Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalilu

Ślub w środę - co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość lalalilu

Tak się złożyło, że bejbi już w drodze, a my jeszcze przed ślubem jesteśmy. Ustaliliśmy, że wolelibyśmy wziąć ślub przed narodzinami maleństwa. Przypuszczalnie wszystko udałoby się załatwić na okolice czerwca-sierpnia. Tyle, że na te terminy sale i orkiestry są zarezerwowane od 2 lat :) W związku z powyższym pomyslałam, czy nie możnaby było zrobić slubu i wesela np w środę (swoją drogą - ponoć najszczęśliwszy dzien tygodnia do zawierania małżeństw) - co sądzicie o takim pomyśle?

Gość lalalilu
a w podroz poslubna wybierzemy sie do Kaczorkowa na podkarpaciu :o

Gość lalalilu
Niby też jakies wyjście z tą niedzielą, tylko jaki zespół będzie miał siłę przygrywać w niedzielę, podczas gdy do białego rana przygrywał na innym weselu. Tym bardziej, że wiele sal jest zarezerwowanych także na niedzielę, na poprawiny...

A poza tym to jeśli jesteś w dość zaawansowanej ciąży (lub w planowanym terminie ślubu juz tak będzie) to chyba lepiej przełożyc to wydarzenia na czas po urodzeniu dziecka. Moja kolezanka wychodziłą za maż będąc w 6 m-cu ciąży i zero uzyła z wesela

Gość trleleleee
w inny dzień niz sobota wiekszość gosci nie przyjdzie. Po co wogóle robic wesele w takiej sytuacji?

A druga spokojnie urodziła, po pół roku się pobrali, córcia była na weselu rodziców :) a koleżanka była \"królową balu\" :)

Gość lalalilu
Ja bym nie miała nic przeciwko, też mu w sumie sugerowałam - ale narzeczony się upiera. Ksiądz w naszej parafii jest staromodny i konserwatywny, mógłby np nie zezwolić na chrzciny dziecka. Mojemu bratu nie chciał nawet wydać zaświadczenia o bierzmowaniu gdy miał byc chrzestnym na chrzcinach dziewczynki której rodzice byli jeszcze przed ślubem i walnął mu 2 godzinną tyradę aż się chłopakowi odechciało. Może i nie użyję sobie na weselu, ale może kłopotów oszczędzę sobie i malutkiemu.

Gość lalalilu
Ehhh no trudno, najwyżej będzie ślub bez wesela. Zaproszę świadków i rodziców do restauracji i tyle. W weekend nie ma szans, niestety, a przecież w domu przy magnetofonie imprezy nie wyprawie. Dzięki za wyrażenie opinii!

A może dobrym dniem byłby piątek?! Orkiestra miałaby siłę grać, poza tym na pewno znajdą się wolne terminy na ten dzień. No i rodzina mogłaby się zjechać, od razu zostać na weekend. Łatwiej by im było zjawić się w piątek , niz w środku tygodnia na ślubie. Zastanów się nad piątkiem. Powodzenia i dużo szczęścia życzę!

Również mi się wydaje, że piątek jest najlepszym rozwiązaniem w tym wypadku. Wesele w środku tygodnia oznaczałoby, że albo niektórzy goście musieliby wziąć ze względu na Twój ślub dwa dni wolnego, albo przyszliby jedynie na 2-3 godziny wesela, albo nie przyszliby wcale. W piątek jest już łatwiej, można wcześniej urwać się z pracy, by nie spóźnić się na ślub i można bez problemu bawić się całą noc nie martwiąc się, że następnego dnia idzie się do pracy.

Gość ja proponuje 15-08-2007
jest to środa ale jednocześnie święto kościelne :) wilk syty i owca cala :)

Gość lalalilu
Mądrze kombinujecie - będziemy musieli wszystkie zaproponowane opcje obgadać :* dziękuję!

Gość bałaganka
Ja też jestem w ciąży... Na początku byłam zdecydowana całkowicie odłożyć ślub, i dopiero zorganizować go po urodzeniu dziecka... No ale po przemyśleniu, zdecydowaliśmy sie, że przed urodzeniem dzidzia weźmiemy ślub cywilny (goście - najbliższa rodzina, a po ślubie malutkie przyjęcie w domu), a kościelny albo na święta bożego narodzenia, albo na wakacje 2008 (i wtedy wesele). Nie chcieliśmy się śpieszyć, zresztą nie chciałam na weselu wyglądać jak kuleczka... A cywilny będę brała w 30 tygodniu ciąży :)

Gość bałaganka
a teraz na temat... ja też uważam, ze piątek będzie najbardziej odpowiedni

Gość może to się przyda
Całkiem fajny pomysł z tym piątkiem. Może udało by się Wam tak to zorganizować, że ślub był np.4 maja/15 czerwca/ to są piątki które wypadają po dniu wolnym od pracy więc może łatwiej przy ewentualnym weselu byłoby gościom przyjechać gdyby dzień wcześniej mieli wolny. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

piątek- DZiewczyny piątek jest dniem w którym Pan Jezus zamrł na krzyżu, i w tym dniu raczej ślubu nie dostaniecie! ja też mam ślub w środę. Nie jestem w ciąży, sala była załatwiana rok przed i na soboty u nas nigdzie nie było miejsca. zresztą koleżanka ma 3 tyg przede mną - tez w środę, a kolega 3 tyg po mnie- też w środę.

jeszcze o tym piątku- dlatego do niedawna był post w piątek, i jak się robiło zabawę w piątek to trzeba było iść po dyspenze do księdza, więc najlepiej jak się spytacie swojego księdza, bo u nas mówił , że ślubów w piątek nie ma

Gość trelelelle
szukaj sali na sobote. na pewno cos znajdziesz, moze w sąsiednich miejscowosciach.

Gość Alexxxa
Mój znajomy był na slubie w środę i nie robił z tego wielkiego problemu. Jakim problemem jest wzięcie 2 dni urlopu?

Gość lalalilu
Środa to szczęśliwy dzień. I coraz bardziej się do niej przekonuje :)

Gość bettyuglybetty
moja kumpela miala slub w czwartek.... bo wtedy byly wolna sala. jak gosciom zalezy to przyjada na taka okazje jak slub. a jesli nie to nawet sie zaoszczedzi ;)

Gość Biedna biednaa
Z tym piątkeim to może być problem u księdza...w piątek to są prawosłane wesela,ale w kościele...raczej wątpie,ja popieram niedzielę,chociaż sama niedzielnych wesel nie lubie,bo albo około 2-giej musimy się zmywać,albo muszę dzień wolny brać :(