Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lemmonnka

Termin porodu

Polecane posty

Gość Lemmonnka

Mam pytanie: którym terminem porodu mam sie sugerowac, wedlug ostatniej miesiaczki powinnam urodzic 4 kwietnia a wedlug usg 21 marca? Jest to roznica 2 tygodni, czy ktoras z was tez tak miala? Jesli tak to kiedy urodzila?

Gość sabciasab
zawsze liczy sie od terminiu @, no chyba ze to bylo Twoje 1 usg i owulacja sie opoznila wiec b wiarygodne jest z usg jezli to nie bylo 1 usg, to termin zawsze liczym od odtstniej @, ja mialam termin na koniec kwietnia 29.04, z usg na 07.04, urodzilam 06.04 w ksiazeczce mialam wpisane ze to 37 tydzien, wiec termin liczony wg ostatniej @

Gość Lemmonnka
wedlug @ jestem w 36 tygodniu ciazy takze to nie bylo 1 usg

przy pierwszym usg w 5tyg lekarz wyliczył mi na 10 stycznia,kalendarzykowo wychodziło 28 grudnia, usg w30 tyg 24 grudnia a urodziłam 18 grudnia. więc tak na dobrą sprawę nigdy nie wiadomo kiedy dzidziuś zechce wyjść.dodatkowo powiem ci,że dzieci urodzone dokładnie w terminie kalendarzykowym to zaledwie 5%.

Gość Lemmonnka
up

Gość bziku
ano właśnie - lekarze termin porodu liczą najczęściej od ostatniego dnia miesiaczki. A zapłodnienie nastepuje zazwyczaj 1-1,5 tyg. później. Tak przynajmniej zrozumiałam.

Gość Rh
upup