Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinomanka***

Filmy kostiumowe , poleccie mi jakies.Jestem fanka dobrych filmow zwlaszcza

Polecane posty

Gość kinomanka***
aaaaa slyszlama wczesniej, teraz slucham wlasnie

to koniecznie powinnaś dotrzeć jesłi interesuje cie taka muzyka.. polecam, nie pożałujesz. Miłych poszukiwan i wzbogacania warsztatu, kinomanko! pozdr.

Gość kinomanka***
dzieki wszystkim za wpisy, piszcie dalej, ;) dzieki za Clannad, slucham wlasnie i chyba 'zakupie" plytke :D

\"Droga do Indii\", \"Kochanica Francuza\", \"Tess\", \"Powrót do Howards End\", \"Amerykańska przyjaciółka\", \"Dalekie pawilony\", \"Królowa Jane\", \"Ostatni Mohikanin\", \"Patriota\", \"Portret damy\", \"Cyrano de Bergerac\", \"Król zadziwiony\", \"Pan i władca na końcu świata\", \"Lew w zimie\", \"Trzynasty wojownik\", \"Ostatnia dolina\", \"Godzina świni\", \"Imię róży\", \"Cztery pióra\" /nie pamiętam polskiego tytułu, chyba \"Cena honoru\"/, \"Pan i władca\" /nie chodzi o Weir\'a - stary film z lat 70-tych, bardzo dobry/, \"Wikingowie\", \"Barbarzyńca i gejsza\", \"Miecz z kraju Bushido\", \"Zakochany Shakespeare\", \"Chwała\", \"Za horyzontem\", \"Ostatni samuraj\", \"Potajemne małżeństwo\", \"Idealny mąż\", \"Małe kobietki\", \"Wiek niewinności\", \"Gangi Nowego Jorku\", \"Posłaniec\", \"Córka Ryana\", \"Księżniczka Caraboo\"... Chyba starczy? :) Jeśli chcesz jeszcze, to krzycz :P

Gość kinomanka***
no pewnie,ze chce!!!, pilnie sledze, co piszecie, bo zwyczajnie chce te wszystkie filmy zebrac.Imie Rozy fajny film,ale nie umywa sie do ksiazki ;) 13 wojownik tez super

a czemu Ci sie Gibson kojaczy z komediami :D bo mi przede wszystkim z takimi powaznymi typu \'patriota\' czy braveheart...on gral w komediach jakichs?

Gość kinomanka***
nooo on gral Czego pragna kobiety (chyba nie pomylilam tytulu) i Zabojcza bron, to taka sensasyjna komedia cos ala Szklana Pulapka z Willisem

Gość kinomanka***
ja luybie takich aktorow jak Hopkins, Depp i Kidman czy Streep, to sa aktorzy , ktorzy potrafia sie wcielic wkazda role, charakter i graja je rewelacyjnie, aha i Caprio tak samo

Ok.. :) \"Rob Roy\", \"Vidocq\", \"Nędznicy\", \"Rapa Nui\", \"Improwizacja\", \"Rycerz króla Artura\", \"Gladiator\", \"Porwany za młodu\", \"Pole\", \"Zatoka Francuza\", \"Jamaica Inn\", \"Hornblower\", \"Sharp\", \"Złodziejka\", \"Pole chwały\", \"Książę i żebrak\", \"Oszukany\", \"Pojedynek\", \"Dziedzic na Ballantraine\" /nie jestem pewna pisowni/, \"Wojna i pokój\", \"Dwa miasta\", \"Czarownice z Salem\", \"Ojciec Goriot\", \"Czerwone i czarne\", \"Pustelnia parmeńska\", \"Kontrakt rysownika\", \"Huzar\", \"Szlak północno-zachodni\", \"Quigley na Antypodach\", \"Perła w koronie\" /angielski o Indiach/, \"Hartum\", \"Lawrence z Arabii\", \"Harem\", \"Duch i Mrok\", \"Pożegnanie z Afryką\", \"Przejażdżka z diabłem\", \"Wichry namiętności\", \"Komedianci\" i \"Wieczorni goście\" Rene Claire\'a /stare, piekne, trudno upolować/, \"Tai Pan\", \"Krystyna córka Lavransa\", \"Opiumowe wojny\", \"Uczta Babette\", \"Powrót Mattiasa Guerra\" i amrykańska wersja oryginału przeniesiona do Ameryki w czasie wojny secesyjnej, czyli \"Somersby\". \"Maverick\", \"Pojówka z Titanica\", \"Upadek Cesarstwa Rzymskiego\", \"Hidalgo - ocean ognia\". Chcesz jeszcze - mów :)

Gość kinomanka***
Uczta babette mam nawet oryginal :D , jejku duzo tego , super, ciesze bo wlasnie chodzilo mi o takie zestawienie ;) mdzieki serdeczne, piszcie ludzie, piszcie !! 🌻

Gość kinomanka***
oo i masz komedie z Gibsonem -Maverick ;) jedna z lepszych w sumie jak dla mnie

Gość kinomanka***
"Goscie Goscie" tez jest dobra komedia kostiumowa troszke :D -dodam od siebie z J, Reno

:D \"Ciało i krew\", \"Wrota niebios\", \"Joanna d\'Arc\", \"Oniegin\", \"Wiele hałasu o nic\", \"Otello\", \"Stracone zachody miłości\", \"Królewska nierządnica\", \"Anna Karenina\", \"Manon ze źródeł\", \"Markiza\", \"Dama kameliowa\", \"1492 - wyprawa do raju\", \"Królewskie polowanie na słońce\", \"Maria królowa Szkotów\", \"Elizabeth\", \"Lady Hamilton\", \"Szaleństwo króla Jerzego\", \"Meandry miłości\", \"Przypadki miłosne Moll Flanders\", \"Zimowi ludzie\" /lata 30-te, ale też kostium i ładne/, \"Tropiciel\", \"Łzy św. Piotra\", \"Martin Luter\", \"A lasy wiecznie śpiewają\", \"Carskie polowanie\" /historia z czasów Katarzyny Wielkiej/, \"Córka kapitana\", \"Turecki gambit\", \"Aguirre - gniew boży\", \"Alamo\", \"Konklawe\", \"Kwietniowy poranek\", \"Cyd\", \"Requiem dla Granady\"... :)

\"Hugenoci\", \"Mizantrop\", \"Mania wielkości\", \"Eryk Wiking\", \"Munhausen\", \"Szkarłatna litera\". Z polskich \"Crimen\", \"Rycerz\", \"Pamiętnik znaleziony w Saragossie\", \"Potop\", \"Pan Wołodyjowski\", \"Ogniem i mieczem\" :D \"Angielka i książę\", \"Piraci\", \"Libertyn\", \"Zatrute pióro\", \"Szuani\", \"Biały, niebieski, czerwony\", \"Dżyngis-chan\", ekranizacje Dickensa - mnóstwo smacznych kąsków. Nie wiem czy interesuje Cię kino japońskie, bo to temat rzeka w kategorii kostiumowych i historycznych...

Z przyjemnością - ja je uwielbiam. :) Przykładowo: Z Kursawy - \"Ran\", \"Sobowtór\", \"Siedmiu samurajów\", \"Straż przyboczna\", \"Rudobrody\", \"Ukryta forteca\", \"Tron we krwi\", \"Rashomon\", \"Sanjuro - samuraj znikąd\" Mizoguci: \"Opowieści księżycowe\", \"Harakiri\", \"Ród Taira\", \"Wierna żona\" Prócz tego: \"Płatne trzy rea\", \"Ame Agaru\", \"Morze patrzy\", \"Dora Heita\", \"Musashi\", \"Niebo i Ziemia\" i ew. \"Zatoichi\" /choć to już inna bajka/.

Gość kinomanka***
ogladnelam Piknik pod wiszaca Skala- troszke schizujacy film, spdziewalam sie w sumie wyjasnienia zagadki albo conajmniej zasugerowania, kto ewentualnie sie do tego przyczynil a wyszlo tak,ze laski wcielo, i nic wiecej. ;)

Sherlock Holmes 2009 to świetny film. Bardzo zaskakujący. Niesamowite zwroty akcji

Gość
Ondyna imponujesz mi :D

Gość
Tak na szybkiego to mi też przychodzi do głowy Maria Antonina,Pokuta,Kochanice Króla,Księżna te akurat bardzo lubię :)

Gość novalee
Ja znam Dangerous Beauty, świetny film.

Gość novalee
I jeszcze: - fanny hil: zwierzenia kurtyzany - Sisi (kilka części) - Elizabeth

Gość gość
CDA całe filmy - video na cdahd.pl.Darmowe filmy i seriale online za darmo. Najlepsze filmy na świecie - Darmowe Kino tylko u nas. http://cdahd.pl/list/72/Pi%C4%99kna-i-Bestia-2017

Gość gość
Poldark. ❤️