Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdziwiona ola

Przy większych prędkościach zaczyna mnie swędzieć skóra

Polecane posty

Dzisiaj biegałam i znowu zaczęła mnie swędzieć skóra, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, albo jak jade szybko na rowerze to całe ręce mnie tak swędzą, że mam ochote zdrapać z nich całą skórę. Czy ktoś się z tym spotkał? Jaka może być przyczyna? Dodam, że tak normalnie mnie nigdy nie swędzi, dopiero przy większysz prędkościach, ehh nie mam pojęcia od czego to...

Gość Olunia_20
Heh mnie czasem swedzi podczas seksu lub zaraz po, jak juz skonczymy. Drazni mnie to bo dziwnie swedzi zadrapie sie kiedys :D

Gość oooooott
Normalne u niektórych - podrażnienie zakończeń nerwowych na skórze. Nic groźnego.

Gość oooooott
Podrażnienie może być wywołane czymkolwiek, choćby jak w twoim przypadku pędem powietrza, rozgrzaniem. Wpisz w google "przeczulica skóry" , cos tam może wyczytasz. Ja z tym nie walczę.

A moze podczas biegania po prostu silniej wieje na Ciebie powietrze i ten podmuch powoduje ze malenkie wloski na twarzy i wloski na rekach sie lekko poruszaja, a u wrazliwej skory powoduje efekt laskotania. Sprobuj podmuchac sobie na reke z odleglosci 20cm, wlsoki beda sie poruszac i tez bedzie swedzialo.

Gość bziku
moim zdaniem to kwestia krążenia. Mam coś podobnego np. w czasie jazdy na rowerze - na udach i przedramionach robią mi się rozgrzane czerwone placki - strasznie swędzi i mam ochotę rozdrapać do krwi :O Podobnie przy bieganiu.

Gość kotkotowy
a moim zdaniem to po prostu zaczerwienienie lub swedzenie wywolane wysilkiem i potliwoscia skory. Piszesz ze pojawia sie to podczas biegania lub na rowerze.