Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość new_one

tabletki - prywatnie czy w przychodni?

Polecane posty

Gość new_one

Witam, pytanie mam do Pań biorących tabletki: Czy poszłyście na pierwszą wizytę do ginekologa prywatnego, czy do przychodni? Jakie są zasady dostawania się do ginekologa do przychodni? I czy można zrobić tak, że pierwszą wizytę póść do prywatnego a potem do przychodni po recepty? Jak często się chodzi do gina po recepty? Chciałabym brać tabletki, ale nie stać mnie na wizyty za ok50 zł co 1-3 miesiące, ale swojemu ginekologowi bardziej wierzę niż temu w przychodni. Jak u Was sytuacja wyglądała??? z góry dzięki za odpowiedz :) pozdrawiam :)

Gość no wiec tak
ja chodzilam tak i tak. moje poczatkowe wizyty byly w przychodni , zasady dostawania sie do przychodni sa latwe:P idziesz zapisujesz sie na jakis termin . jesli posiadasz taka karte z kasy chorych to dajesz ja pani w rejestracji i pani zaklada Ci kartoteke . jesli chodzi o tabletki to zawsze chodzilam co 3 miesiace (lekarz zawsze mi przepisywal 3 opakowania) jesli chodzi o prywatnie to nie trzeba chodzic co miesiac czy co trzy, mi lekarz zawsze przepisywal na 6 opakowan a jakbym poprosila to nawet by mi przepisal na wiecej. tam gdzie ja chodze mozna przyjechac tylko po recepte i wtedy place tylko 10 zl (nie trzeba sie wtedy wczesniej zapisywac i takie tam)

Gość new_one
ooooo to ciekawe i bardzo pocieszająca wiadomość z tym 10 zł za wizyte - recepte! Zapytam u siebie. Wielkie dzięki za odpowiedz... Któraś z Pań jeszcze?

Gość hihihihiihih
ale po recepte bez problemu mozesz chodzic do rodzinnego

Gość new_one
no w tym problem, że rodzinny znajoma rodziców, a ja nie koniecznie chce żeby rodzice wiedzieli, bo moja mama jest nadopiekuńcza no i religijna, a ja już mam troce swoje życie i nie chce żeby się wtrącała....

Gość papi2
up

rozumiem Cię bo to troche bezsensowne najpierw do prywatnego a potem do przychodni? jeśli po same recepty to rzeczywiście lepiej do przychodni (ze zrozumiałych względów) ale jest coś jeszcze takiego jak :przepisanie ich na podstawie przeprowadzonych badań (i tu polecałabym prywatnego)-ale to nie reguła...bo on raczej z wiekszym zaangażowaniem podejdzie do sprawy wiele dziewczyn pisze ze dostały tabl. bez badań hormonalnych i czasem to był błąd!!! ale wybór należy do Ciebie czasem owszem za wypisanie samej recepty prywatni biorą połowę albo i mniej z ceny wizyty....

miało być przepisanie :) widocznie zrobiłam literówkę i w ten sposób powstała ta \"buźka\" jak najbardziej nie na miejscu ;)

Gość new_one
dzięki wielkie za wypowiedz, ja wiem, że badania, nie chciałabym dostać bez badań, przynajmniej podstawowych tabletek, bo chce mieć dobrane do poziomu hormonów tabeltki, a nie z powodu firmy farmaceutycznej... A poza tym rozchodzi się o koszty. Dlatego pytam, jak Wy dziewczyny to robicie żeby było najtaniej????

Gość new_one
up