Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan-Dora

Dobijająca matka

Polecane posty

Gość Pan-Dora

Czy wy też macie matkę, która musi was wiecznie krytykować? Ja jak raz dziennie nie usłyszę , że jestem głupia- to ona czuje się chora. Wiecie nie mam już 18 latek. A naszą rodzine nawiedziło tornado nieszczęść. Ale czy to są wystarczające powody, aby nie liczyć się z czyimś zdaniem i nie szanować własnego dziecka? Jestem zdruzgotana, bo mojej mamie najnormalniej w świecie zaczyna odbijać. Mieszkamy w sporej odległości od siebie- niby ok, ale co dzień musze do niej dzwonić, bo inaczej nie miałaby do kogo ust otworzyć. No i podczas tych rozmów powierza mi swoje zwariowane pomysły, nie trzyma watku rozmowy, potrafi krzyczeć do słuchawki bo ją boli ząb etc. Kiedyś jej w końcu powiedziałam, że jestem przerażona jej zachowaniem.... żeby to potem wróciło do mnie- bo ona jest przerażona moim stanem, ja nie mam pamięci, a racji to nigdy oczywiście nie miałam... Jestem na prawde na skraju

Gość A258
Moja też zachowuje się dziwnie, ale jest chora i nie zdaje sobie z tego sprawy. Odkąd się wyprowadziłam przyjeżdża czasem, ale zakłada maskę uśmiechu, ciepła i spokoju, a ja?... czuję się niekochana i nieważna. Więc wiem jak to boli. Bardzo Ci współczuję. Może spróbuj zachować dystans do tego co mówi Twoja mama. :)

Gość Pan-Dora
Nie wiem czy potrafię. Staram się jak mogę. To "tornado nieszczęść" także mnie dotyczy, staram się być dla niej dobra... bo ma tylko mnie. Czemu to działa w jedną stronę?

Gość A258
Ja też przyciągam tornada. Też się staram i...nie widzę większych efektów, jeśli chodzi o moją rodzinę. Może taki już jest nasz los? Wystarczyła chwila, jeden błąd z mojej strony, żeby delikatna kostrukcja miłości, zufania, przyjaźni runęła. Do tego dzisiaj mam zły dzień, choć na szczęście nie brakuje mi przyjaciół.

Gość A258
Mój adres asiajaskola@o2.pl. Napisz mi o sobie, porozmawiamy. :)

Gość nie ma to jak mamusia
pan-dora, jak moja matka zaczęła tak szaleć to wysłałam ją do psychiatry po antydepresanty. Żarła przez rok i się uspokoiło

Gość Pan-dora
Ona jest oprócz tego wszystkiego uzależniona od leków. Qrcze gdybym napisała wszystko, to i tak ludzie uznaliby to za prowokację. Sama sobie bym nie uwierzyła.

Gość ...........oj............
matka wariatka? hmm skad ja to znam?

Gość allert
Znam to doskonale, wiem, że jest chora ( choć oczywiście nie przyjmuje tego do wiadomości) ale czemu akurat ja muszę przez to cierpieć, to boli tak bardzo boli...

Gość Pan-Dora
Dzięki wszystkim za wpisy.