Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANKA 17.

czy po 1.5 roku miesiaczkowania można zajść w ciążę czy dopiero po dwóch latach?

Polecane posty

Gość jestem przerażona
Bo stałaś się kobietą. Przynajmniej fizycznie, bo emocjonalnie ciągle jeszcze jesteś dzieciakiem. Od tej chwili będziesz ponosić konsekwencje swoich czynów. Jeżeli zaniedbasz antykoncepcję - zajdziesz w ciążę; jeżeli wybierzesz nieodpowiedniego partnera - zarazisz się chorobą weneryczną.

ja wszystko wiem na te tematy tylko nie wiedziałam jak to jest y tym jajeczkowaniem i tyle

Gość jestem przerażona
Noo nie wątpię, że jesteś obeznana w "tej" tematyce i to jest własnie przerażające. Biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe wypowiedzi, to w znajomość fizjologii kobiety, wybacz, ale nie uwierzę...

do przerażonej : to zadawaj mi pytania na wszystko ci odpowiem...

do wicky: nie chcę o tobie pisac ksiazki tu jest wszystko anonimowo przeciez .....to ile ty masz lat???

Gość jestem przerażona
Aniu, jeżeli będę miała jakieś pytanie, to napiszę do Ciebie, bo oczywiście podałaś swój adres mailowy w stopce. Login świadczy o kompetencjach "napalona" z dopiskami...

TEN E-MAIL założyłam SPECJALNIE DLA KAFETERII TAK WOGóLE TO MAM INNY...PRZECIEŻ NIE będę PODAWAĆ INNYCH MOICH NORMALNYCH MAILI

Gość buahahah
A czy zdajesz sobie sprawę jak może być postrzegana siedemnastolatka, udzielająca się na publicznym forum erotycznym, zadająca kompromitujące pytanie (kompromitujące, bo odpowiedź na nie powinien znać gimnazjalista, chociaż wypada się cieszyć, że w ogóle zapytała, bo gorzej by było, gdyby ta wiedza przyszła zbyt późno), która podaje swoje dane kontaktowe, czyli utworzony specjalnie na potrzeby forum adres z epitetem "napalona"? Nie wiem czy jesteś napalona, czy nie, ale nie zdziwiłoby mnie, gdybyś wywołała zainteresowanie jakiś "napalonych" idiotów. Z całego serca ci tego nie życzę. Dobrze, że przynajmniej zdajesz sobie sprawę, że ten mail nie jest normalny...

Gość anonimowa ja
dziecko, idź się uczyć, a nie o głupotach myślisz. ciekawe czy będziesz taka napalona jak zajdziesz.

Gość bleach bleeach bleee
w ciaze mozna zajść nawet jak sie jeszcze nie miało miesiączki idoitko! 06.06.06

Gość o lol
Anka czy Ty jestes powazna?? w ogole jak dziewczyna w Twoim wieku moze pytac o takie cos?? masz 17 lat i tak idiotyczne pytanie zadałas "czy po półtora roku miesiączkowania mozna zajsc w ciąze czy dopiero po dwóch latach" :| mam ochote Ci zajebać za Twoją niewiedze !!!! wkur***ą mnie takie klijętki boooże !!!

Gość boze ludzie jaracie
o lol--------------> zagalopowałaś się, KLIENTKI

Gość o lol
masz racje miało byc klientki :/

pieprzn****elo cie? poczytaj lepiej literature fachowa a nie bravo girl.!

Gość bleach bleeach bleee
nawet w brawo girl pisze jak byk ze w ciaze mozna zajsc juz od pierwszj miesiaczki. Zdazaja sie nawet przypadki ze wczesniej... teoretycznie nie powinno sie uprawiać seksu przed upłynięciem czasu dwóch lat od pojawienia sie pierwszej miesiączki. Ale to są tylko założenia, kazdy dojrzewa w innym czasie. Ale z Twoja głupotą to raczej sie nie wydaje mi zebys dojrzała... pozdro idiotko 06.06.06

nie zawsze można zajśc od chwili pierwszej miesiączki ale jet to mozliwe w przypadku kiedy kobieta jajeczkuje!!!

przeważnie można zajść po dwóch latach od pierwszej miesiączki.

Gość anonimowa ja
wytłumacz to tym 13 i 14 latkom, które zaszły w ciążę :D

najwyraźniej już wcześniej miały miesiączkę np. od 9-tego lub 10-tego roku życia albo wcześniej przecież to oczywiste...

Gość do Wicky
Pozwolisz, że przypomnę to zapytanie "jeżeli mam miesiączkę dopiero półtora roku, czy jest możliwość zajść w ciążę. wiele gazet pisze że można zajść dopiero po dwóch latach od pierwszej miesiączki... CZY NIE MUSZĘ SIĘ zabezpieczać JEŻELI mam okres dopiero 1.5 roku i mam 17 lat??? pomóżcie" To jest pytanie o możliwość zajścia w ciążę, podyktowane tym, że gazety piszą, że można w nią zajść dopiero po dwóch latach od pierwszej miesiączki :O czyli prawdopodobnie gazety napisały to co Ty, czyli: "Często, ale nie zawsze, cykle miesiączkowe odbywają się bez jajeczkowania przez pierwsze dwa lata po wystąpieniu pierwszej miesiączki" Wniosek: "CZY NIE MUSZĘ SIĘ zabezpieczać JEŻELI mam okres dopiero 1.5 roku i mam 17 lat???" :OOOO

Gość a ekspertki
A ekspertki zaraz się będą od Anki uczyć, bo w innym wątku daje wykłady z seksu tantrycznego :O

Gość anonimowa ja
Wicky, skoro sama jesteś taką expertką to powinnaś wiedzieć, że można mieć i 20 i 30 lat i również nie mieć owulacji np. z powodu jakiejś choroby. jeśli miało się pierwszą miesiączkę i lekarz ginekolog nie stwierdził, że na 100% są to miesiączki bez owulacji to seks bez zabezpieczeń to proszenie się o rodzicielstwo. a te 2 lata możecie sobie w dupę wsadzić

czy wy nie widzicie ze już wszystko wiem... nie musicie już pisać żadnych głupot.!!!

Gość EEEKUKU
MAM PYTANIE CZY JEżELI NIE MIAłO SIę NIGDY JESZCZE MENARCHE TO MOżNA ZAJśC W CIążE??oDPISZCIE

Gość EEEKUKU
JAK SIę NIE MIAłO NIGDY OKRESU TO MOżNA ZAJśC W CIążE??