Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szuka szuka ciągle szuka

Harmonet-2 opakowania na poprawę cery.

Polecane posty

Gość szuka szuka ciągle szuka

Lekarz przepisał mi te tabletki na poprawe stanu skóry.Pomyślałam jednak,że mam dopiero 17 i nie będe łykała tych tabletek przed dłuższy czas,bo boje się,że będe miała problemy z zajściem w ciąże.Chcę zażyć 2 opakowania które kupiłam,i sprawdzić czy te tabletki pomogą mi wyleczyc trądzik.Myślicie,ze to dobry pomysł?Że w tak któtkim czasie zauważe jakies efekty?A co jeśli będe miała problemy po ich osdstawieniu?

Dwa miesiąc to stanowczo za krótko, żeby wyleczyć trądzik, potrzeba zazwyczaj 6 miesięcy. Jeżeli nie masz żadnych innych zaburzeń hormonalnych typu: nieregularne miesiączki, nadmierne owłosienie, to nie powinny Ci te tabletki zaszkodzić i nie powinno być problemów po odstawieniu. Jeżeli jednak martwisz się, że może być coś nie tak, to zrób sobie badania hormonalne (właściwie nawet powinnaś), ale od razu zaznaczam, żebyś specjalnie nie liczyła na to, że lekarz, który przepisał tabletki da na nie skierowanie :( Niestety koszt takich badań jest dość wysoki, kilkaset złotych :(

podobno tylko ok. 2% kobiet ma trądzik typu hormonalnego. jeśli lekarz przepisał Ci tabletki antykoncepcyjne bez zbadania poziomu hormonów, to znaczy, że poszedł na łatwiznę.

Gość kasiasta
może nawet w ciągu tych dwóch miesięcy poprawi ci się cera ale zaraz po oich odstawieniu wróci do dawnego stanu.

Gość czy one dzialaja
na cere tak jak diane?

Gość **** **** ****
podobnie ale słabiej, bo maja mniej hormonów...a cere radzę wszelkim paniom najpierw poleczyć z rok u dermatologa a dopiero poźniej łapac się za hormony, bo podobno zaledwie 2% można wyleczyć stosując hormony...w posostalych albo nie ma efektów, albo zaraz po odstawieniu jest nawrót...a naprawdę metod leczenia dermatologicznego jest wiele.

Gość Sigur
Nie wiem czy 2 opakowania pomogą. Ja biorę 1,5 roku Harmonet i chyba gdzieś po 4 miesiącach zauważyłam poprawę jeśli chodzi o cerę. Z każdym miesiącem było coraz lepiej. Teraz już wogóle nie mam trądziku.

Gość a ja niestety
brałam harmonet pół roku, trądzik wyleczyłam, ale celulit sie pojawił straszny, myżlałam że to tylko ja tak mam, ale inne moje koleżanki też zauważyły że jak brały to sie zwiększył:(

Gość czemu wy sie zgadzacie
a po odstawieniu nie wraca?