Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kociur

Cellulit, jaka dieta?

Polecane posty

Dziewczynki, co jecie aby pozbyć sie cellulitu? ktos ma sposoby, po jakich zauwazyl choć nieznaczne efekty?

Gość Tur de France
Przede wszystkim dużo wody. Przynajmniej 2 litry dziennie. Pożegnaj się z tłustymi potrawami. Slodycze takze odpadają. WArzywa- jak najbardziej. Nie wiem, co jeszcze. Dużo witamin i mineralów. DO tego jakiś kremik, peeling kawowy i ćwiczenia- będą cuda.

peeling juz stosuje chyba zpoltora tygodnia, woda i ciut cwiczen, jak na razie to jedrnosc sie poprawila ale niestety chyba nic wiecej, no chyba ze w tych miejscach co go bylo malutko a posladki..:-(

Gość Tur de France
Cellulit z pośladków niestety najcięzej jest usunąc. Ja stosuję krem Garniera, antycellulitowy- juz po tygodniu mam gładką i jędrniejszą skórę.

ja teraz uzywam dove, potem ma przyjsc z allegro cellulit stop a na koncu nivea bo wygralam. i zobaczymy. Oby pomogło:-) a cellulit nzika po tym co stosujesz?

Gość Tur de France
trudno powiedzieć, bo dopiero tydzień stosuję, ale skóra na pewno jest inna. Zresztą opinie o tym produkcie są bardzo dobre. Dlatego kupiłam:)

Gość maaalinka
ja też strasznie bym chciała pozbyc sie cellulitu z posladków i ud...:( zakupiłam plastry i zel nivea.... i zamierzam walczyc zeby móc latem załozyc bikini...to moje najwieksze marzenie....

To powinnas jesc : chude mięso i wędliny, ryby ( przynajmniej 2-3 razy w tygodniu) produkty bogate w błonnik np. pełnoziarnisty ciemny chleb, kaszę gryczaną, ryż dziki i brązowy Błonnik zmniejsza przyswajalność tłuszczów i cukrów, reguluje trawienie, pobudza pracę jelit DUŻO warzyw, przede wszsytkim paprykę, pomidory, seler, brokuły, fasolkę szparagową i soję. Zawieraja duzo mikroelementow i witamin OWOCE bogate w witaminę C, uszczelniaja naczynia krwionosne np. grejpfruty, porzeczki, a takze ananasy zawierajace enzymy, ktore pobudzaja przemiane materii Niegazowana wode minealna, wyplukuje toksyny z organizmu, ziolowe herbatki np ze skrzypu, kopru, krwawnika Dobrze rano na czczo wypic sok ze swiezych owocow UNIKAC !!! - słodyczy, zwlaszcza tortow z kremem, francuskich ciast i ciasteczek zawieraja za duzo tluszczu i cukru nadmiaru soli w potrawach- sprzyja cellulitowi, zatrzymuje wode w org co powoduje obrzeki żółtych serów, smietany, tlustego twarogu, tł mięsa i tł wędlin a takze bialego pieczywa- sprzyja gromadzeniu sie tluszczu Czestego picia alkoholu- zwlaszcza wysoko %, zmniejsza on zdolnosc do oczyszczania sie organizmu z toksyn Kawy- zwęża naczynia krwionosne, co powoduje gorsze ukrwienie partii ciala objetych cellulitem Czarnej herbaty, zamiast niej pij zielona, przyspiesza spalanie tluszczu i oczyszcza organizm Przykladowa dieta, ze strony grubasy.pl DIETA: Dieta antycellulitowa 18 czerwca 2001 Zbliżają się wakacje, więc trzeba będzie pokazać się na plaży. Jeśli któraś z Pań uważa, że przeszkadza jej w tym cellulit, niech koniecznie zastosuje naszą dietę. Chociaż może to zabrzmieć dziwnie, w walce z cellulitem mogą pomóc tłuszcze. Jednak nie wszystkie a jedynie kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3, omega-6 i omega-9. Substancje te poprawiają metabolizm tkanek zaatakowanych przez cellulit, przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej oraz zapobiegają odkładaniu się zapasów tłuszczu. Dieta antycellulitowa trwa przez 5 dni. Szóstego dnia należy pić świeży sok z pomarańczy i marchwi, które pomagają oczyścić organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii. ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany Jego dzienna dawka to ok. 6g, czyli 150g ryby, 1 łyżka tranu lub oleju lnianego ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i ogórecznika Jego dzienna dawka to 1 – 5g, czyli 10-100g orzechów laskowych (5 łyżek) lub 50g włoskich (5 szt.), 1 łyżka oleju z wiesiołka, 50g pestek z dyni ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-9: - oliwa z oliwek - pestki słonecznika - ziarno sezamu - awokado - olej rzepakowy canola Jego dzienna dawka to 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego albo 50 g pestek ze słonecznika lub 1/2 awokado.

Gość maaalinka
mam pytanko a łykanie L carnityne np w tabletkach pomaga w pozbyciu sie cellulitu???

Zeby pozbyc sie cellulitu trzeba wlozyc w to duzo pracy Dieta i sport to podstawa, pozniej dodatki typu- masaz, natryski zimne i na koniec kosmetyki ew doustne srodki Powodzenia, Ja tez walcze

Gość maaalinka
a Twoja walka przynosi skutki??

wlasnie kupilam plusss aktiv na pamiec i tam jest L-karnityna, dzieki za propozycje diet:-), trzeba sprobowac, choc od kawy to ciezko sie uwolnic, przynajmniej mnie

Mój tata mowi,ze na cellulit dobre jest chodzenie. duuuzo chodzić. ciekawe skad on to wie:-)

Czyzby topik upadal? szczerze mowiac to akzda z nas wolalaby wsmarowac w siebie te wszystkiie mazidła,zeby pomoglo, ale zaczc rzeczywiscie musimy od wewnatrz. jak myslicie, lepsza jest wpda srednio czy wysokozmineralizowana? slyszalyscie cos o dobroczynnym wplywie cytryny na walke z cellulitem?

hmm ja tamtej wiosny sie pozbylam calkiem niezlego cellulitu i rozstepow, ale trwalo to dyscyc dlugo...Rozstepy byly juz prawie niezauwazalne i w niczym mi nie przeszkadzaly;) nikt nie wiedzial nawet ze je mam;) codziennie przez okolo 2 miesiace cwiczylam przez okolo 40 min (byla to ogolna gimnastyka) smarowalam sie codzinnie kremami na celulit, masowalam sie codziennie gabka i i robilam natryski. Troche ograniczylam jedzenie ale bez przesady nie odmawailam sobie wszystkiego bo potem nie wyrabialam i rzucalam sie na slodycze. Mialam wtedy dosyc duzo ruchu i mi sie udalo ;) tej wiosy tez zamierzam sie wziasc za siebie bo pojawil sie nawrot przez zime:( ale w duzo mniej szym stopniu wiec mam nadzieje ze dam rade;) pozdrawiam i zycze zebyscie pozbyly sie tego paskudztwa. Ja sie pozbylam dosyc szybko alemoze dlatego ze ejstem dosc mloda ale co bylo najwazniejsze to systematyka ;)

Gość happy A
Chciałybyście dostać za darmo żel antycellulitowy z nivei ten nowy za darmo? On kosztuje ok. 40 zł, a wy byście mogły mieć go za darmo. Wystarczy tylko że napiszecie mi swojego maila a ja wam wyśle zaproszenie, a potem musicie się zarejestrować i wysłać to samo zaproszenie tylko do 10 osób. Mi brakuje jeszcze 2 osób. A przed chwilą dostałam wiadomość że jest jeszcze dużo żeli do rozdania. Piszcie bo naprawdę warto!

warto waro bo ja tez wygralam,a co na temat diety wiesz? :-)

hmm a to prawda z tym zelem? ktos go dostal naprawde zadarmo? i np jak wysle te maile do kolerzanek i one go np nie odczytaja to i tak dostane ? na jakiej to jest zasadzie? i czy w mailu musze podac swoje dane czy to jakos dopiero pozniej? pozdraiwma moj mail to kasiaaaa@op.pl

Gość happy A
Trzeba walczyć z 3 stron. Dobra dieta, ćwiczenia(są najważniejsze, bo bez nich to mało co pomoże) no i oczywiście od zewnątrz - czyli jakiś żel na cellulitis, np. z nivei :-) :-) :-)

Gość happy A
Trzeba podać na początku wszystkie swoje dane, ale to jest bezpieczne bo już dużo dziewczyn się zarejestrowało. Ja nawet swojego chłopaka zarejestrowałam:-) i te osoby, którym wysłałaś zaproszenie muszą się zarejestrować. Ale warto bo naprawdę wysyłają te żele.

Gość happy A
Jak się będziesz rejestrować to tam będzie wszystko pokolei pisać co masz robić. A te 10 osób to naprawdę łatwo znależć. Np. twoje rodzeństwo, mama, tata, koledzy, koleżanki.

Gość happy A
i jak rajestrujesz się? Prosze pomóż mi bo mam jeszcze 2 osoby. Będę ci ogromnie wdzięczna :-)

hmm to chetnie sprubuje tylko skad ja wezme 10 maili:( happy A mozesz mi wyslac to ;) z gory dziekuje a tam w tych osobach moga byc tez np mezczyzni czy raczej nie? pozdrawiam

Gość dziewczyny a co daje to
picie 2 litrwo wody? i majaj to byc ogolnie plyny czy czysta woda?

Gość happy A
Jasne że moga być faceci. Ja wysłałak chłopakowi i koledze i się zarejestrowali.

Gość happy A
sorki błąd - miało być wysłałam :-):

Gość happy A
picie wody oczyszcza organizm z toksyn. Ale powinno się pić 2 litry czystej woby, najlepiej mineralnej nie gazowanej. Ale słyszałam ostatnio, że te w butelkach plastikowych nie pomagają na odchudzanie, są tak jakby toksychne troche.