Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioluka

okres po tabsach....

Polecane posty

Gość wioluka

Juz od 2 miesiecy nie biore tabsow... pierwsza miesiaczka po zakonczeniu brania wystapila dzien wczesniej i byla bardzo obfita... a teraz okres sie spoznia i zaczynam sie bac... czy po przestaniu brania tabletek miesiaczka moze sie rozlegulowac??? prosze odpiszcie...

Gość oj może
wiem coś o tym

Gość malkawia
Ależ skąd! Po prostu jesteś w ciąży!

Gość wioluka
malkawia nie zartuj.... zawsze uwazamy... ktos jeszcze sie wypowie?? prosze

Gość oj może
po odstawieniu tabletek długo nie miałam okresu. poszłam do gina. dostałam luteinę i przez 2 miesiące było ok. Poźniej mimo luteiny miałam 40 dni przerwy, ateraz miałam 56 dni. Koszmar dosłownie

Może tak być. Ale skonsultuj to z ginekologiem. Są preparaty ziołowe w aptece (np Castagnus) ale lepiej, żebyś sama sobie nie aplikowała. idź do lekarza i niech sam zadecyduje, jak Ci pomóc Pozdrawiam.

Gość wioluka
ała... ja chyba nie wytrzymam takiego stresu... ktos jeszcze moze cos napisac???

Hej, ale skąd ten stres? Ciąża? Nie zabezpieczyłaś się po odstawieniu hormonów? Czy obawiasz się nieregularności.

Gość wioluka
obawiam sie ciazy bo jednka byla jedna sytuacja... ale nie jest za bardzo mozliwe zebym zaszla.... ale wiadomo ze jak sie spoznia to pierwsza mysl:ciaza???

No tak. Okres może się rozregulować po hormonach. Czasem też potrzeba kilku cykli, by wróciła płodność organizmu. Ale to nie reguła, więc trzeba się zabezpieczać. Jeśli bardzo się denerwujesz, to może test ciążowy? Wiem, że to wymaga odwagi i możesz bać się pozytywnego wyniku. Ale masz do zyskania spokój albo już będziesz wiedzieć. Jeśli nie chcesz być wtedy sama, umów się z chłopakiem albo przyjaciółką. I trzymaj się dzielnie. A go gina idź - im szybciej uregulujesz okres, tym łatwiej Ci będzie się zabezpieczać.

Gość wioluka
dzieki.. zobaczymy co bedzie...

Gość poddenerwowana
czesc dziewcyzny! ja mam podobny problem . po odstawieniu tabletek mialam normlanie okres. teraz nie mam go juz od dwoch miesiacy. ciązą odpada- robiłam testy. martwi mnie to ponieważ od jakiś dwóch tygodni boli mine pray jajnik. nie jest to ból nie do zniesienia ale dość nieprzyjemne ucuzcie. nasila się podczas chodzenia i uciskach jak np. kucam. nie raz promnieniuje na udo a od wczoraj na brzuch. wczoraj poczulam jakies zgrubienie na jajniku choc nie jestem ekspertem i moge się mylić - może to tylko moja wyobrażnia. czy ktoras z was miala podobne objawy? co robić? niestety nie ma mnie obecnie w kraju i nie moge od razu iśc od lekarza. piszcie!!!

no to mamy podobny problem. Ja co prawda okres dostalam w miare regularnie, hormony odstawilam w styczniu, ale tez mnie prawy jajnik boli. Czekam na wizyte u gina w przyszlym tygodniu. Skoro Ciebie tez to moze to od tabsow??

Gość poddenerwowana
moze. mam nadzieje nawet, że to tylko problem z regulacją hormonów a nie coś bardziej poważnego. czytałam na necie o takich objawach i niestety wielokrotnie dziewczyny piszą o torbielach itp ja tabletki odstawiłam na koniec listopada. okres miałam z tego, co pamiętam to przed Sylwestrem i od tamtej pory nic.

ups... Wiesz, ja tez sie denerwuje, ale coz. Nie boli mnie jakos kosmicznie, ale cos tam caly czas pobolewa. Slyszalam, ze od tabsow moga sie rozne rzeczy robic. Nie wiem, ale trzeba isc do lekarza i sie dowiedziec. Naprawde nie mozesz tam pojsc??

Gość poddenerwowana
no właśnie ups... ;) mogą się robić różne rzeczy? np? co do bólu nie jest jakiś straszny, ale ewidentnie cos tam sie dzieje. myślałam, że może jakos przeczekam i samo przejdzie, ale chyba jest troche gorzej bo zaczyan juz promieniowac na prawa strone brzucha. a co do lekarza- chyba po prostu przylece do Polski jeśli nic sie nie polepszy- a niestety nic na to nie wskazuje. poczekalabym z tym jeszcze troche (nie jest mi na reke teraz podróżowanie) , ale z drugiej strony boje się, bo wiadomo, ze takich rzeczy nie powinno się lekceważyć. kiedy idziesz do gina? daj znać jak poszło.

Gość wioluka
ja moze tez sie wybiore do gina....

wioluka tak chyba będzie najlepiej. No to jesteśmy już trzy. Która pierwsza będzie spokojniejsza? Pozdrawiam

Gość wioluka
nio tylko nie wiem czy tak wczesnie mi sie uda.... moze w natepnym tygodniu :( jeszcze bede musial troche wytrzymac....

Gość poddenerwowana
nyateneri chyba ty będziesz pierwsza :) ja może się wybiore dopiero w połowie miesiąca. powodzenia :)

Gość mirkat
dziewczyny nie boscie sie...mnie trzeci okres po odstawieniu hormonow spoznil sie 52 dni!!! dzis go dostalam.huura!!!! a tez naprawde sie baaaaaaaaaardzo denerwowalam, zrobilam 2 testy(negatywnie wyszly) w poniedzialek mialam isc do ginekologa. poza tym mialam jakies brazowe uplawy, nie widzialam co to jest...szok-strasnzie okres sie rozlegulowuje, ja dodoatkowo tez przytylam po odstawieniu. poza tym mialam tez bole jajnikow, objawy jak przed okresem..czyli nei ma reguly. jedye co moge zaproponowac to zrobic sobie test dla pewnosci- co prawda ja i tak sie denerwowalam ale juz troszke mniej. mimo wstko mam przeczucie ze i tak moja gospodarka hormonalna si enie ustabilizowala, i ze bede miala jescze przejscia, ale to juz taki urok tabletek..:( buziaki, i nie denerujcie sie

Gość poddenerwowana
mirkat widzisz tobie spóżnil sie 3 okres po odstawieniu tebletek a ja od kiedy odstawiłam miałam tylko raz i od tamtej pory nic. poza tym ból jajnika - nigdy nie miałam takich objawów przy okresie. teraz zauważyłam, że mam mała opuchlizne. ból nie jest duży, ale promienuje na brzuch. miałaś takie objawy?

Gość mirkat
mialam tez bol jajnika promieniujacy na brzucj, ale jesi jestt duzyi Cie niepokoi idz do lekarza koniecznie! lepij jest pojsc z glupta, i wczesniej niz za pozno z czyms gorszym:) trzymam kciuki:)

Dziewczyny, a długo brałyście? Tak się zastanawiam, czy to ma wpływ. Pewnie tak. Ja brałam tylko 3 mies. i pierwsze dwa okresy dostałam w miarę w terminie (mówię w miarę, bo przed tabsami miałam cykl \"książkowy\" - 28 dni), po 31, 33 dniach. Teraz czekam na trzeci No i jajnik pobolewa. Czasem nawet obydwa. Też myślę, że lepiej iść z głupotą do lekarza, niż ma się okazać, że za późno.

Gość czarna malwa
Jeśli chodzi o ból jajnika po tabletkach, to też tak miałam - okazało się, że to torbiel. Rozszedł się sam, po lekach. To wszystko skutek zaburzeń hormonalnych. Lepiej iść do lekarza i sprawdzić, po co sie denerwować.

Dobra wieść, że jeśli to torbiel to może rozejść się po lekach... Co za syf te tabsy - jak się okazuje.

Gość wioluka
ja jush dostalam okres i narazie sie nie martwie:D ale do gina i tak pojde... a tabsy jakies pol roku bral ale juz wiecej tego swinstwa nie chce na oczy widziec!!!!!!

Gość poddenerwowana
ja brałam najpierw przez 1,5 roku. zrobiłam sobie przerwe i wszytsko bylo ok. potem znów zaczełam. brałam dwa lata. no i teraz widać efekty. kurcze też się boje, że to może być torbiel albo coś podobnego. pytanko do czarnej malwy- możesz napisać jakie miałas objawy? bo wydaje mi się, że mam małą opuchlizne w okolicach pachwiny do tego ten ból. wyczuwałaś jakieś obrzmienia? guzki itp? mi się też juz odechciało tabletek ;)