joluska182 0 Napisano Marzec 4, 2007 Witam serdeczni wszystkich. Mam kilka pytań przez długi okres czasu nie miałam okresu poszłam do lekarza przypisał mi Diane 35 brałam rok, hormony wyszły ok. potem przestałam brać okresu nie miałam 9 miesięcy poszłam do innego lekarza przypisał mi lutynol na wywolanie i dostalam po ok 14 dniach ale minelo juz 6 miesiecy a ja dalej nie mam okresu dostałam skierowanie do szpitala na oddział endokrynologiczny (czekam juz 2 miesiace na przyjecie ale sa straszne kolejki). Napiszcie jak wiecie co moze mi dolegac boje sie ze to pco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anuuuuuuula Napisano Marzec 4, 2007 podejrzewam że masz zaburzenia hormonalne które trzeba leczyc przez dłuższy okres czsu. w szpitalu zrobią ci badania. Może jajniki nie funkcjonuja przwidłowo. Nie martw się zrobią ci badania i zaczniesz sie leczyc a potem to z górki. głowa do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ivvi Napisano Marzec 4, 2007 nie bierz hormonow!!!! gdy bylam w liceum to nie mialam miesiaczki chyba z pol roku, i pani ginekolog przepisla mi wit E i POMOOGLO, a ostanio tez nie moglam dostac, (to chyba ze stresu tak mam,bo sesja byla) i zaczelam zazywac ("mbe" - to jest wit E i magnez, w aptece chyba z 15 zl kosztuje) i zaraz dostalam okres:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
de puerto konino 0 Napisano Marzec 5, 2007 hej joluska. nie martw sie tak bardzo...zle nie ma...to sie da wyleczyc...ja tez tak mialam. nie mialam okresu z jakis rok ( jak nie dluzej) balam isc do ginekologa bo bylaby to moja pierwsza wizyta, .no ale poszlam...na poczatek badania lekarskie....wyszly w porzadku tylko estradiol troche niski a testosteron troche podskoczyl...wiec przepisala mi luteine, jak pojawilo sie krwaweinie przepisala mi anty i teraz sobie zazywam. dzis znow mam okres ...=) ciesze sie z tego choc wiem ze wszystkie dziewczyny zawsze sklinaja....ja tez bede ale narazie sie ciesze.:) poza tym mi sie anty przydaja. jeli wspolzyjesz lub chcesz to nie boj sie tych bletek. ja mam brac tylko niecale pol roku do regulacji, potem mam odsatwic i zobaczyc czy bedzie oki. jak tak to suucio, chociaz sie boje ze sie potem znowu rozreguluje. nie ma obaw, chora nie jestes, masz zaburzenia hormonalne i to tzreba leczyc...niestety hormonami...ale jak dobierze ci odpowiednie to bedziesz szczesliwa...:) TEGO NIE MOZNA ZANIEDBAC!!!!!! a wiem ze jest fajnie bez okresu. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NataliaM Napisano Marzec 5, 2007 Moze to byc nei zwiazane z ukladem rozrodczym ,a z przysadka mozgowa odpowiedzialan za produkowanie pewnych hormonow. zapytaj lekarze czy nie warto byloby zbadac poziom prolaktyny.ppa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach