Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aszeli

test ciążowy...pomocy

Polecane posty

Gość aszeli

staram sie o dziecko...kochałam sie ze swoim mężem podczas dni płodnych... minęło 5 dni...zrobiłam test i wyszedł negatywny...czy to oznacza ze nie jestem w ciąży?

nie oznacza, wiem ze najczulsze testy wykrywaja 6 dniową ciazę , wiec radzę odczekać tydzień i powtórzyc teścik, powodzenia!!!!!!

5 dni to troszke mało!Na testach pisze, że trzeba odczekac co najmniej 6, a najlepiej to robic test w dniu spodziewanej @ z porannego moczu, ewentualnie iść do laboratorium na badanie krwi beta hcg, ale w Twoim przypadku to też chyba za wcześnie :( Poczekaj cierpliwie!!!

Gość aszeli
dzięki dziewczyny... czyli nadal mogę mieć nadzieję że jestem w ciąży? prawda :( ?

mozesz :). bardzo często się zdaza ze nawet dobre testy nie wykazują ciązy w dniu spodziewanej @. wczoraj rozmawiałam z dziewczyną która test robiła miesiąc i tydzien od ostatniego okresu i jej nie pokazał, a była w ciąży :). a jak ci się spieszy to po,lecam ci test Bobotest strumieniowy(koniecznie strumienioy, płytkowy ma taka czułosc jak inne, czyli 25. strumieniowy ma 10). jest duzo bardziej czuły niz inne. wykrywa ciążę (podobno) 7 dni po stosunku.

5 dni po stosunku, to zdecydowanie za wczesnie, nie TROCHĘ za wcześnie. Testy wykrywają HCG, a ten zaczyna wydzielać się od 6 dnia po zajściu w ciążę, więc o testowaniu w 5 dniu po, nie ma co mówić nawet! Mi ciąże wykrył test 4 dni przed miesiączką i ta druga kresja byla taka blada, ze prawie niewidoczna. I to bylo ponad 10 dni po stosunku!!

u mnie było podobnie, test zrobiłam 6 dni po stosunku i nic, potem trzy dni przed okresem i też nic, w dniu okresu miałam dwie kreseczki, ale druga strasznie blada:) Z tymi testami po prostu trzeba poczekać najlepiej do dnia okresu, wtedy wynik będzie wiarygodny. Jeśli chcesz wiedzieć szybciej to poczekaj ze dwa trzy dni i zrób test z krwi, ten ciążę wykrywa szybciej:)