Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaa555

bromergon i duphaston

Polecane posty

Gość olaaa555

witam, mam problem, mam brac bromergon i duphaston. z tym ze bromergon mialam zaczac w piatym dniu cyklu a duphaston w 16 dniu, ja natomiast pomylilam sie i przez pierwsze dwa dni czyli przez 5 i 6 dzien cyklu bralam te dwie tabletki, czy moga byc tego skutki uboczne? czy cos moze sie stac? staram sie o dzidzie. z gory dziekuje za odp

troche mnie dziwi dlaczego lekarz zaleciął brać bromergon dopiero od 5 dc!? ...ja biorę każdego dnia cyklu i gin mówił ze nie jest to lek hormonalny dlatego nie ma znaczenia od którego dnia...ale jak tak Ci zalecił to ok pewnie ma w tym jakiś cel natomiast duphaston to progesteron czyli hormon i on ma znaczenie przy braniu i rzeczywiscie od 16 dc (czyli po owu w II fazie go zalecają) ja go nigdy nie brałam ale czytałam o nim jeśli brałaś dwa dni tylko (tak to rozumuje) to nie powinno się nic stać..moim zdaniem podniosłaś moze nieco stan tego hormonu w I fazie kiedy normalnie jest on na niższym poziomie gdybyś brała go cały czas to po prostu zatrzymałabyć owu a raczej nie dopuściła do niej i dlatego to istotne aby brać go w II fazie ja również staram sie o dziecko życzę Ci powodzenia w tych starankach :) ja mam na razie 48 ng/ml a czy wysoką masz PRL? ja biorę 2x bromek i czuje się po nim nawet w miarę dobrze

Gość olaaa555
witam, prolaktyne mam w normie, chociaz w gornej granicy. natomiast moj progesteron w 21 dniu cyklu wyniosl 0.25 co przerazilo moja pania doktor. biore bromek od tygodnia i narazie czuje sie dobrze. marze juz o tym zeby bylo "po wszystkim" i zebym byla juz w ciazy :)))