Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka123

cos dla kobiet!! nareszcie

Polecane posty

Gość polka123

http://www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=43 pzylaczcie sie ,,Gwałconej Ani przyglądały się obojętnie lub bezradnie jej koleżanki. W Szwecji, w tej strasznie wyzwolonej obyczajowo Szwecji, dziewczynki rozszarpałyby chłopców znęcających sie nad jedną z nich. Różnica mentalności i kultury. Tam kobieta jest kimś, u nas przedmiotem do manipulowania między nogami, między przepisami. Niemal w tym samym czasie co śmierć Ani dyskutowano w sejmie o antyaborcyjnych poprawkach. A my, jak te dziewczynki z gdańskiego gimnazjum, biernie się temu przyglądamy, gwałceniu naszych praw. Nie musimy się buntować, bunt jest bronią niewolników. My, kilkanaście milionów dorosłych Polek, żyjemy w europejskiej demokracji i jesteśmy pełnoprawnymi obywatelami. Mamy wszelkie możliwości siegnąć po władzę i przestać się gapić na to co z nami wyrabiają. Tak jak w Szwecji, gdzie kobiety zagroziły zorganizowaniem swojej partii. Szantażując rząd stworzyły sobie ciągle udoskonalany przedsmak kobiecego raju. My spróbujmy wyjść z polskiego, kobiecego piekła. Nie wystarczy pójść na manifestację przeciw prawu antyaborcyjnemu. Żeby załatwić wszystkie nasze sprawy musiałybyśmy chodzić codziennie pod sejm''

Gość podbijam

{ Ale każda kobieta ma prawo decydować o tym czy ją stać emocjonalnie, materialnie zachować nieplanowaną ciążę. Nie jesteśmy państwem wyznaniowym, więc co może obchodzić niewierzącą Kowalską fanatyzm Wiśniewskiej według której Duch Święty pracuje w prokuraturze i szpera w wyskrobanych macicach? } Nie wiem co robi duch święty. Natomiast jak dotąd nie udało się ustalić, ponad wszelką wątpliwość, od którego momentu płód staje się człowiekiem. Należy(oczywiście wg mnie) zatem założyć że 50/50% to jednak człowiek. Myślę że co za tym idzie każdy zrozumie. { Obowiązująca ustawa antyaborcyjna jest według Kościoła kompromisowa. LPR-owscy Ojcowie Założyciele nowej Rzeczpospolitej postanowili ją zaostrzyć i zostać Ojcami wszystkich poczętych i jakkolwiek poczynających sobie Polaków. Nieważne czy ich Matka Polka to przeżyje, czy ma ochotę być matką. Wszechwładza nad kobietami dla Wszechpolaków. } Na ten temat się juz wypowiadałem. Pomysł zmiany obowiązującej ustawy uważam (używając eufemizmu) za nietrafiony. { Nikt się z nami nie liczy, a będzie jeszcze gorzej, jeśli same nic nie zmienimy. } A z kim się licza politycy ? Z nikim. :o { Gwałconej Ani przyglądały się obojętnie lub bezradnie jej koleżanki. W Szwecji, w tej strasznie wyzwolonej obyczajowo Szwecji, dziewczynki rozszarpałyby chłopców znęcających sie nad jedną z nich. Różnica mentalności i kultury. } Ale tak jest nie tylko z prawami kobiet. W Szwecji sąsiad jak zobaczy że wsiada ktoś pod wpływem alkoholu (lub popełnia inne wykroczenie czy przestępstwo) zadzwoni na policję. Ba, bedzie sie tym faktem chwalił wśród sąsiadów i uzyska uznanie. A u nas wiadomo. Przypieto by mu etykietke donosiciela i byłby skazany na ostracyzm społeczny. { Nie obchodzi mnie, co na temat porodów i aborcji mają do powiedzenia kolejne rządy w Polsce. Polska jest kobietą i musi mieć zagwarantowaną lepszą ochronę prawną kobiet, opiekę socjalną dla matek, komfortowe porody z darmowym znieczuleniem, refundowane środki antykoncepcyjne i oświatę seksualną w szkołach.} Co do aborcji pisałem nie raz. Co do reszty też tak uważam. Wyjątek stanowią środki antykoncepcyjne. Czemu ja mam opłacać cudzą przyjemność ? { Samopomoc kobiet } Ten rożdział nie budzi u mnie jakiś tam specjalnych zastrzeżeń.