Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samaniewiem

imie Stanislaw dla synka-czy ladne?

Polecane posty

Nie podoba mi się ten powrót do starych imion. Stanisław jeszcze ujdzie, bo takim Franciszkiem czy Włodkiem dziecko można tylko ośmieszyć. Jeśli chodzi o dzieci, to ze Staśka nikt nie będzie się śmiał, bo to ostatnio modne imię. Mnie podoba się Adrian i Aleksander i tak nazwę swojego przyszłego syna.

Z typowo polskich imion najbardziej podoba mi się Wojciech. Ładne i dla dziecka: Wojtuś, i dla młodego chłopaka: Wojtek. Męskie i niezbyt popularne - dziesięciu na ulicy się nie odwróci jak ktoś zawoła ;-)

Gość imie Stas pasuje do 40 latka
NIgdy bym nie dała swojemu dziecku imienia Stanisław bo to niemodne imie i moze sie załzoyc,ze dzieci wysmiewałyby sie z tego imienia i syn miałby do mnie o to zal,ze takie imie mu nadałam

Dzieci będą się śmiały, bo rodzice w domu się śmieją. Dorośli wymyślili, że tylko biedota nazywa swoje dzieci Nicola i Amanda i, że Staś oraz Antek, to imiona dla dziadków, a dzieci uczą się od rodziców. Wczoraj na macierzyńskim jedna kobieta zjechała matkę tylko dlatego, że nazwała synka Natan. Już wiadomo, kto te dzieci tego uczy.:(

Gość stare krzesło
sama nie wiem nazwij dziecko stanisław, poczekaj pare lat niech zacznie poważniej myśleć to cię znienawidzi...ja bym chyba moja matkę zatłukła. W ogóle jak można nazwac dziecko stanisław??!! to już lepiej jakby miał trzy nogi:/

Gość jolunia_out
Moja córka będzie Jagna:) a syn Radek, albo Sławek:)

Gość Angieeeee
Staś ładnie ale Stanisław nie :O

Staś jest ostatnio popularnym imieniem,tak samo Franek,Antoś czy Zosia... I z żadnego ze znanych mi dzieciaczków noszących to imię nikt sie nie śmieje w przedszkolu czy szkole...

Gość wole zdrobnienie
Staś - tak:)

Staś brzmi bardzo ładnie, Staszek też. Nie sądzę, żeby inne dzieci śmiały się z tego imienia, a syn miał kiedyś pretensje. Mi nie podobają się tylko imiona żeńskie, pochodzące od imion męskich : Stanisława, Mirosława, Wiesława, Bogusława, Sławomira, Henryka, Ryszarda, a spotykałam w swoim życiu kobiety o takich imionach.

Bardzo sympatyczne imię. A do tych wszystkich, którzy są za obco brzmiącymi i wydumanymi imionami - proszę spojrzeć, co wyczynia tępogłowy Wiśniewski i jak bardzo krzywdzi swoje dzieci imionami typu Fabienne. Z jego dzieci będzie polewka na maksa.

Co chcecie od imienia Staś, Stach, Staszek, Stasiek, Stasiu etc. A lepsze te Amelie/Emalie, Aniele, Julie (co druga w klatce), Keviny, czy inne wynalazki. Staś to piękne polskie imię, znane w literaturze w dodatku wdzięczne w wymowie. Staś z \"W pustyni i w puszczy\".

Gość Stanisław 8V
Mi się moje imie podoba. Widzę, że po latach bycia w niełasce znów młodzi rodzice do niego wracają. Widuję czasem swojego imiennika w wózeczku na spacerze z rodzicami. :)

Gość taka sobie jedna z tłumu
Nie podoba mi się ani jedno ani drugie ! wybierz jakies bardziej orginalniejsze imię .

Gość gregre
Mam meza Stacha,ale On ma pod 50.W dzisiejszych czasach niemodne imię dla dziecka.

Gość mydło bambino
Staś, Franek, Tymon, Kubuś, Tymoteusz,

A tylko to co modne jest fajne? Ostatnio Kubuś i Julka to imiona na czasie, ale co to za radość nazwać dziecko Julka albo Kubuś tylko dlatego, że te imiona są teraz modne? Nie kierujmy się modą. Alicja i Lena to też nie są jakoś szokująco modne imiona, a ładne. W kwestii imion moda nie ma zbyt dużego znaczenia.

Gość milejdi
bardzo ladne imie =]

Gość Q-na
według mnie to nie najlepszy pomysł...:/ Mały Stasiu?;) brzmi trochę śmiesznie, staroświecko. czy to dziecko będzie się czuło z tym dobrze? fakt, że nadawanie dzieciom "starych" imion wraca do łask, ale i tak gdy pójdzie do przedszkola, będzie pewnie przeważac Piotrek, Marcin, Adam czy Tomek...

Gość tylko nie taki stare imie

Gość tylko nie taki stare imie
to imie nie jest odpowiednim, mozliwe, ze pozniej gdy bedzie w szkole moze miec z tego powodu nie przyjemnosci ze swoimi rowiesnikami. Z reszta z kim kojarzy sie wam staszek???? mnie z jakis starszym panem o pospolotym zawodzie!!!!!!!!!!!!! mnie bardzo podobaja sie takie imiona jak: eryk, waldek, hubert, konrad, ale w sumie racja jest taka ze kazdy ma swoj gust a o gustach sie nie dyskutuje;p

Gość nie wiem jeszcze co moj maz
na to, ale sama mysle o Stasiu (albo Janku albo Franku - jak tesc, albo Antku - jak moj brat). mnie sie akurat polskie imiona bardzo podobaja (dla dziewczynek zreszta tez). ja bym sie tam moda nie kierowala ona jest a potem sie zmienia, wybierzcie cos co sie Wam podoba.

Gość minimrek1980
Bardzo ładane, klasyczne i wyjątkowe imię! To, że na każym placu zabaw jest teraz pełno Kacprów, Łukaszków i Filipów nie jest jeszcze powodem żeby ulegać tej chwilowej modzie-po pierwsze synek będzie miał imię pospolite a po drugie również te imiona za kilka lat wyjdą z mody i przez następne pokolenia będą uważane za obciach. To świetnie że piękne, staropolskie imiona wracają do łask! A każdy mały Staś na pewno z wypiekami na twarzy pochłonie "W pustyni i w puszczy".

Gość upppppppppp
ohydne imię -nigdy w życiu nie nazwałabym tak dziecka ,

Gość agax
To imię dobre dla dziadka a nie dla dzidziusia!!

Gość a mnie
podoba się Pantaleon

Ktos napisal, ze sie podoba imie Aleksander ;) Owszem, mi rowniez bardzo sie podoba... Ale jak tylko pomysle o zdrobnieniu to wiem, ze nigdy bym tak dziecka nie nazwala :D Nie wyobrazam sobie, zeby w szkole wolali Aleksander, a nie Olek :O

Gość noo baa...
tak chciałam kiedys nazwać swego synka Stanisław.Ale cała rodzina się na mnie rzuciła, więc jest Krzyś. Kiedyś spytałam, jak by się czuł , majac na imię Staszek. Powiedział, ze udusiłby mnie, będąc jescze w puieluchach :D Wiec moze tez warto pomyślec o dziecku. Fakt, imiona "stare" są teraz w modzie. Ale nie wszystkie są ładne.