Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIA 4

Czy w ciązy mozna stosowac lekka diete ?

Polecane posty

Gość MAMUSIA 4

drogie panie :) jestem w 3 miesiacu ciazy i jestem osoba otyla przy wzroscie 176 waze 89 kg :(mam pytanie moze któras sie odchudzala w ciazy tak aby nie zaszkodzic maleństwu z gory dziekuje :)

Puknijże się w łeb!! I to porządnie. W ciąży się nie wolni odchudzać, na to przyjdzie czas po porodzie. Chcesz miec figure Cindy crowford będąc w ciąży??

Gość Mamuska 4
Moze troche innym tnem !!! w poprzedniej ciazy 8 lat temu mialam kaplikacje i zatrzymanie wody i w skutek tego 45 kg !!!!i zagrozenie zycia teraz musze ograniczac ilosc pokarmow aby nie przybierac na wadze bo to zagraza mojemu zyciu ! i stat moje pytanie a nie chodzi mi o figure modelkia jak nie zrozumialas pytania to nie obrzucaj innych blotem :!

Gość Aloha 30
hej nie denerwuj sie bo zaszkodzisz dziecinie wiem o czym piszesz bo moja siostra miala zatrucie ciazowe i tez tyle przybyla lekarz kazal jej w 2 ciazy ogrzniczyć makarony ,ziemniaki wszystko jadla dietetyczne i bez soli i poskutkowalo tez uwazam ze jak ktos sie czepia nie znajac tematu to... a szkoda slow pozdrawiam :) A i idz moze do innego lekarza bo powiniem ci o tym wszystkim sam powiedziec

poczytaj o diecie niełaczenia lub diecie montanica a nastenie skonsultuj sie ze swoim lekarzem.... napewno nie bedzie mial nic przeciwko ktorejs z nich...

Gość mamuska4
bardzo ci dziekuje aloha bo co poniektozy to chybasfrustrowane 15 nie znajace tematu :0 Masz racje chyba zmienie lekarza polki to poczatek ciazy:) bo ten gin do jakiego chodzie to jakis dziwny ale milo bylo uzyskac jakas fajna odpowiec :):)

Gość mamuska4
o KOBIECE KSZTALTY wlasnie o tej diecie myslalam bo 2 ciaza to taka niespodzianka :) choc bardzo mila :):):) alenie zdazylam nic zrzucic i boje sie ze bedzie to niebespieczne dla mnie i maluszka pozdrawiam

Gość zuzanka21
Witaj. Ja rok temu urodzilam przesliczna coreczke i moge sie wypowieciec cos na temat diet podczas ciazy. Nie stosowalam zadnej konkretnej tylko staralam sie jesc racjonalnie, tyle ile potrzebuje a nie tyle ile we mnie wejdzie. Podczas ciazy mialam ogromna ochote na ciastka i takie tam duperele. Owszem nie odmowilam sobie cukiereczka, ale po co zaraz cala paczke? w ten sposob po porodzie wazylam tylko 3 kg wiecej niz przed ciaza.

Gość Mamuska4
u mnie wzrost wagi 45kg spowodowalao zatraymanie takiej ilosci wody w organizmie ,bo zaraz po spadlo ze mnie 25 kg :)

mamusiu przede wsyzstkim poradź sie lekarza z tego co wiem zapotrzebowanie kobiety w ciąży na kalorie tylko niewiele wzrasta jak mnie pamięć nie myli o jakieś 200-300 kcal myślę, że w twojej sytuacji najlepiej będzie jeść przede wszystkim dużo warzyw i owoców. Regularne posiłki 5-6 razy dziennie w małych ilościach Białko z nabiału i białego mięsa. Dużo zieleniny bo zawiera dużo żelaza Ale dokładnie to powinnaś iść do lekarza ja mam podbny problem tylko, że ja przygotowuję się do ciąży i teraz próbuję troszeczkę schudnąć no i mam nadzieję , że w ciąży za dużo nie przytyję ale tego nie wie nikt trzymam za Ciebie kciuki aby Ci się udało no i przede wszystkim aby maleństwo urodziło się zdrowe

nie wiem czy cie to pocieszy ale moja kuzynka gdy zaszla w ciaze wazyla 120 kilo a po porodzie 70. w ciazy spadlo jej 40 kilo i 10 po porodzie. a to dlatego, ze gdy dowiedziala sie o dziecku zaczela racjonajlnie jesc. to znaczy skonczyla ze smieciowym jedzeniem, slodyczami i tlustymi, smazonymi itd. dziecko urodzilo sie zdrowe i sliczne a ona sama dzieki trwalej zmianie nawykow zrzucila jeszcze 15 kilo i teraz wazy 53-55 i taka z niej laska, ze nikt nie powiedzialby, ze wczesniej to byl 120 kilogramowy paczek. jesli zatrzymuje ci sie woda w organizmie to staraj sie zrezygnowac z soli i wszytkich przetpwrzonych produktow. kieruj sie zasada, ze im naturaljniejsze tym lepsze. moze sprobowac diety montigncac lub south beach 1 faza, co pozwoli ci zrzucic pare kilo. masz spora nadwage i powinnas sie starac chocby nie tyc bo na koniec bedzie ci juz bardzo ciezko, zreszta sama najlepiej wiesz. nigdy nie bylam w ciazy ale na pocieszenie powiem ci, ze moja sasiadka takze po ciazy schudla tak, ze jest cienka jak szczypiorek w wczesniej byla takim grubaskiem.

Mamuśka, nie słuchaj niedobrych rad. sama wiesz po sobie, że masz skłonności do tycia więc musisz!!! a nie mozesz zachować duży dietetyczny umier. Nie mówię o odchudzaniu ale o racjonalnym zywieniu. Ja przytyłam w ciąży 7 kilogramów, nie miałam jednego wałaeczka tłuszczu ani jednego rozstępu a to wszystko dzięki temu że bardzo dbałam o siebie i bardzo pilnował mnie ginekolog. Np. nie pozwalał mi wypijać więcej jak litr płynów dziennie w tym zupa i woda z owoców! Z diety całkowita eliminacja ziemniaków, tłuszczów, makaronów, słodyczy, słdkich soków. I zero soli. Jesli już to przyprawy. Ale mogłam jeśc do woli mięsko: cielęcinkę, drób, wołowinkę ale raczej bez dodatków, żadnej kaszy czy ryżu, jadłam zupy anie nie zabielane, mleko 1,5%, woda mineralne, duzo owoców a zwłaszcza mandarynki bo miałam na nie wściek, dużo warzyw, jogurty. czasem zaszlałam i zjadłam kawałek pizzy albo tosta. Ale to okazjonalnie. I powiem Wam, że jestem przeciwniczką twierdzenia , że kobieta w ciązy ma jeść za dwoje. Kobieta w ciąży ma dbać o siebie, swoje zdrowie i zdrowie dziecka. Nie nawidzę upasłych bab w ciązy, ja przed porodem w szpitalu byłam szczuplejsza niz kobiety po porodzie. Urodziłam piękną córkę a nie objadanie się i dieta wyszły mi tylko na zdrowie., Tydzień po porodzie wskocvzyłam w ulubione dzinsy i tyle. A dodam, że nie byłam młódką bo rodziłam jako trzydziestka, Mamuska, trzymam kciuki. Hanna

Mówiąc nie słuchaj dobrych lat miałam na mysli wpis, że w ciązy nalezy uzywać do woli. Niektóre dziewczyny daja Ci mądre rady Pa

Gość fanzlalka
PEWNIE MASZ 30LAT...I NIEWIESZ ZEWCIAZY SIE NIEWOLNO ODCHUDZAC TRZEBA BYLO WCZESNIEJ O TYM POMYSLEZ I ZACZAC SIE ODCHUDZAC.A NIE TERAZ NA DZIECKU EKSPERYMENTOWAC

zgadzam sie z haneczka 40stka ale przy plynach nie przesadzalabym. zdaje, ze w ciazy watraba matki musi dodatkowo przetrwic uboczne skutki przemiany materii u dziecka. trzeba pic, zeby oczyszczac nerki ale w znacznym stopniu ograniczyc sol i produkty z glutaminianem sodu. w ciazy zapotrzebowanie na kalorie wzrasta dopiero w drugim tryestrze, o 100 kcal. w trzecim o nastepne 100. dzisiaj bylam u lekarza, obok mnie siedziala matka z malutkim dzieckiem ... szok. siedziala i plakala, ze ciazy przytyla 50 kilo (sic!!!) a pomiedzy wycieraniem swoich lez wsuwala batona. nie mam nic przeciwko osobom grubszym o pare kilo ale najbardziej zrobilo mi sie szkoda dzieciaka: 4 miesiace i juz wcinal batonika od mamy.

Lady In Red. Ten litr był oczywiście w cudzysłowiu, chodzi o to, żeby nie opijac się słodkimi sokami, coca colą i innymi świństwami. Zachowac umiar jak ze wszystkim. Matko Boska, nie mów, że można w ciąży przytyć 50 kilogramów? Toż to realne zagrożenie dla zycia! Naprawdę znasz taką osobę? Moja siostra przytyła 25 kilogramów a wyglądała jak słoniczka. No nie, niektóre baby umieją wspaniale zadbac o siebie. Pozdraowienia raz jeszcze. Hanna

nie znalam jej osobiscie ale bylam u lekarza i akurat przyszla dziewczyna, ktora tak wlasnie wygladala. a poniewaz jest jedna z tych, ktore wszytkim, nawet nieznajomym musza opowiadac o swoich chorobach to padlo na mnie. opowiedziala mi o tym jak w ciazy ptzytyla 50 kilo ale po porodzie spalo jej az 15 ! wiec teraz wazy tylko 105. byla o glowe nizsza odemnie wiec jakies 150 cm wzorstu. wygladala jak hipopotamica. nie wspomne juz o tym. ze nie miescila sie na jednym krzesle. zal mi jej :/ ale przy takiej masie jadla jeszcze batonika i mowila, ze nie mozeschudnac a ma juz zylaki i cukrzyce i wogole. mysle, ze w ciazy mozna pic wszytkiego duzo ale raczej wode, herbatkibez cukru, swierze soki i podobne. cole i inne gazowane sa niezdrowe. w ogole nigdy nie myslalam o tym bo sama nie pije. pozdrawiam autorke: nie sluchaj rad tych ktore mowia, ze w ciazy nie mozesz sie odchudzac. mozesz a nawet powinnas bo nawet kobiety bez nadwago maja w ciazy ciezko na koniec a co dopiero te, ktre waza za duzo. dlatego naprawde polecam ci south beach albo montignca. nie ogranicza sie tam kalorii tylko inaczej lanczy porawy i nie je pewnych rzeczy. tp na pewno dziecku nie zaszkodzi. tym badziej, ze podstawowym zalozeniem tych diet jest jedzenie jak najmniej przetorzonej zywnosci.

Gość Mała

Ja musiałam brać witaminy, ale myślę że to świetne rozwiązanie, bo nie musisz wtedy pilnować tych wszystkich liczb i wgl tak jak tutaj napisali http://kingaparuzel.pl/blog/2018/09/zdrowe-odzywianie-w-ciazy/