Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na kaszel

Co na kaszel dla 2,5 latka?

Polecane posty

Gość co na kaszel

Mały uczulony jest na miód i miętę. Nie lubi malin. Chciałam mu zorbić syrop z cebuli ale czy taki z cukrem też będzie miał właściwości lecznicze? A może jakiś syrop z apteki? Albo inny specyfik?

Gość petiber
prawoslazowy, ewentualnie flegamina dla dzieci.

Gość co na kaszel
dzięki :) zapomniałam zupełeni o tym syropku prawoslazowym.

syrop z cebuli .. chyba nie ma nic bardziej skutecznego .Wejdz do nas na czerwic 2006 ..Dziewczyny ci potwierdza jakie paskudne kaszelki wyleczyly tym syropem .Mozna fgo stosowac od okolo 6 miesiaca zycia. Jesli nie wiesz jak zrobic to podam ci proporcje ..1 srednia cebula na 1 lyzke stolowa cukru ..Zasypujesz warstwami ( nie mieszasz) .Po godzinie masz juz pierszy syropek .Rob codzienne swiezy . 3 razy dziennie po lyzeczce do herbaty bez popijania ( dla twojego dziecka) Pozdrawiam

Gość co na kaszel
znam ten syrop, tylko, że zawsze robiłam go z miodem. Ale widzę, ze z cukrem jest równie skuteczny. Dzięki. A czemu nie można go mieszać?

Gość w sumieto
drosetux..skuteczny..homeopatyczny;)

Gość co na kaszel
dzięki :)

na chore gardlo nie powinno podawac sie zbyt cieplych plynow do picia- bo moga jeszcze bardziej podrazniec. syrop z cebuli- dobry jest. syropki- drosetux, areozol- tantum verde (p. doktor kazala podawc synkowi jak byl chory- pomoglo - mial wtedy kolo 2 lat) zycze zdrowia

Z tego co wiem to syrop z cebuli ma działanie bardziej anty- bakteryjne- uodparniajace. na kaszel polecam prawoslazowy,albo ostatnio stosowałam MALIA - KASZEL. Bardzo dobry w smaku i skuteczny na kaszel suchy i mokry.

Bardzo skuteczne-jak ktoś wcześniej wspomniał- są drosetux i stodal. U mojego małego wypraktykowany. Zawsze pomaga, a przy tym jest homeopatyczny. Na prawdę polecam

Syrop z babki lancetowatej, echinasal, tantum verde (znakomity) mleko z miodem i z masłem lub herbatka z miodem i z cytryną. Polecany przez dziewczyn syrop z cebuli. Mnie i moim dzieciom homeopatia nie pomaga:o

Polecam też obrać świeżego surowego buraka, wyciąć w nim otwór wsypać do niego cukier i mamy syropek z buraka.

Gość i ten syrop z buraka jest
na kaszel? A na miód mój maluch jest uczulony :O

Gość a macie coś na ból gardła

Gość gość
Moja mala po flegaminie dla dzieci wymiotuje a kaszel ma oktopny prubowalam cebula z miodem i kaszel sie tylko zaostrzyl

Gość beasia23
ja bym spróbowała syropu Fosidal. Można go podawać od 2 roku życia. U nas w rodzinie dla starszych dzieci i dla dorosłych pomaga doskonale. Przeczytaj ulotkę i spróbuj.

Gość gość
Ja swoim dzieciom podaję na kaszel foisdal, bo nie tylko łagodzi kaszel, ale działa przeciwzapalnie i hamuje rozwój choroby. No i ma fajny smak

Gość gość
Też podaję fosidal całej rodzinie na kaszel. Skutecznie łagodzi kaszel i też działa leczniczo, bo jest przeciwzapalny.