Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapuśniak

Ceny na Allegro.

Polecane posty

Ile kosztuje paczka 5-10 kg POLECONYM nie priorytetem ?

Gość 15 zł
:-(

Gość 15 zł
polecam strone poczty polskiej itp tam mozna sobie wszystko obliczyc wagowo, priorytetem lub nie itp itd.

Gość a handluje kupuje ktos
na aukciacj SUBASTA? tez podobno darmowa???

Ja miałam ostatnio taki przypadek, że wylicytowałam bluzę. Bardzo ładna, grafitowa, w sam raz na mnie. Ale sprzedający kazał mi wpłacić 6zł na koszty przesyłki a potem wysłał tą paczkę przez firmę InPost za 1,83. wystawiłąm mu neutralny komentarz, to on mi negatywem, że kąłmię, jestem krętaczem i oszustem (ale ta baba tak robi ze wszystkimi od których dostaje komentarze neutralne i negatywne to ich miesza z błotem). Napisała, że 1,50 to koszt wykupienia samej koperty, a na kopercie wyraznie pisało \"1,50-cena koperty. Wykupienie tej koperty oznacza wykupienie usługi doręczenia paczki do adresata.\" Bezczelne babsko... Czy to jest naruszenie regulaminu Allegro?

Gość bułka z metką i musztardą
agussia tak jak napisał sprzedawca - koszt przesyłk jest widoczny w aukcji i nie ukrywany, co Cie obchodzi ile sprzedawca płaci za doręczenie ? Ty się inetresuj ceną + koszt przesyłki a nie podniecaj samą ceną. Za takie coś nie wystawia się neutrala i przez takich ludzi jak Ty niestety częśc nazbierała sporo negatywów, czy neutrali. Ja otrzymałam od Klienta neutrala za prace poczty polskiej przed świętami, mimo, że wysłałam paczkę priorytetową następnego dnia po zakupie - nie moja wina że priorytet szedł ponad tydzień a mimo to i tak komentarz neutralny został mi wystawiony - czy to jest normalne ? Poza tym jest coś takiego jak prowizja allego od sprzedanej rzeczy, więc lepiej sprzedać taniej - czasem nawet poniżej kosztów zakupi i doliczyć sobie do przesyłki bo wtedy prowizja dla allegro jest dużo niższa a kupujący (teoretycznie) powinien rozpatrywac globalny koszt podany w aukcji czyli cena + wysyłka. A koperta bąbelkowa to na poczcie kosztuje 2,70 i to wcale nie ta największa :-0

Gość inna sprawa ze
kupujacy mysla ze jak zapłaca za priorytetet to otrzymaja przesyłke na drugi dzien . Bywa ze otrzymuja - medal dla Poczty ale priorytet wcale nie onzacza ze bedzie duzo szybciej . Otrzymałam negatywa bo poriorytet szedł 4 dni :-( jak ktos chce ekspres to przesyłka kurierska za 25 zł

I nie pomaga nawet napisanie literami wielkimi jak wół - że za pracę poczty polskiej nie odpowiadam i po nadaniu przesyłki przestaję za nią ponosic odpowiedzialność. A wystarczy zobaczy datę na stemplu pocztowym z przesyłki kiedy zostało nadane i być sprawiedliwym. Przeciez ja nie będę z batem nad pocztą stać bo oni sami nie mają programu monitorujacegoi przesyłki rejestrowane. Na poczcie nie wiedza gdzie jest paczka to skąd do ciężkiej cholery ja mam wiedzie ?

Gość inna sprawa ze
tzn ponosisz odpowiedzialnosc poniewaz jak nie dojdzie do adrestata musisz wniesc reklamacje tak nakazuje uczciwosc!

Tak, ale tylko kiedy nie dojdzie. Nie ponosze odpowiedzialności za pracę poczty polskiej, ani za jej szybkośc czy opieszałośc bo to nie są czynniki ode mnie zalezne.

Gość inna sprawa ze
własnie! a czesto sprzedawcom sie zarzuca ze zbyt wolna idzie przesyłka . Poza tym jak ktos wpłaca pieniadze przez poczte przelewm to na konto dochodza po ok 4- 5 dniach !

Gość jak kupujący chce mieć paczkę
następnego dnia to wystarczu ja wysłac jak "paczkę priorytetową" one dochodzą w 24h, mnie się jeszcze nigdy nie zdarzyło żeby szły dłużej, tylko, że to kosztuje, sama opłata poczty (do 1kg) to 8zł i trzeba doliczyc opakowanie

Gość se kupiłam
a ja właśnie otrzymałam przesyłkę z Allegro i chcę podziękować poczcie polskiej za 21 dni w trasie. Jak dla mnie to szło przez Moswę Nowy Jork i Tokjo;) a co do komentarzy na allegro to się zgodzę - wystawiam je adekwatnie do przeprowadzonej transakcji - czyli rzetelnie i za to zebrałam już 3 neutrale i 1 negatywa - za pisanie prawdy w komentarzu ech.........

piszę do SPRZEDAWCA Zamarłam jak przeczytałam twój post :( 2 zł taśmy???? To ile jej zużywasz na 1 paczkę??? Bo cała rolka taśmy kosztuje ok 1-1,5zł. paliwo na pocztę - co mnie, kupującego, obchodzi??? - możesz iść pieszo!!!! A jeśli mało zarobisz na przedmiocie, to dolicz koszty do ceny wystawienia, a nie do kosztów przesyłki!!!! Żenujące - to się właśnie nazywa zarabianie na przesyłkach!!! :(

bułka z metką i musztardą - nie przejmuj się nautralami za opieszałość poczty :) Kupujący i tak nie zwracają na takie uwagi - piszę z własnego doświadczenia :D

Gość Alexxxa
Macie racje, mnie też złoszczą te zawyzone koszty opłat pocztowych. I negatywy odwetowe. Ostatnio jednak przeglądam uważniej komantarze i przy kilku negatywach rezygnuję z transakcji. Są inni. Radzę wam, unikajcie sprzedających, którzy wystawiają negatywy komentując, że za taka cenę nie mozna się było spodziewać nic lepszego.

Gość bułka z metka i musztardą
Ale naprawdę apeluję do kupujących: KOSZTEM PRZEDMIOTU JEST CENA + PRZESYŁKA i tak to traktujcie - nie można się wściekać o zawyżanie kosztu przesyłki jesli cena za przedmiot jest niska - NIGDY nie porównujcie ofert po samych cenach a ZAWSZE po koszcie końcowym. Ludzie często dają się nabrac na niską cenę aukcji i nie patrzą na wyższy koszt przesyłki a potem płacze i lamenty - z tym, że nic nie jest ukryte w aukcji - trzeba się po prostu mnie emocjonować a dokładniej czytać i kalkulować !!!! Ps. Taśma klejąca to kosztuje około 3 zł i to ta najtańsza marki "dobre i tanie" :-0

Gość sprzedawca
Ceny jakie podałem za taśmę sa przykładowe , nie chodzi o to czy 2 zł czy 1,50 , ale że oprócz opłaty na poczcie dochodzą inne koszty. Nigdy nie ukrywam kosztu wysyłki.Jest jasno podany na aukcji. Jak sie komuś ten koszt nie podoba to niech kupi u kogoś innego i już, jaki to problem. I jak sama nazwa wskazuje jest to "koszt wysyłki przedmiotu" , a nie tylko koszt opłaty za paczkę czy list na poczcie. Jak kupujemy samochód i koszt zakupu wynosi powiedzmy 1000 zł,ale dochodzi opłata w urzędzie skarbowym ,przerejestrowanie ,opłata ubezpieczenia i całkowity koszt auta wyniesie np. 1600zł. I niestety ,ale taki jest koszt zakupu auta,a nie tylko sama cena za samochód.tak samo jest z kosztem wysyłki...to nie tylko opłata na poczcie.część sprzedających koszty wrzuca to w cenę towaru , a część w koszt wysyłki...ja wrzucam w koszt wysyłki , wolno mi :)

Gość na allegro jest praktyka
że ceny wysyłki są wyższe. Od kosztów wysyłki sprzedający nie płaci prowizji allegro, więc lepiej zawyżyć koszty, a zaniżyć cenę. Kupujący widzi łączny koszt, to nie jest ukrywane. Jęsli rzecz kosztuje 90, zł a koszt 10 zł, a u innego sprzedawcy, rzecz kosztuje 1 zł, a koszt wysyłki 99 zł, to co za róznica, drugi sprzedający zapłaci mniej prowizji allegro, a kupujący zapłaci tyle samo, więc w czym problem

Gość a ile kosztuje papier do pakow
ania, benzyna, o czasie wystanym na poczcie juz nie wspomne, bo w przypadku zwrotu itd to juz totalna masakra..

Gość nauczcie sie tepaki ze
do kosztu przesylki poczty polskiej nalezy dodac podatek vat i koszt opakowania dodatkowo czasami ktos wynajmuje kogos kto to pakuje i koszt przesylki uwzglednia wszystkie te koszty. odbior przesylek z firmy przez poczte kosztuje 400zl miesiacznie. nie pasuje ksozt przeyslki nie kupujesz zamiast plakac na forum.nei rozumiesz dlaczego wynosi wiecej niz na poczcie swiadczy to tylko o twoim intelekcie wiec nie ma czym brylowac i tematy zakladac tylko siasc i plakac nad niewiedza.

Gość nauczcie sie tepaki ze
paliwo na pocztę - co mnie, kupującego, obchodzi??? - możesz iść pieszo!!!! - a co sprzedawce obchodzi twoja niewiedza. cene ustala on nie ty skoro kupujesz znaczyz e sie zgadzasz proste czy nie ?