Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anemone

Sprawa małego biustu.Rzecz ostatnio dziwna na kafe.Moje spostrzeżenia........

Polecane posty

Pod biustem: 66cm W biuście: 78cm Kupuję najczęściej 70B I lubię swój mały biust. :)

Pod biustem mam 75, w biuście 96/97... :D Może teraz i jestem zadowolona, ale zobaczymy, co będzie, jak będę miała 50 lat :/:/

Gość oj kobiety kobiety nie wiecie
ze rozmiarowka triumpha jest do dupy? w ogole to ja mam 72 cm pod biustem i 82 w biuscie i wg triumpha mam rozmiar 70 AA co jest bzdura bo nosze staniki 70 B bo A jest sporo za male w ogole to po 1 powinnam nosic romiar 65 bo zawsze sie bierze kilka cm mniejsze niz ma sie obwod bo inaczej piersi nie trzyma(nie moge znalezc nigdzie 65:/) a po 2 miseczka przeciez zalezy od obwodu! dla przykladu macie rozmiarowke podana na stronie jednego z najlepszych internetowych sklepow z bielizna http://www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=8bb94e09b8112e091a9d461ca01e63e9 wg tego wychodzi ze powinnam nosic rozmiar 65C no i jak to sie ma do triumphowego 70AA?

Gość moje zdanie jest takie
deska mam pytanie skoro sie antknelam chodzilo takie zdjeci jaksijs laski, ktos powiedzial ze to ty dlategop uslyszalam o tym ze ytu istniejesz na kafe to ty? taki wycwiczony brzuch zrobilo to na mnie wrazenie wiec zapamietalam

Gość zgadzam sie zgadzam
sie ja nosze 75c, profesjonalnie mierzone, przez pania od gorsetow i inne takie, a u triumfa wychodzi mi 80a :O,

no wlasnie w ogole nie wiem skad sie bierze dobra opinia triumpha:O

Dlaczego w tej idealnej rozmiarówce nie są uwzględnione miseczki A I B? :)

nie wiem-ale sklep ogolnie zdaje sie ma staniki z rozmiarami A bo ma takie rozmiary w wyszukiwarce:) zreszta w innej tabeli na intymnej.pl wychodzi mi ten sam rozmiar co na bellissima a nie jakies bzdury jak w triumphie no i tam uwzgledniaja A http://www.intymna.pl/pomoc/index.php?page=sizes&sess_id=73b1eba71de1cec087e4c7d453ef4fa6#1

Dobra, jedziemy po kolei (optymistycznie zakładam, że pomierzyłyście się prawidłowo, tzn. pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, bez powietrza, a w biuście luźno): Anemone, 78/84 Rozmiar, w jaki powinnaś celować to 70A/B (jesteś na granicy miseczek) Swan Lake, 72/82 -> 65C Wstydliwa, Nonie21 75/84 -> 70A/B Waleriana, to Ty się jednak pomierz. D, przy jakimkolwiek obwodzie, to jest mały biust i jeśli grawitacja daje o sobie znać, to oznacza, że nosisz zły stanik, który nie podtrzymuje piersi jak należy. Nyana, 66/78 – broń Cię panie kupować 70, toto nie dość, że Ci biustu nie podtrzymuje, to jeszcze rozheblowuje go na klatce! Stanik dla Ciebie to 60C! Poza tym informacyjnie: rozmiar stanika wyznacza się następująco: 1. Miseczka to nasz obwód w biuście MINUS OBWÓD STANIKA (a nie nasz obwód pod biustem - to najczęstszy i poważny błąd!) 2. By otrzymać odpowiedni dla nas obwód stanika należy zmierzyć się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu i otrzymany wynik zaokrąglić w dół (poprawka na rozciągliwość stanika i na nasze sadełko na żebrach - im go więcej tym więcej cm odejmujemy). Czyli jeśli miarka pokaże nam 68 cm to musimy szukać staników z obwodem 65 bądź 60. Stanik NIE MOŻE BYĆ NIGDY niż nasz obwód pod biustem! 3. mierzymy się luźno w biuście i liczymy miseczkę. Mając 68 pod i np, 85 w biuście otrzymujemy w ten sposób 65D bądź 60E. I w związku z powyższym nie ma sensu pisanie „mam C”, „mam B” etc. Miseczka jest właściwością stanika, a nie biustu – i w dodatku nie ma jednej miski C, D, E czy K. Miseczka o tej samej literce rośnie wraz z obwodem biustonosza, wystarczy porównać w sklepie 70B, 80B, 90B etc. Jeszcze poglądowo – do obejrzenia „gigantyczne” biusty 60F czy 70J np.: http://tiny.pl/5rr8 :)

Gość
hmmm ja się zastanawiam nad kupnem obwodu 70 (mam pod biustem 75-76, a w obwodzie 92-93). oczywiście ten obwód jest taki dlatego, że biust szeroko rozstawiony. wydaje mi się, że jak kupię stanik z mniejszym obwodem pod biustem, to miseczki automatycznie będą bliżej siebie... kiedyś nosiłam już taki stanik i po prostu z zewnątrz druty mi nie obejmowały piersi :/ teraz mam staniki z triumpha które idealnie obejmują mi miseczki, mam świadomość, że to nie uwypukla biustu, ale innym wyjściem jest drut na piersi :/ mogę nawet dać foto w staniku, żeby pokazać jaki mam najnowszy :classic_cool:

Dobrze Ci się wydaje, stanik z węższym obwodem ma inne proporcje :) Tylko szukaj 70E/F (jeśli z Triumpha), 70DD z brytyjczyków. Jeśli fiszbiny nie obejmowały Ci całej piersi, to miseczka była za mała, a nie obwód :P Pamiętaj, by przy mierzeniu dobrze zgarniać biust, o tak: http://tiny.pl/59cb A jak coś będzie nie tak, to tu zdiagnozujesz problem: http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html

Gość
wiesz, nie mam długiego doświadczenia ze stanikami, bo moja matka jakoś się nie przejmowała zanadto czy pasują idealnie, czy nie. mało tego - dziwi się, że noszę staniki ze stalką :/ cóż, to że jej obecnie wystarczy stanik ze sztywnego materiału bez drutów to jej sprawa... ale ona miała zupełnie inny biust, tj. blisko siebie, 100 w obwodzie przy szczupłych plecach, a pod biustem to pewnie 70-75 :/ to nie fair :P tak więc, ze stalką to nosiłam do zeszłego roku dopiero dwa! teraz poza domem stalka, a w domu bez, bo mnie uwiera jak już pisałam. udało mi się kupić usztywniany stanik bez stalki, niestety 80 B, bo cholerne 75 C leżało beznadziejnie :/

Stanikom na fiszbinach dziwią się osoby, które mierzyły takowe w złym rozmiarze - a Twoja mama, potrzebując ok. 70FF/75E (i to angielskiego, polskie to 70H by pewnie łapało) na pewno nie miała okazji na właściwe staniki trafić. A jaki dyskomfort powodują nie trafiające gdzie trzeba fiszbiny to wiesz sama :) To, że masz \"szeroko\" rozstawione piersi to jest wina staników, które przez lata zamiast zbierać biust jedynie go zakrywały, i wręcz może rozsmarowywały (za szeroki obwód działa jak hebel) ;) Przy Twoich wymiarach obwód 70 naprawdę nie jest zbyt wąski, i jeśli dobrze dobierzesz miseczki to nic nie ma prawa Cię uwierać, uciekać czy źle leżeć. A różnica w wyglądzie biustu będzie zapewne kosmiczna - może i Twoja mama zechce coś zmienić jak to zobaczy? ;)

Gość
hehe, moja mama to obecnie nosi z 75-80 B :P wiem, że jak była w ciąży to nosiła F. oczywiście jej obwód pod biustem mogę tylko strzelać, ale skoro ogólnie była szczupła i miała w talii 65, to i pod biustem nie sądzę żeby miała więcej niż 75... ejjjj nie dobijaj mnie tym, że mi niedobrany stanik zjechał biust :( ja w ogóle mam całą figurę zjechaną, a to przez to że nigdy nie byłam szczupła, tj kobiece kształty miałam jako wcześniejsza posiadaczka nadprogramowego tłuszczyku :/ dopiero w tym roku, jak schudłam to się okazało, że mam a) wąskie biodra, b) mały biust, c) nieforemną figurę tak ogólnie :/ jak jeszcze schudnę z 5 kg to się okaże że wyglądam jak chłopak O.o masakra aha co do szeroko rozstawionych piersi, to nie wiem czy to robi różnicę w wyrokowaniu, czy to sprawa fizjologii czy zaniedbania, ale one są szeroko rozstawione wewnątrz, a nie tylko na zewnątrz

Nie dobijam - stwierdzam fakt, złe staniki tak z biustem robią, sama tak miałam i myślałam, że to fizjologiczne jest :) Ale to jest jak najbardziej do naprawienia, ciało jest plastyczne :) Rozstawienie \"wewnątrz\" może i nie bardzo zmienisz, ale zebrane spod pach i uformowane w staniku piersi zaczną zupełnie inaczej wyglądać, nawet po zdjęciu biustonosza :) I możliwe, że Ci nawet kilka cm w biuście przybędzie ;) A co do Twojej mamy: 75-80B przy 100 cm w biuście? Auuuuć, samo wyobrażenie boli, gdzie ona upycha te piersi? :( Myślisz, że jest reformowalna? ;)

Gość
best_bra -------> te 100 cm to ona miała 25 lat temu :D po wykarmieniu dwójki dzieci (przy mnie miała pokarm przez 3 lata), no i po upływie lat biust sporo zmalał, no i oczywiście obwisł.... miałam na myśli to, że chciałabym mieć taki jak ona kiedyś...

Ano chyba że tak :D To musisz poczekać na 2 dzieci chyba, żaden stanik niestety takiego cudu nie zdziała :P

Gość
heh, dwójka dzieci to mi zmniejszy biust do sflaczałego B :(

W dobrym staniku ze zmienianymi na czas rozmiarami nic się strasznego nie stanie :) Po ciąży biust marnieje dlatego, że większość kobiet nie przejmuje się zmianami jego rozmiaru i nie zapewnia powiększającym się piersiom dobrego podtrzymania (za to wydają majątek na kremy). Jeśli się o tym pamięta to \"straty\'\' bardzo się minimalizują :) Cytat: \"Nasze dawne durne wierzenia: wierzyłam też, że jak się ma duży biust i zajdzie sie w ciążę, a potem karmi piersią, to biust musi się zmienić, obwisnąć i bardzo, bardzo zbrzydnąć. Że staniki dla karmiących muszą byc z miękkiej, rozciągliwej bawełny i że jak mi pierś wystaje spomiędzy \"ramki\" miski a tej dopinanej części to wyłącznie dlatego, że mam za wielkie piersi. A nie dlatego, że mam zły stanik. Wierzyłam, że stan i wygląd moich piersi to jest wina ciąży i karmienia. Dopiero teraz wiem, że to była wina złych, bardzo złych staników w tamtym okresie.\" ;)

oj! widzę ze tu wczoraj (a raczej dzisiaj) do nocy buszowałyście :) obwód pod biustem zmierzyłam na wydechu, tak więc widzę ze mi ktoś kiedyś dobrze podpowiedział. @ best_bra kupuję 70, bo bardzo ciężko dostać nawet 65 a co dopiero 60...? to są takie? :) No ale mam miseczkę C, jak się okazało! wow! hihi :)

Gość co wy wiecie o kobietach
no dziewczyny, glowa /biust/ do gory, sa faceci ktorzy lubia male a nawet i bardzo male biusciki, takie calusne poreczne i jedrne forever! wiem co mowie, stoi za mna duza praktyka:)

Rzeczywiście mniejszy biust bardziej stoi bo jest lżejszy. Po mercilonie (a może nie po mercilonie tylko po prostu jeszcze się rozwijam fizycznie) trochę urósł mi biust i od razu kąt pod którym stoi względem klatki piersiowej zmniejszył się :) dalej jest jędrny i zalicza sie do małych ale nie chcę żeby urósł bardziej bo wiem że jeszcze zmieni się w czasie ciąży.

Ja też jestem właścicielka małego biustu .Pocieszm sie ze jest jędrny i stojący.Ale jest naprawde niewielki.Mojemu facetowi się podoba i zauważa inne moje zalety typu zgrabna sylwetka i ładna buzia.Za to pupke mam wypukła i okragłą a przy rozmiarze xs to cud.Jestem drobna ale zgrabna z małym biustkiem .mój chłopak kiedys jednym zdaniem wytłumczył mi pociag facetów do mega dużych biustów : Oni mają kompleks zbyt długiego przywiązania się do matczynej piersi i dlatego lecą na duże cycki :-) Naprawde małe piersi tez są sexi .Pariska Hilton ma małe a jest całkiem sexi panienka.Takie jest moje zdanie .A co biust to gust ;-))

@ Dia Women Trochę nie masz racji. I Twój partner też. Są różne gusta i mężczyzna któremu podobają się duże piersi prawdopodobnie nie ma na to wpływu. Takie go kręcą i nic z tym nie zrobi. I nie musi to być ani kompleks małego członka ani przywiązanie do matczynej piersi. Tak samo jest z małymi. To że mężczyźnie podoba się mały biust nie robi z niego inteligenta czy wielce nowoczesnego. To jest po prostu jego gust, emocje itd. On sam nie ma na to wpływu :) Jakie masz wymiary bo mam bardzo podobną sylwetkę jaką opisujesz? :) Również noszę XS i mam tyłeczek. I duże wcięcie.

Do Nyana; 84 cm biust ,53 cm talia ,89 biodra .Mam bardzo szczupłą talie i sztucznie ale ładnie to wygląda.Biuścik serio mam niewielki ale w push-upie całkiem niezle sie prezentuje i nawet złącza się posrodku tworząc tzw .rowek :-)

Gość Batka25
ja mam pod biustem 70 cm, w biuscie 77 cm nosze staniki 70A (z H&M) ale 65 A (z Cubusa) o wiele lepiej lezy bo niby ta sama miseczka ale jednak o wiele mniejsza. takie male staniki ma tez H&M ta seria z pieskiem snoopy'm ale ja mam 25 lat :( jak tu poczuc sie w lozku seksownie i kobieco w staniku z pieskiem :O

Batka, to nie jest ta sama miseczka. Miseczka o danej literce rośnie wraz z obwodem stanika. Ta w 70A jest na 84 cm w biuście, ta w 65A na 76 cm. Ty byś potrzebowała 65A lub 60B. 28A (30A w rozmiarówce ang.) znajdziesz np. tu: www.aalingerie.com Truskaffka, masz pełne, tyle że 70D :P Nyana, pewnie, że są i 65. i 60. 65 robią już 2 polskie firmy (Avocado i Melissa), 60 Avocado mam mieć od jesieni. A w angielskich markach to standard :)

Gość .khnol
W triumfie mają zaniżoną numerację, normalnie noszę rozmiar 75 c, a wg. ich tabeli mam 75d Naprawdę nie mam dużego biustu, no moze pełny, średni ze wskazaniem na pełny

Gość Batka25
dziekuje best_bra :)