Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habibti

wiek ciązy

Polecane posty

Gość habibti

hej dziewczyny przeczytałam w internecie ze ciaza donoszona to od 36 tygodnia ale to tygodnie liczone od zapłodnienia czy pierwszego dnia ostaniej miesiaczki?

Gość habibti
? :/

Gość mama34tydz
ciaza donoszona to wg mnie 38 tydzien 36 to jeszcze wczesniak, moja siostra urodzila w 36 tyg i chodzila z malym do poradnii wczesnaictwa, sprawdzic czy prawidlowo sie rozwija

Gość ta zwykła kobieta
ciąża donoszona to ciąża od 38 - 40 tygodnia ciąży licząc od OM.

a dziś moj lekarz powiedział że bezpiecznie mozna urodzic juz w 37 tygodniu dziecko jest w pełni rozwinięte , nbo oczywiście najlepiej jak posiedzi tam odpowiednio długo czyli do 40 tyg

witam mamo trójeczki i jak urodziłaś w 37 dziecko nie miało problemów po urodzeniu pytam bo sama jutro kończe 37 tydzień i lekarz odstawia mi fenoterol a różnie się po nim zdarza.

ja takze urodzilam w 37 tygodniu, najpierw mi ciaze podtrzymywali zastrzykami, ale zaczelam krwawic i odeszly wody, od 35 tyg rozwarcie na 3 cm, wiec musialam urodzic maly nie mial problemow, wazyl 3100, przy wyjsciu 2900, dostal 9 punktow co do tego leku, to moja kolezanka z innego forum, brala ten lek od 32 tygodnia, odstawila w 38 tygodniu , a porod miala wywolywany bo malej sie nie spieszylo naprawde b malo osob rodzi zaraz po odstawieniu tego leku zreszta byl tu juz taki temat, kiedy po odstawieniu urodzilysmy i chyba nikt zaraz nie urodzil ;) wiec badz dobrej mysli 🌻

Nie brałam żadnych leków na podtrzymanie, miałam wywoływany bo lekarz już od kliku tygodni spać nie mógł;) Miałam przeogromne wielowodzie i zachodziła obawa, że mi dziecię wypadnie z hukiem na ziemię :o I Faktycznie jak przebili pęcherz płodowy to takie ciśnienie było, że położna dostała nawet prysznicem po twarzy :o Córka 10 punktów dostała i 36 godz później byłyśmy w domu. Całe i zdrowe:)