Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgrtgrtgtt

prolaktyna-kiedy?

Polecane posty

Gość dgrtgrtgtt

prosze jakas zyczliwa osobe, niech napoisazemi, kiedy najlepiej zrobic badanie prolaktyny (ktory dc) i jak sie do niego przygotowac. ile zwykle kosztuje takie badanie? bede bardzo wdzieczna to pilne..

Gość shyhfdhyth
prosze...

Gość ygukidfusuf
dziekuje madalena! 25 zl to za jedno badanie, tak? bede musiala zrobic takze to 'z obciazeniem'... na poczatku cyklu, czyli? ok. 5, 6, 7 dc?

ja robiłam w 9 dniu. płaciłam 54 złote za to z metoclopramidem, czyli z obciążeniem. nie wiem czy to dobry dzień ale mi lekarz powiedział że mam zrobić jak najszybciej.

Gość ygukidfusuf
dzieki! czekam w takim razie jeszcze na info, kiedy NAJLEPIEJ zrobic to badanie. wiem, ze jest taki watek na tym forum, ale nie jestem w stanie go calego przeczytac..... :/

Gość moja lekarka
twierdzi ze obojetny kjest dzien, wazne zeby robic po godzinie 10 rano, nie wczesniej i dzien przed badaniem nie piescic piersi.

Gość Ja tam
Robie w 3-7dc, ale wiem ze po owulacji prl wzrasta nieznacznie. Wogle jest to hormon bardzo niestabilny więc nie dziw sie jakbyś zrobiła dzien po dniu i wymik byłby rozbierzny. Napewni przed badaniem zero seksu, drażnienia brodawek i na badanko na czczo.

Gość ygukidfusuf
dlaczego po 10tej??? rano, na czczo....

Gość Ja tam
No bo w nocy prl jest najwyzsza i potrzebny czas aby sobie spadął. Ale nie każde laboratorium po 10 pobiera jeszcze krew.Hheeh ja robie miedzy 8 a 9 no ale i tak mam hiper więc czy mam 10 jednostek w góre czy w dól to mi i tak nie robi zbyt wielkiej róznicy.

Gość ygukidfusuf
rozumiem, dziekuje

mi gin zaleca robić w 4dc na czco dzień wczesniej bez współżycia ja obecnie biorę bromek i wieczorem i rano sobie odpuszczam (nie wiem czy to istotne ale gin powiedziała że można nie brać...)- oczywiscie jak idę na badanie jedno mnie dziwi każdy gin mówi inazcej -wniosek pewnie termin nie ma znaczenia ale ja spotkałam sie mimo wszytsko w różnych opracowaniach ze 4dc na pewno na początku cyklu