Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samaniewiem

imie Stanislaw dla synka-czy ladne?

Polecane posty

Gość samaniewiem

jak myslicie, czy imie Stanislaw dla dziecka jest ladne? maz za zadne skarby ni chce sie zgodzic. a mi sie podoba. mozna wolac stas a koledzy beda wolac staszek:) no nie wiem. jakie jest wasze zdanie ?

Gość samaniewiem
...dodam ze maz chce nazwac dziecko Nexus a mi sie z samochodem kojazy:/

Gość może byc
:)

Gość może byc
pewnie ze lepszy Stas niz Nexus(?)

Gość samaniewiem
a moze macie jeszcze jakies inne propozycje, ale ten Stas nie chce mi z glowy wyleciec:P

Gość pawlen
kiepawe. dobre imię dla dzidka z innej epoki.

Gość trelelelle
wybierzcie takie które będzie sie wam obojgu podobac.

Gość samaniewiem
zastanawialismy sie jeszcze nad piotrem ale to juz mnie tak nie przekonuje:P kurcze nie chce tez dziecka skrzywdzic

Staś będzie często wspominał rodziców... i nie ważne jak... sztuka się liczy :P

Gość wez i zajżyj do księgi imion

Gość trelelelle
wybierz w ciemno . jedno z pierwszych po urodzinach.

Gość równiue dobrze
daj mu na ime włodziu tez ta sama epoka potem beda dzieci go w szkole wyzywać ale ważne że sie tacie bedzie podobać

Gość samaniewiem
hehe, nie no w ciemno to nie wybiore. mam wrazenie ze moi rodzice tak zrobili...i to nie wyszlo dla mnie dobrze:(:Pchcialam wiedziec jak inni beda postrzegac to imie

Gość no tak i siak
Stanisław.Mam meza Stasia,ale my jestesmy w takim wieku,ze mojemu mezowi pasuje to imie.A w dzisiejszych czasach Stanisław to takie staroswieckei ,niezbyt ładne imie dla chłopca

Gość samaniewiem
hehe Wlodziu...grubo. jakbym miala depresje poporodowa to moze nawet bym tak nazwala:P:P z calym szacunkiem dla wszystkich Wlodkow:)

Gość samaniewiem
hmm, no to jak nie Stas to jak? chcialam nazwac dziecko typowo polskim imieniem chociaz maz jest z norwegii...ale te norweskie imiona jakies takie nieprzyjemne:P

Gość stasiek
bardzo ładne imie

Gość królewskie imię
i sympatyczne w każdej formie. Poza tym królewskie i cesarskie imiona (Franciszek, Stefan, Karol, Jan, Zygmunt, itd.) stały się ostatnio bardzo modne w kręgach elity. Bardziej zachowawcza część społeczeństwa pozostanie jednak jeszcze na pewien czas przy imionach typu Nexus, Andżelika czy Vanessa ;-)

Gość polonka
Staś ładnie :) Staś,Staś...ale jakos Stanisław dla maluszka.. ehh sama nie wiem :)

Gość no tak i siak
Stas jest ładne ,dopoki dziecko jest małe ,ale jak pojdzie do szkoły to dzieci beda sie niestety troszke nabijac ztego imienia.Wybierz bardziej modne imie

Gość trelelelle
Wybierz Piotr. To takie miedzynarodowe imie.

Gość samaniewiem
Stanislaw tez mi sie podoba, a najfajniejsze jest to ze mozna to imie zmienic na wiele sposobow: Stas, Staszek, Stachu( troche gorzej), Stanislaw. Stefan tez mi sie podoba:)

Gość samaniewiem
no tak dzieci sa straszne z tym nasmiewaniem sie z imion, wygladu itd. trzeba miec to na uwadze.....

Gość najpiękniejsze
mój synuś 14-miesięczny ma tak na imie i innego sobie dla niego nie wyobrazam :) A jest sliczny i kochany :D

Gość samaniewiem
ehh, zadne inne imie jakos do mnie tak nie przemawia. bede musiala jeszcze pomolestowac meza o to zeby sie zgodzil.:P

Gość królewskie imię
Jeśli chodzi o złośliwość dzieci, to wydaje mi się, że Staś czy Staszek nie będzie jej prowokował. Form stosownych do wieku i sytuacji życiowej przecież nie brakuje, nikt do brzdąca nie musi mówić "Stanisławie"! Można się zastanawiać, jak to będzie w "szerokim świecie". Tu jednak mamy uniwersalną formę Stan, więc chyba nie ma obaw. Wiadomo jednak, że wybór imienia to bardzo delikatna sprawa, więc jeśli Twój mąż nie potrafi zaakceptować wyboru, to cóż...

Gość Staś to bardzo ładne imię
i ma tyle zdrobnień, że można je "dostosować" do kazdego wieku.

Gość nie wiem jak przy wyborze
imienia można kierować się tym, że dzieci będą się wyśmiewały z dzieciaka w przedszkolu. To co, nie założysz dziecku okularów bo będzie miał przechlapane w szkole? Bez przesady, dzieci w tym wieku wysmiewają sie ze wszystkiego.

to twoje dziecko i wybierz takie imię jakie tobie sie podoba.Oczywiscie wybierając imie dla swojego dziecka pamietaj zeby twoja pociecha jak dorosnie nie miała ci za złe ze wyrałas własnie akurat takie imie. Imie Stanisław nie jest ani brzydkie ani ładne - z resztą to kwestia gustu. Na dzien dzisiejszy na pewno nie jest w modzie , ale moze powroci do łask ktoregos dnia. Mnie bardziej podobają sie imiona typu : Kacper , Damian , Krystian .

Gość Sweet Niunia
okropne jest to imie jak z poprzedniej epoki ja bym tak w zyciu dziecka nie nazwala bo to obciach Na szczescie imie mozna sobie pozniej zmienic