Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka610

Palenie w ciąży

Polecane posty

Gość telefony komórkowe na płód
nie róbcie tu wojny:o net-ar ma swoje racje, wy swoje - choć dla mnie założenie, że będę palić 2 fajki dziennie, bo będę mniej nerwowa, a dziecku to zaszkodzi mniej, niż gdybym paliła całą paczkę czy chodziła wnerwiona cały dzień, jest z lekka bezmyślne.. nie palę dla dobra dziecka i już! to jest świetna motywacja - przynajmniej na mi znanych przypadkach palaczek które rzuciły ze względu na ciąże bez przesady

Gość mmmmmmm
net-ar TOPIK O TOBIE ZALOZYLI!!!! LEC KOBIETO!!!

Gość
mmmmmmmmmmmm-cos mi tu smierdzi popielniczkowym oddechem bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

poza tym, ja wasze wypowiedzi rozumiem tak samo jak net-ar... że w zasadzie mniej szkodzi dziecku jak matka mało pali niż w ogóle, bo nie jest zdenerwowana - wynika z tego, że dziecku palenie służy...

Gość
uciekam bo tu smierdzi palenie to nałóg a nałog to psychiczna przypadłosc i leczy to psychiatra :)

Gość
mmmmmmmmmmmmmmm nikt przy zdrowych zmysłach nie przyzna ci racji NIKT za chwile napiszesz ze picie wódy dziecku nie szkodzi o ile działa uspakajająco na matke

Gość
koniec palenia okno juz otworzyłam wietrzy sie !

Gość mmmmmmmmm
net-ar, nie no, buhahahahah, kobieto, ty czytac nie umiesz. Ja nie napisalam, ze palenie jest ok. Ty masz jakis problem ze soba? Przeciez napisalam ze nie uwazam tego za rzecz dobra. Biedna jestes, albo nie czytasz calych wypowiedzi tylko poczatek.

no tak , wiem, że to złe, ale to robię bo mi tak wygodniej.. tu się zgadzam z net-ar..

Gość
mmmmmmmmmmm wietrzy sie rozumiesz?

Gość mmmmmmmmm
spadaj net-ar. Wole palic niz byc tak nielubiana osoba jak ty jestes. Z debilem nie rozmaiam. Szkoda ze znajomej nie ma, moze by przetlumaczyla ci co napisalam, buhahahaha

wypowiedzi net-ar bywają żałosne, ale Twoja przebiła jej wszystkie: "Wole palic niz byc tak nielubiana osoba jak ty jestes." fakt, sympatia osób wszelkiego pokroju, siedzących na kafe jest od dawna wyznacznikiem "być albo nie być":o błagam, nie edukuj swego dziecka takimi życiowymi prawdami, wstydu oszczędź..

Gość mmmmmmmmm
telefony----to zauwaz, ze razem rozmawialysmy i zadna z nas nie obrazala drugiej. Ona tak. Nie potrafi rozmawic, tylko obrazac. Ja nie mam ochoty na rozmowe z kims takim. Ma prawo do wlasnego zdania, ale w kulturalny sposob niech je wyraza. A czy pale, to moja sprawa. Moze mi napisac ze to nie zdrowe, ok. Sama jest otyla, a to zdrowe? Ale o tym nie napisze. Nawet gdyby napisala, nie obrazalabym jej drwinami.

Gość mmmmmmmmm
dopisze jeszcze, ze nie sympatyzuje z nikim na forum. Ale gdzie nie wejde, czytam wypowiedzi tej pani i za glowe sie lapie. Jak mozna byc taka nieprzyjemna dla innych. Ona zachowuje sie jakby ja wszyscy krzywdzili. Kazdego obrazi i wyzwie od prostakow. Zadziwiaja mnie tacy ludzie.

Gość wiolka610
masz racje UCIEKAJ STAD GLUPIA KOBIETO!!!SMIERDZI ALE TOBA!I TYMI GLUPIMI DYSKUSJAMI!RADZE CI NA NOWO POCZYTAC I NAUCZYC SIE PORZADNIE CZYTAC A NIE KLOCIC SIE!mmmmmmm ma racje nie umiesz czytać!!!znikaj stad!mmmmmmm napisala ze uważa że szkodzi i jest czymś złym a ty obróciłaś wszystko!

Gość
:) palcie ! na \"zdrowie\"

mmmm, odbiegnę od tematu, ale łyzeczka masła w zupce malucha jest wskazana, nie tuczy, ale zapewnia odpowiednią ilosć tłuszczów. Co do palenia...moja kumpela w 17 tyg. ciąży własnie wylądowala w szpitalu z powodu krwawienia. Nie wiadomo, co jest, dziecko zyje, ale moze to wlasnie od fajek? Nikt mi nie wmówi, ze dzieci rodza sie zdrowe-na jednych po prostu mniej sie to odbije niz na innych. Palcie jak chcecie, czy nie mozecie rzucic-ja nie potępiam, ale litosci, nie dorabiajce ideologii do faktów, nie usprawiedliwiajcie sie i wmawiajcie, ze tak jest w sumie lepiej:O

Gość nudyyyyy
net-ar ty dalej swoje. Napisz dlaczego normalnie mie potrafisz wyrazic swojego zdania tylko odrazu za obrazanie i kpiny sie bierzesz? Skrzywdzil cie ktos kiedys? Maz zdradza? Po co tak?

Gość wiolka610
jeeeezu kobieto ty dalej to samo!wiemy że palenie jest szkodliwe ale ty najezdzasz niesłusznie!szkodzi dziecku ale tak jak ja np nie potrafie rzucić całkowicie i boje sie czy bedzie wszystko ok,poradzilam sie o rade innych palaczek!a tu zrobił sie ogień przez to ze nie dasz sobie powiedziec!@

Gość to czemu
jak w ciąży jesteś -OSTATNIO CAŁY CZAS SIEDZIAŁAŚ NA TOPIKU O POSTINORZE? NIE ZADZIAŁAŁ?

Gość
Srednio co druga kobieta w ciazy pali.??????? mmmm?? zwariowałas ???Myslisz ze PÓŁ polek w ciazy pali? bo co ? bo ty paliłas w ciazy pala tylko POLgłówki POŁ a PÓŁgŁOwek to roznica

Gość mmmmmmm
Pszczola---nie napisalam ze palenie jest ok. Opisalam swoja byla sytuacje. Jezeli kobieta palaca zapytalaby sie mnie czy ma rzucic palnie odpowiedzialabym, ze powinna sie postarac dla dobra swojego i dziecka. Nigdzie wczesniej nie napisalam ze to zdrowe. Ja nie dalam rady i mam wyrzuty i teraz tego nie zminie. Bylo pytanie o dzieci wiec odpisalam. Ale z maslem nie zodze sie z toba.

Gość
zapalcie sobie słabego papieroska np R1 i dmuchnijcie swoim dzieciom w twarz nie zaszkodzi!!!! moze

Gość mmmmmmm
net-ar, widze ze czytasz moj komentarz. Chodzilo mi, ze rzuca pol palacych wczesniej, a druga polowa pali.

Gość
chwała tej drugie połowie!!!!!!!!!! to \"prawdziwe\" matki dla \"dobra\" dzieci zrobia WSZYSTKO a nawet wiecej niz te z pierwszej połowki

Gość mmmmmmm
aty net-ar walnij sobie kolejnego pączka!

Znam osobę która paliła będąc w ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe (tyle że przed terminem). Ale to żadna pociecha bo bardzo często takie dziecko rodzi się zdrowe, ale w późniejszym wieku zaczynają się w jego organiźmie poważne kłopoty zdrowotne wynikające TYLKO z tego że mamusia w ciąży paliła.... Rzuć dla dziecka, bo dla dziecka czeka cię jeszcze wiele poświęceń, to niech będzie wstępem.

Podrążę temat z masłem:P Tak zalecają dietetycy i wyczytasz to w kazdym poradniku zywienia:)

Gość wiolka610
WAM SIE FAJNIE GADA RZUĆ PALENIE!to napisz jak to zrobić,ja za miesiąc mam rodzić to jak rzuce teraz w tej chwili to czy mi to coś da?sama niewiem... gdzybym miała silną wolę...ale nie mam

Gość mmmmmmm
no tak, ale mi chodzilo o przesade z tym maslem.