Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozliczajaca sie pierwszy raz

PYTANIE o PIT 37

Polecane posty

czesc, rozliczam sie w tym roku pierszy raz i mam pytanie dotyczace kosztow uzyskania przychodu. W broszurce do PIT 37 wyczytalam, ze w sa 4 wysokosci: 1227 zl - dochody z jednego zakladu pracy 1840 zl 77 gr - z wiecej niz jednego 1533 zl 84 gr jezeli miejsce stalego lub czasowego zamieszkania podatnika bylo polozone poza miejscowoscia, w ktorej znajduje sie zaklad pracy,a podatnik nie otrzymywal dodatku za rozłake i do tego punktu mam pytanie czy moge jakos koszt potraktowac te trzecia kwote, jesli pracuje we wroclawiu a mieszkam w innej miejscowosci? Moja mama twierdzi ze dotyczy to tylko pracownikow, ktorych zaklad pracy wysyla w delegacje do innego miasta lub innego kraju a ja powinnam jakos koszty potraktowac pierwsza kwote.. czy ktos powie kto ma racje - ja czy mama?

up

możesz :) Jeśli zakład pracy tego nie zrobił to możesz to ująć w Picie 37

Gość inninis
przyjmujesz kwote 1533 zl 84 gr

Gość boje sie boje..ojj
fajnie:) dzieki za odpowiedzi..

Gość Szczepan
Rozlicz swój PIT przez Internet Skorzystaj z tego co daje Ci program Ministerstwa Finansów e-PIT zamieszczony na serwisie www.e-deklaracje.gov.pl. Wystarczy 5 kroków: 1.Ściągnij i uruchom aplikację, 2.Wybierz i wypełnij Twój formularz PIT, 3.Wprowadź dane, 4.Wyślij swoje zeznanie, 5.Pobierz i zachowaj Urzędowe Poświadczenie Odbioru (UPO). Intuicyjna aplikacja pozwoli sprawnie i szybko złożyć Twoje zeznanie podatkowe. Na stronie znajdziesz instrukcje „krok po kroku jak wypełnić poprawnie PIT, dzięki czemu wypełnienie formularza potrwa tylko kilka minut. Program jest bezpieczny i całkowicie darmowy a Twoje zeznanie zostanie przesłane bezpośrednio do urzędu skarbowego.