Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aura*

Usuniety jajowód z powodu ciazy pozamacicznej.

Polecane posty

Gość aura*

Jestem tydzień po operacji-usuneli mi prawy jajowód--okazała sie ciaza pozamaciczna. Czuje okropny smutek............... psychicznie jestem zdołowana.Nie umiem sie pozbierać.......:(:(:(

Gość yvie
czujesz sie mniej kobieco z 1 jajowodem?nie rozumiem..przeciez to nie wyznacznik kobiecosci..myslisz ze beda klopoty z kolejna ciaza?niekoniecznie,jesli jajniki prawidlowo funkcjonuja wszystko bedzie ok.

ja mialam usuniety prawy jajowod 6 lat temu, i teraz lezy obok mnir slodki bobasek ma 5 dni udalo mi sie wiec i tobie sie uda, wiem jak strasznie to boli bo leczylam sie po tym zdarzeniu tabsami u psychologa nabawilam sie nerwicy i takie tam bylo mi strasznie zle, po tym dlugo balam sie zajscia w ciaze choc bardzo chcialam, bledne kolo i shciz przed powtorka, ale musisz wierzyc ze bedzie oki, wyplacz sie jesli masz na to ochote czas leczy wszystkie rany, nie daj sie zwariowac nie jestes sama choc nie chcialoby sie byc tymi wyjatkami,,, oki spadam zycze ci wszystkiego dobrego nie poddawaj sie i nie pograzaj w bolu poprostu tak mialo byc

tu nie chodzi o żadna atrakcyjnosc !!!!! straciłam ciąze juz poraz drugi w swoim życiu!!!!!!zadaje sobie pytanie dlaczego ciaza pozamaczna?????????????dlaczego??????????

Gość yvie
nie chcialam cie zdenerwowac. nie wiem czy wypada w tym momencie o tym wspomniec ale przynajmniej masz mniejsza szanse na kolejna ciaze pozamaciczna..wierze ze juz ci sie to nie przytrafi.

kirsten2--w szpitalu mówili mi cos o jakims psychologu.....czuje ,ze chyba własnie go potrzebuje,!!!! Dlaczego lekarze nie robia zadnych badań aby potrafili mi wytłumaczyc dlaczego doszło do poronienia,z kad sie wzieła przyczyna!!! 4lata temu zaszłam w ciaze nie miałam zadnych objawów!!!żadnych nawet nie wiedziałam,ze jestem w ciaży!!!dbałabym o siebie bardziej,nawet słyszałam bicie serduszka--pamietam do dzis jak biło!!!w 7 tygodniu poroniłam,oczyscili mnie.Dlaczego nie zbadali jaka była przycztna??dlaczego ja sie tez wtedy o to nie zapytałam!! Przez ostatni rok staralismy sie bardzo o dzidziusia nawet porobilismy wszelkie kosztowne badania czy wszystko jest w porzadku.Po nowym roku okazało sie ,ze zaszłam,jedyny objaw brak @.Pozytywny test!!!okazało sie po laparoskopi ze to ciaza pozamaciczna z usg nic nie widzieli-czy jest zarodek czy go nie ma,jedynie badanie krwi wskazywało na ciaze.Usuneli cały jajowód. Nie mam juz ........perwłki!!!!!Boje sie i raczej juz nie bede ryzykowała z zajsciem w ciaże!!!!ale życie bez dziecka .....chyba juz moge umrzeć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yvie------moze sie przytrafic ,mam jeszcze drugi jajowód.I niestety moze sie przytrafić...........pytałam o to lekarza!!!!!!!!!! Wszystko moze sie zdażyć-------dlaczego????

I nie gadajk takich pierdół, ze już mozesz umrzeć:O Kuźwa, masz rodzinę, męża, mozesz robić 100000rzeczy, jak tak kochasz dzieci, to jakies zaadoptuj, albo zrób sobie szkolenie na rodzine zastępcza i pomagać nieszczęśliwym dzieciom z kłopotami. Przeciez wiele osób nie ma dziecka, to nie jest koniec świata, ani też początek. Normalka. A jak zyłaś do tej pory?:o

do ------>jestem deską przegrałam zycie---dlaczego jestes taka nie miła dla mnie???czy ja Ci zrobiłam jakas przykrość?

Gość yvie
Czesctosc ciazy ektopowej to 2%..mialas wyjatkowego pecha. Czynniki ryzyka: przebyte zapalenia miednicy mniejszej..byc moze cos z tym jajowodem bylo nie tak,jakies zrosty w nim,jesli z 2gim jest ok jest naprawde mniejsze prawdopodobienstwo,nie mowie ze zerowe ale zredukowane. I chyba rzeczywiscie musisz wyluzowac i porozmawiac z kims kompetentym,kto cie uspokoi.POtrzeba troche czasu..