Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziewczyny. Moze wy bedziecie wiedziały co mam zrobic. Moj syn miał niedawno zapalenie uszka i pediatra mu teraz profilaktycznie zapisał kropelki do uszu po kapieli zebym mu wkraplała po jednaj kropli. Te kropelki to: Otinum. Ale na nich pisze ze one sa od 12 m-ca. Mam wiec podawac dziecku te kropelki czy nie? Zazywał je ktos? Przepraszam za literówke:)

Gość a ile ma dziecko

Gość elinova
szatyneczko---skoro lekarz je przepisał to myślę, że wiedział co robi. Ja miałam taką samą sytuację tyle, że z Zyrtec-iem i dla pewności dzwoniłam jeszcze do pediatry by się upewnić, czy aby na pewno mogę je podać.

Gość mamamartynki
moja córka ma 13 miesiecy i cierpi na alergiczne zapalenie oskrzeli i lekarz przepisal jej leki dla dzieci powyzej dwoch lat, uprzedzil mnie o tym zeby sie nei przestraszyla, mysle ze lekarz wie co robi na syropie Rubital tez jest napisane ze od 6 lat a od dawna przepisuje mojej corce firmy farmaceutyczne musza sie jakos zabezpieczyc zeby nie placic odszkodowan w przypadku jakichs problemów

owszem możesz stosowac u dziecka jak bardzo sie boisz to po jednej kropli a z tym sie zfadzam ze firmy farmacutyczne pidsza wszystko profilaktycznie spójrz na jaką kolwiek ulotke i zobacz ile działan niepożądanych ile przeciwskazan to jet ich obrona tak samo stosowanie u dzieci jeslki lekarz zaleca to wie.... ja sam jestem farmaceutką i wiem jak jest z lekami

Gość alimatka
czemu bardziej ufasz obcym dziewczynom na forum niż lekarzowi Swojego dziecka:-o Jeśli naprawdę masz wątpliwości zadzwoń i dopytaj czy napewno 9 miesięczne dziecko moze ten lek dostawać, lub skonsultuj z drugim lekarzem.

moj pediatra potwierdził ze moge mu to stosowac...hmmm a znacie jakies fajne str internetowe gdzie mozna zasignac takiej porady?