Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpaneczka

buenos das! Hablaremos?

Polecane posty

Gość perrosalchicha
A ten Twoj przyjaciel jest z poludnia Wloch? Bo na polnocy, w Rzymie nie uzywa sie passato remoto, tylko passato perfecto.

Chicas, llevo aqui ya dos años, vivo con mi pareja ( el es Español) y hasta ahora siempre he trabajado para empresas importantes. Ahora llevo 5 meses en AIRBUS ( la constructora de aviones) Vivo en Palma asi que no se..Yo vivo bien y estoy contenta. Ahora si me disculpais, tengo que terminar mi trabajo y a las 4 salgo y voy directamente a pasar una entrevista de trabajo. A ver que ofrecen y si pagan bien. Nada, Hasta pronto! 🌼

moj przyjaciel jest z sardynii i wiem, ze uzywa passato perfecto a o remoto to nie wiem. dopiero wczoraj zaczelam przerabiac perfecto. tez znam angielski bardzo dobrze co w duzo mi pomaga w nauce wloskiego; przedewszystkim jak mowilas, ze slownictwem. w liceum mialam lacine, co tez jest duzym ulatwieniem :) ale co jest dziwne, moi angielscy koledzy z wloskiego pytaja sie o kazde slowo jak np. dzisiaj bylo cos o arrivare albo entrare i oni sie pytaja nauczycielki o znaczenie. straszne...

Gość hola amigos
yo soy canadiese,vivo en Toronto,hablo ingles y un poco espanol,hasta luego

Gość perrosalchicha
cioccolato, bo Wlosi nie sa najmadrzejsi delikatnie to ujmujac:) Na Sardynii i na poludniu Wloch uzywa sie passato remoto, ale w reszcie kraju nie.

Gość kasia kasia
pozwolicie, że się wtrącę :) możecie mi podpowiedzieć, które filmy hiszpańskie warto obejrzeć? widziałam Mar adentro, La vida secreta de las palabras, Drżące ciało i dosłownie czuje w kościach, że rodzi się we mnie pasja :) Pomożecie mi ją rozwinąć? gotowa jestem zacząć uczyć się języka pozdrawiam

Gość perro
L'auberge espanol. W filmie glownie mowia po francusku, ale akcja dzieje sie w Barcelonie

Gość kasia kasia
dziękuję, punkt pierwszy na mojej liście

Gość wszystko Almodovara
plus Amores Perros (meksykanski film)

Gość kasia kasia
poczytałam i chyba na ten ostatni się nie skuszę, brutalny :) Tobie też dziękuję

Gość wszystko Almodovara
Brutalny? Moze troszke moemntami, jak sa walki psow, ale to tylko chwile, ogolnie film nie jest brutalny.

Gość kasia kasia
W takim razie spróbuję, jak mi tylko w łapska wpadnie. W razie czego będę zamykać oczy...

Gość kasia kasia
Właśnie tam szukałam :) i mnie komentarze zaniepokoiły :P ale skoro mówicie, że warto, to ja wierzę :D