki\" :) Faktycznie 200ml tego napoju to prawie 3000 kcal ale i całe mnóstwo składników odżywczych. Myślę , że może to być dobre uzupełnienie diety dla osób starających się przybrać na wadze. Do kupienia w aptece, dość drogie, dostępne w wielu smakach: walinia, czekolada, owoce tropikalne. Powodzenia:)

Jeśli chodzi o dokładną wartość kaloryczna to nie podam bo piłam je parę pat temu ale ok 2000-2500kcal chyba...

Jeśli chodzi o dokładną wartość kaloryczna to nie podam bo piłam je parę pat temu ale ok 2000-2500kcal chyba...

Gość malagga
tak, stosowanie ich jest skuteczne, uzupełnia sie nimi diete np. w oslabieniach, po chorobie, nawet anoreksji

pamietajcie dziewczyny, ze nalezy je pić powoli!!! hmm... ale zeby przybrać na wadze... chyba trzeba duzo wydać... jeden to koszt.ok 6 zł...

nutridrink ma kaloryczność 300 kcal/ 200 ml... jesli służy jako dodatek do diety/ żywienia... można pić i 3 kartoniki dziennie....

Gość malagga
no na pewno nie mogą służyć jako posiłek, ale np jako dodatek czy moze na podiweczorek

To chyba mi się coś pomieszało bo myślałam ze maja ponad 2000kcal...

malagga mogą służyć jako posiłek- u osób wyniszczonych z brakiem apetytu, po operacjach, w chorobach obciąrzających układ pokarmowy... jest wiele przyczyn... podaje sie wtedy 5-7 nutri dziennie oraz inne płyny... na pewno kalorycznośc ich to 300 kcal/ 200 ml:)