Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppaaa

prezentacja = proszę o pomoc !

Polecane posty

Gość pppaaa

mam wielką prośbę do ludzi , którzy mogą mi pomóc! tematem mojej prezentacji jest : motyw pielgrzyma, wędrowca w literaturze. Czy ktoś może czytał jakieś ciekawe książki gdzie pojawia się ten topos? bardzo proszę o pomoc !

Gość pełno tego
u mickiewicza i słowackiego. nie chodziłaś na lekcje, czy co?

Gość pppaaa
dzięki wielkie za pomoc dr.metropolis :) ja mniej więcej mam wypisane utwory jakie potrzebuje ale chciałam znaleść coś orginalnego i takiego , co wmiarę fajnie się czyta, a potem cos z tego pamięta =] ehhh cięzkie zadanie

Gość dr.metropolis
hmm. coś oryginalnego... Mam ! Jest taka książka Paulo Coelho "Pielgrzym" . Możesz zobaczyć opis na wikipedii albo poszukać w necie.

Gość pppaaa
wiem super jest ta książka , z resztą chciałam ją dać do mojej prezentacji i cooo ?? moja polonistka powiedziała, żebym nawet nie próbowała! nie wiem już co mam robić ! Pani w bibliotece mówi jedno, nauczycielka od polskiego to neguje i tak się miotam między jedną a druga. Ja myslałam o 1> ODYSEUSZ od tego chce zacząć moją prace 2> sonety krymskie (niestety to strasznie nudne jest) 3 kordian 4 kandyd - zaczęłam czytać, ale strasznie się boje pytania z tego bo już nic nie pamiętam! 5 może jakiś wiersz Stachury 6 Judym z ludzi bezdomnych... ale te wszystkie utwory mi się takie nudne wydają , nic co mogłoby zaciekawić ...

Gość pppaaa
dziękuję cafe russo , już tam byłam =]

Gość dr.metropolis
pappa masz niereformowalną pania od polskiego ale chyba wiem o co jej chodzi. Ta polonistka po prostu chce abyś szła zgodnie z programem który ona musi zrealizowac i żebyś nie dodawała pozycji książkowych które za bardzo odbiegają od programowych lektur. Może o to jej biega. jedynym sposobem aby ją zadowolić i tym samym dostac dobra ocenę jest postąpić według jej zasad, bo w końcu to ona ocenia.. szkoda że nie oryginalnośc i zaangażowanie w pracę są dla niej ważne tylko skostniałe progi programu nauczania. Głowa do góry. Masz dobre pozycje w swojej pracy a jeżeli chodzi o sonety krymskie to niestety ale to jest szlagier jeżeli chodzi o temat pielgrzyma. Dasz rade. Pamiętaj żeby mówić do wszystkich a nie do pani. I żeby mówić głośno i wyraźnie wtedy nawet jak będziesz miała nudny temat to oni będą słuchać co masz do powiedzenia.

Gość pppaaa
jeszcze raz dziękuję za rade. A kojarzysz może takie książki jak ,,Bramy Raju" lub Oksana? bo właśnie trafiłam na taki ślad :D i wysyłam brata do biblioteki =] a sama mykam do łóżeczka bo niestety grype mam i znowu gorączka poszła w górę :(

Gość dr.metropolis
nie nie znam żadnej z tych książek ale że lubie czytać to może będzie to następna "pożarta" lektura :) 3maj się i zdrowiej bo śliczna pogoda na dworze ! Jeszcze raz powodzonka na prezentacji! Zrób to wszystko na dyplomatycznym luzie to wszystkim się spodoba. bye bye