Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko ja..

jak to jest?

Polecane posty

Gość to tylko ja..

hej mam pytanie, pochodzimy z roznych miast.. zastanawia nas pewna sprawa.. jak to jest z zapowiedziami w kosciele? wiem ze u mnie tak gdzie slubujemy to beda na pewno bo musza.. ale czy w parafii do ktorej nalezy moj narzeczony, tez trzeba zglosic ten fakt na zapowiedzi? orientuje sie kots jak to jest? z gory dzieki za pomoc

Idziesz do parafii w której ma być ślub i dajesz na zapowiedzi. Jak już zapowiedzi \"wyjdą\" idziesz tam ponownie i bierzesz od księdza karteczkę, że poszły. Z tą kartką idziesz do tej drugiej parafii i tam dajesz na zapowiedzi, ksiądz stempluje karteczkę i wracasz do pierwszej parafii z tą kartką którą dodają do reszty dokumentów ślubnych. Tak mi to tłumaczył ksiądz.

Gość to tylko ja..
juz bylismy u mnie w parafii.. czyli najpierw ode mnie do jego parafii ide i potem znowu do mnie..ale czy musze tez placic u niego w prafii za zapowiedzi???juz sie pogubilam z tym wszystkim za szybko to wszystko;)

Zapowiedzi idą w parafii jej i jego i tam gdzie ślub będzie brany o ile nie jest rodzima parafią któregoś z młodych ;)

Gość to tylko ja..
to swietnie.. niedlugo calu urlop wybiore na to latanie,.. dzieki za pomoc:)