Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annitta

Jak czsto używacie kremu do twarzy???

Polecane posty

Gość Annitta

Ja od kilku lat, albo i dłużej używałam kremu po kilka razy dziennie, nierzadko za każdym razem był to inny krem (więc wcierałam w paszczę kilka różnych kremów dziennie). Oczywiście moja buzia była po umyciu przesuszona, a po użyciu kremu przetłuszczona :o Z każdym dniem wyglądała coraz gorzej, krostki, zaskórniki, przetłuszczanie, podrażnienia, zaczerwienienia. I to nie jest zwykły trądzik, bo była u lekarza, leczyłam. Pomyślałam, że to może moja skóra się buntuje od nadmiaru kremów i innych badziewi. Odstawiłam tonik a jak nie muszę nigdzie wychodzić to po umyciu buzi nie smaruję jej niczym!! Na początku jest uczucie napięcia i suchości, ale po ok. godzinie przechodzi. Krostki i zaskórniki szybko się goją, nie pojawiają się nowe, buzia nareszcie swobodnie oddycha :D

Gość abcd1
Raz dziennie.

Gość Annitta
Ale rano czy wieczorem? Słyszałam, że lepiej na noc nie używać, to wtedy skóra się swobodnie regeneruje.

Gość 27-latka
A to teoria Hauschki chyba? Ciekawe na ile prawdziwa. Smaruję twarz tak często jak tego wymaga. Rano - filtr - zawsze, wieczorem - różnie. Zimą codziennie, bo skóra się przesusza, latem rzadko potrzebuje nawilżania, więc smaruję się czymś lekkim, kiedy zajdzie taka konieczność. Te zmiany mogły wynikać m.in. właśnie z tego, że kładłaś na twarz kilka kremów. To zwiększa ryzyko uczuleń, podrażnień, możliwe, że zostały zatkane pory i w efekcie pojawił się trądzik (to może się stać także przy rzadszym stosowaniu, wszystko zależy od kremu i skóry). Poza tym, efekty stosowania jakiegoś kremu często można zaobserwować dopiero po jakimś czasie, a to trochę trudne jeśli się żongluje kilkoma od razu.

Gość Annitta
No właśnie mądre słowa!! Szkoda tylko, że nie wpadłam na to wcześniej 🌻

Gość abcd1
Ostatnio smaruje sie kremem wieczorem, ale niedlugo zaczne uzywac filtrow, takze bede uzywala kremu rano.

Gość hopsasa do góry

Gość Annitta
No właśnie ja mam tak samo. Mam cerę problemową i żaden krem nie był dla mnie dobry. Po każdym moja cera była podrażniona i powstawały nowe zaskórniki i inne świństwa. A jak nie posmaruję, to jest lepiej. Ale ja mam 23 lata i nie wiem jak długo będę mogła tak wytrzymac bez kremu :o

Ja mam cere tlusta i do tego wrazliwa.tez czasem nie uzywam kremu ale wtedy skora jest taka sucha i sciagnieta:((

wystarczy myć twarz czymś łagodnym bez mydła i krem naprawdę nie potrzebny, tylko latem z filtrem

Gość A258
Dwa razy dziennie-rano i wieczorem.

Rano i wieczorem.Nie wyobrażam sobie,żebym miała nie używać kremu na noc czy na dzień.Kiedyś nie smarowałam twarzy chyba przez dwa dni i tragedia...Cała sucha, czerwona, łuszcząca się...

Gość Annitta
do aguli--> No ja tez mam ściągniętą, ale tylko przez ok godzinkę. Potem przechodzi :)

Gość hops

Gość raz dziennie wieczorem
lekkim nawilzajacym kremem mam skore sucha