Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no niewiem no

Głupie pytanie ale cóż pytam

Polecane posty

Gość no niewiem no

Mam założone konto w banku i mam kartę do bankomatu czy tą kartą mogę płacić w sklepie???

Gość meedium
tak

Gość niezupełnie

Gość tralalalalalalalalalalal
to zalezy czy to jest karta kredytowa czy platnicza musisz sie dowiedziec z umowy lub w banku

Gość niezupełnie
jeśli jest to karta tylko bankowatowa to nie możesz nią płacić w sklepie a jesli ma również fukcję karty płatniczej to możesz nią płacić w sklepie o takie rzeczy musisz wypytać w swoim banku.

Gość niezupełnie
i nie jest to głupie pytanie. Pytaj śmiało w swoim banku o funkcje swojej karty. Oni od tego są.

Gość no niewiem no
dziękuje wam za pomoć a ja myślałam że zostane wyśmiana że w dzisiejszych czasach nie wiem takich rzeczy

Gość no niewiem no
nie chciałabym wyjść na debila że stane przy kasie dam jej karte a ekspedientka mnie wyśmieje

Gość ichchi
hmm ja mam 2 karty. jedna, taka , które uzywam tylko do pobierania gotówki w banku, a druga, maestro, której uzywam do pobierania kasy w bankomacie i płacenia w sklepach, ale faktycznie nie wszystkie takie sa. ale zarówno płatnicza jak i kredytowa mozna płacic w sklepach. róznica polega na tym ze kredytowa mozna płacic nawet jesli sie nie ma srodków na koncie lub ma debet, a płatnicza tylko jesli sei ma pieniadze na koncie.

no racja racja, pomyliłam się, sa dwa rodzaje kart: bankomatowa i płatnicza, wiem, że odróżnić jedną od drugiej można tak, że któraś z nich ma wypukłe lietrki luz cyferki i jest płatnicza albo kredytowa(takich rzeczy mnie na studiach uczyli hehe).ale nie wiem która jest która

idź do banku i się normalnie zapytaj, albo poszukaj umowę z karty i tam na pewno będzie napisane czy jest płatnicza czy tylko bankomatowa.i po problemie :)

o i po kłopocie :) zobaczy czy masz wypukłe cyferki i będziesz wiedziała, czy możesz nią płacić w sklepach :)

Gość no niewiem no
macie racje zapytam się w banku skoro to nie jest głupie pytanie:)

ja mam i tak i taka - z wypuklymi i bez ;) obiema moge placic w sklepach i obie wyplacaja mi kase z konta w bankomacie z ta roznica ze przy kredytowej jest wysoka prowizja :O niestety

pewnie że nie jest ale juz masz odpowiedź, spradź czy masz wypukłe cyferki i literki a jak tak to możesz płacić w sklepach i nie będziesz musiała fatygować się do banku

Gość no niewiem no
oki sprawdze. A jak duże są prowizje płacenia kartą???

eee to ja już nie wiem, na studiach mi mówili że tą bez wypukłych cyferek nie można w sklepach płacić trza na mą uczelnie chyba komisję akredytacyjną wysłac.... :p

chyba nie ma żadnych prowizji sklepy za to płacą dlatego niektóe wprowadzają miminum tranzakcji, za które można płacić kartą żeby na tym nie tracić

ee to nie ma nic do tego z tym pinem bo to zależy od sklepu uzywając tej samej karty w tesco nie wbijam pinu a w eco tak :p

a bankomatowa, jak sama nazwa mówi jest tylko do bankomatu a płatnicza do płacenia w sklepach plus bankomatu, pin tu nie ma nic do rzeczy