Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna...........mamcia

dzieci niejadki

Polecane posty

no wlasnie to moj problem tak jest na okraglo a jak jej cos chce dac to wtedy awantura i mowi ze nie chce jesc

A w jakim wieku masz tego niejadka? Ja na rozbujanie apetytu dawałam multi sanostol. Może spróbuj tego. Być może Twoje dziecko ma niedobór niektórych wit. Ja przynajmniej tak sobie tłumaczę . Ja swojemu daję jeszcze tran w kaps., ale może moje dziecię jest starsze ma prawie 5 lat

Moja Gośka też dostaje sanostol i tran. Niestety dodatkowo jest uparta jak osioł. Dziś przekonując ją, by zjadła chociaż sześć łyżek zupy, mąż się wkurzył i chciał ją za karę zamknąć w łazience. A pomogła zwykła magi. Jak jej nalałam do zupy, to stwierdziła, że właśnie dlatego nie chciała jeść, bo było bez magi. Musiało wyjść na jej:-) Ale trzeba jeszcze wpaść na pomysł, czego potrzebuje moja córka;-) Ciągle muszę kombinować i latać wokół niej. A młodsza jeszcze gorsza:-( Dziś przez cały dzień zjadła pół butelki kaszki, kilka łyżeczek zupy, z dwie łyżeczki ryżu, a przed spaniem niecałą butelkę kaszki:-(

Zielna, a może spróbuj podać jeszcze wit. c . Ja teraz przez przypadek zauważyłam , że po tym jest chyba lepszy apetyt. Czy po prostu sam zaczął lepiej jeść. Dzisiaj miał dobry apetyt. Ale pomimo 18 kg \'\'żywej wagi\'\' tz na golasa jest chudy jak patyk. Może temu , że jest dosyć wysoki ma 113 cm. Zielna a jak u Twojej Gosi ze wzrostem?

czesc dziewczyny u mnie powiala optymizme dzisiaj moja mala zjadla rano kasze i pol bulki z ogorkiem mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze cos w nia wcisnac a dodam ze i troszke serka waniliowego mam nadzieje ze to przelom w jej niejedzeniu pozdrawiam

Gość AsiaNiebieska
Moja 7-letnia córeczka bardzo lubi jeść ale jest chudziutka, więc to dobra zmyłka. ;) Natomiast 4-latka przedszkolak wygląda "normalnie" - pyzate pysio, pulchniutkie udka i ciałko, a ostatnio strasznie wybrzydza. Chyba się odchudza ;) Je tylko to, co jest na prawdę smaczne, np. jogurt z płatkami, schabowe, chleb wasa i ryżowy, owoce, warzywa, nie wszystkie. Jajko tylko na miękko. Ale żyje i jest zdrowa, więc nie karmię jej na siłę. Lubi też zmieniać zdanie - chce a za chwilę nie chce. Od ich urodzenia nigdy nie wciskałam w nie niczego na siłę i staram się dawać im wybór, a przynajmniej pytam, czy coś może być. Nie warto się martwić jedzeniem dzieci. Byle nie karmić słodyczami, czipsami itp. :)

Gość AsiaNiebieska
Do Blu23 - kaszka i pół bułki to dużo na mały żołądek. Wystarczy! :)

Gość dziewczyny ratunku

Gość dziewczyny ratunku
moje 6-miesieczne dziecko od 5 dni nie ma apetytu!!!!!!! co moze byc tego powodem? ostatni przybrała tyko 200 g. wazy 6700. dodam ze nie wygląda na chorą.

do AsiNiebieskiej jak na moja corke to cud ze tyle zjadla normalnie je bardzo malo nie przybiera na wade ma 2,9 i wazy od10-12 kilo to duzo chyba nie przez skore widac jej wszystkie kosteczki i ciagle jest blada jak papier mimo ze wyniki ma dobre.

do dziewczyny ratunku mam pytanko czy twoje dziecko je juz normalne potrawy dieta dla malych dzieci tak to sie chyba sie nazywa a moze bieze przeziebienie

Gość AsiaNiebieska-dodatkowo
Moja starsza córeczka jadła kiedys niechętnie i z trudem, bo miała przerośnięte wszystkie trzy migdałki! Po operacji zaczęła chętnie i normalnie jeść, bo wreszcie mogła swobodnie oddychać i zaczęła czuć smak i zapach potraw. Niestety chudość jej pozostała.

moja corka tez tez ma przerosniete migdaly niedlugo jak skonczy 3 latka bedzie miec operacje usuniecia migdalow

Gość AsiaNiebieska
Zrób to! Myśmy czekali długo, bo ciągle była za chudziutka i drobniutka, w końcu zaczęła chorować z kilku dniowymi odstępami. Nabawiła się przez te migdałki kilku wad wymowy - sz, cz, ż, dż i r. Wszystko nadrobiła poza "R", którym się bardzo martwi - chodzi do zerówki.

mnie najbardziej martwi to ze maproblemy z oddychaniem strasznie chrapie i ma rowniez bezdech

musze znikac ale moze pozniej uda mi sie do was zajzec pa pozdrawiam wszystkie mamy niejadkow i niejadkow rozwniez

Dziewczyny-jesli nie próbowałyście to polecam Bioaron-C. Jest to syrop wyłącznie na bazie naturalnej,z wyciagiem z aronii. Działa zarówno uodparniająco jak i wzmaga apetyt. Moi chłpocy ładnie po nim jedli. Kosztuje ok 10 zł. Pozdrawiam.

Gość AsiaNiebieska
Do Blu23 - moja Martunia miała migdałki usuwane przy znieczuleniu miejscowym - to było straszne przeżycie, którego biedna nigdy nie zapomni! Zgódź się na operację w znieczuleniu ogólnym, jeśli nie ma przeciwwskazań. Wbrew zapewnieniom to boli, krew się leje dziecku z noska i buzi...Moja córeczka miała głęboki ślad odciśnięty na rączce, tak mocno musiała trzymać się fotela, żeby to znieść. Na sama myśł robi mi się niedobrze.

dziekuje za rade napewno bede starac sie zeby wycieli jej migdaly pod narkoza. Dziewczyny moja corka mnie dzisiaj ciagle zaskakuje sama nie moge uwierzyc ze zjadla miseczke zupy i pol bulki jestem w siodmym niebie zaraz klade ja spac mam nadzieje ze usnie

No to robimy postępy. Brawo. Miło poczytać. Może w końcu na te nasze wypasione dzieciaczki nachodzą lepsze czasy. Lila pisała, że dobry jest bioaron. Mój mały nie mógł tego pić, bo od razu wymiotował. Lekarz nasz mówił, że niektórzy po prostu tak reagują. Na mojego naszedł apetyt na smażoną rybę. A lubi też takie rzeczy jak np. wędzony boczek z keczupem, zupę grochową, grzanki. Kaszek na mleku nienawidzi. Jak był malutki to wcinał przez smoka. Teraz ma inne smaki

jak mieszkal z nami tesciu to moje jadla boczek kielbase ale tylko z nim rano siadali do sniadania a odkad go nie ma nie ruszy takich rzeczy

moja mala szykuje sie do spania zmeczyla sie dodam ze przy myciu glowy znalazlam niezidentyfikowana rzecz w jej wlosach okazalo sie ze to plastelina ale mialam ubaw ale ona chyba nie ciezko bylo to wymyc w pewnym momencie chcialam juz to wyciac ale jak by wygladala.

ciezko nam sie zgadac zeby porozmawiac te nasze dzieci absorbuja tyle czasu a nadodatek moj z pracy zaraz wroci i juz nie popiszemy bo teraz jest jego czas na kompa chyba musze sprawic sobie jeszcze jednego

Nie dziwi mnie to. U nas chyba też trzeba zrobić grafik, żeby każdy miał swoją kolej na kompa. Mój chodzi spać bardzo póżno ok. 23.

U mnie by chyba cud nastąpił, żeby o tej porze poszedł spać. A twoja pociecha ile ma?

jest tak wymeczona po calum dniu ze sama sie upomina mowi mamo daj kasze ide spac bo jestem zmeczona zanim opruzni butelke juz spi