Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leanne

KTO SIĘ ZDROWO ODŻYWIA?

Polecane posty

Z czego zrezygnowałyście?Ja na przykład nie jem już w ogóle chipsów, fast foodów,słodyczy, białego pieczywa,parówek, pasztetów i nie piję sklepowych soków.Staram się też zmusić do ćwiczeń, ale to już mi zdecydowanie ciężej idzie....Nie mam chyba silnej woli....:(

Gość ja a bo co

Tak pytam, z ciekawości i chęci wymiany doświadczeń:):):)

Gość czeko18
ja sie staram zdrowo odzywiac ale jestem nalogowym slodyczoholikiem wiec od czasu do czasu cos slodkiego musi byc:D

Ja też nie potrafię tak zupełnie zrezygnować ze słodkości,więc przerzuciłam się na gorzką czekoladę, bo jest zdrowa:)

Gość czeko18
ja za gorzka nie przepadam:) a tak wogole jestes teraz na jakiejs dietce?:>

Gość taka tam xxxzzzyyy
ja odzywiam sie od roku zdrowo,nie jem slodyczy,pieczywa,ziemniakow,pije duzo wody mineralnej,kefiry,jem duzo potraw z ryzu i kasz.Dodatkowo jezdze na rowerku stacjonarnym,dbam o cialo,pielegnuje wlosy,pozdrawiam i zycze wytrwalosci.

Gość noiki
ja od miesiąca się zawziełam początki trudne ale za to jakie EFEKTY!!!! Zrezygnowałam ze słodyczy ale czasem małe ciasteczko nie zaszkodzi naprzykład corny słodki i zdrowy same ziarna , jem sporo nabiału uwielbiam kefiry , i serki!!! pamietaj tylko że jak zrezygnujesz ze wszystkich rzeczy które lubisz to długo nie pociagniesz ... Aha i owoce które uwielbiam , duszone jarzyny na maśle , świetna sprawa !!!! Po pewnym czasie zobaczysz różnice ja kocham słodycze ale od pewnego czasu nie mam na nie ochoty , i samopoczucie rewelacja !!! Naprawde warto ale to musi troche potrwać żeby zobaczyć zmiane w organiźmie!!! aha i waga leci w dół!!

Na diecie to nie, staram się po prostu zdrowo odżywiać, a moze trochę schudnę przy okazji:)Ogólnie to mam dobra wagę, tylko chcę trochę zrzucić w okolichach brzuszka, bo mam taki wystajacy, nie wiem czemu:(

Gość taka tam xxxzzzyyy
dodam ze czuje sie swietnie,cere mam piekna,samopoczucie rewelacyjne,mam 169 wzrostu,waze 55 kilo

Ja też bardzo lubię owoce i warzywa, jem takie mrożone warzywa do makaronów Horteksu, pycha!Nabiał też mi smakuje, szczególnie jogurty naturalne:)Piję też zieloną i czerwoną herbatę oraz naturalne soki owocowe Maurera.

Tylko jakoś z ziemniaków nie umiem zrezygnować....:(

Gość taka tam xxxzzzyyy
mysle ze powinnas po prostu przyzwyczaic zoladek do zmiany trybu jedzenia,a potem zoladek przestanie sie dopominac o slodycze czy ziemniaki.Musisz miec silna motywacje,ale pozniej zobaczysz jak bedziesz zadowolona!!!!

Gość czeko18
a ja wlasnie ju sie odzwyczailam od ziemniakow i od chleba! JA caly czas testuje jakies nowe diety:P a to jablkowaa to owsiana a teraz jest warzywno-owocowa heh:)

Gość lady bluesky
No, duszone jarzyny na MASLE trudno nazwać zdrowym jedzeniem. Zdrowa dieta oznacza redukcje tłuszczy zwierzęcych do minimum! Ja przyrządzam jarzyny na oliwie z oliwiek. Mam zdrową dietę od ponad roku. Schudłam jakieś 8 kg. Jem dużo warzyw, i nabiału, węglowodany tylko w postaci pełnego ziarna, ale staram sie ograniczać. Nie jem chleba, ryżu ani kaszy - no powiedzmy grzanka z ciemnego pieczywa czasem, ale rano na śniadanie jem płatki pełnoziarniste z jogurtem. Słodycze zastępuję danio albo innym mlecznym deserem. Niestety moje problemy z nadwrażliwym jelitem tylko się pogorszyły w tym czasie.:(

Ja właśnie musze jeszcze tylko zrezygnować z ziemniakow:)

Witam:) Rowniez staram sie zdrowo odżywiać, ale nie zawsze mi to wychodzi, niestety:) Póki co staram sie rezygnować ze słodyczy, cukru, białego pieczywa, fast foodów, gazowanych napojów za to dużo herbatek z bratka, pu erh, yerba mate, wody mineralnej itd:) Duzo owoców, jogurtów naturalnych, kefirków itd:) Dzieki takiemu odżywianiu cały czas trzymam wage przy 170cm/ 55kg :) Aha. Jedyną moją \"słodyczą\" jest ... zimne kakao :)

przeciez ziemniaki wcale nie sa niezdrowe! sa glownym zrodlem wit. C. zreszta..faszerujcie sie tymi sztucznymi serkami i jogurtami..(ktore zazwyczaj maja wiecej chemii od ziemniakow :o ) zdrowe jedzenie to nie to samo co malo kaloryczne.. wszystko jest zdrowe, tylko we wlasciwych porcjach ;)

Gość taka tam xxxzzzyyy
ja cwicze codziennie wieczorkiem na rowerku stacjonarnym,czasem godzinke,czasem dluzej,zalezy od checi,ale staram sie codzien choc chwilke popedalowac,czasem jak mam chec to pedaluje ogladajac jakis film,natomiast od wiosny jezdze na normalnym rowerze,tez zalezy od checi,ale staram sie tak 1-2 godz.poswiecac na aktywnosc fizyczna,dzieki temu mam zgrabne,smukle nogi,rower duzo daje, bo pracuja wszystkie miesnie,polecam

Ja zrezygnowałam np. z jogurtów owocowych, bo są klaoryczne i owoców prawie wcale w nich nie ma.... A z tych ziemniakow to chyba nie zrezygnuje

Ja tez nie jem jogurtow owocowych.. Wole sobie zrobic sama taki jogurcik:) Zdecydowanie wole te naturalne :) A jesli chodzi o ziemniaki to SĄ zdrowe !!! i nietluczace, chyba ze polejecie je jakimś sosem, tak samo jest z ryżem i kasza (jednak najlepiej ryż dzik, badz brazowy i kasze najlepiej gryczana) :) Pozdrawiam

Aha....Też słyszałam,że większość produktów robi się kaloryczna dopiero, jak je polejemy jakmś sosem.A macie może jakieś ciekawe przepisy na zdrowe dania?

Gość do Yuki
przepraszam ze sie wtracam, ale czy Ty oby za bardzo nie przesadzasz? przy swoim wzroscie chcialabys wazyc 45kg?

Heh czy 45 , tego jeszcze nie wiem. Ale jest to napewno minimalna waga dla mnie. Póki co waże 55kg, wygladam jak wygladam. Staram sie być na diecie niskokalorycznej i staram sie powoli chudnąć. Jak widac w stopce jest zakres docelowej wagi 50-45, przy 50kg jesli bede dobrze wygladac-przestane sie odchudzac. TYLE :)

Gość do Yuki
wydaje mi sie ze przy Twoim wzroscie to nawet 50 za malo. a jesli mozna wiedziec ile masz lat? i czy chcesz moze zostac modelka?:)

Mam 19lat:) Na modelke to troche za pozno;) CZy 50kg to mało.. Waze teraz 55kg i mam 94cm w biodrach.. Troche za duzo?

Gość Zdziwiona......
Ziemniaki są zdrowe, nie wiem kto wam bzdur naopowiadal ze jest inaczej