Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość student z problemami

Studenci tez tak macie ?

Polecane posty

Mowie sobie ze bede uczyl sie pare dni przed a tu znowu lipa zaczynam dzisiaj, nie naucze sie pewnie za wiele , spieprze kolo, i potem znowu sobie obiecam i tak w kolko jak sie zmusic do nauki ?? !!!!

Gość vhjlzhdslaydlcayhdvcayav
gdybyn ja to wiedziala jak sie zmusic.....

a kolo wazne i nie do poprawy bo na punkty niby mozna innymi nadrobic ale to podobno najlatwiejsze :/ kurwa

ja tak miałam w lo i do stycznie teraz się wzięłam i uczę się w miarę systematycznie...Ale nie zawsze wychodzi...Samanie wiem jak się mobilizuję...Może dlatego że nie jestem za dobra z tego czego się uczę

Gość vhjlzhdslaydlcayhdvcayav
eee wez to rzuc i tak pracy nie dostaniesz to po co sie uczyc:P

wystarczy zapamietac prosta zaleznosc. nauczysz sie raz, a dobrze - szybciej bedziesz miec spokoj i wolny czas, zamiast siedziec znow nad tym samym, do poprawki. trzeba myslec przyszlosciowo! 🖐️

przez to potem zarywam nocki wykonczony fizycznie i psychicznie a wystarczylo od poniedzialku sie wziasc :/ plakac mi sie chce

to zupelnie tak jak ja:D Na szczescie jeszcze tylo 1 egzamin i koniec studiow:D

teraz jem kolacje i spowrotem :(

ja na wiekszosc egzaminow ucze sie dzien przed i jest OK :classic_cool: to dobra metoda, bo wszystko pamieta sie na swiezo :) zreszta jak sie ma 8 egzaminow na jedna sesje, to trudno kazdemu poswiecac nie wiadomo ile czasu ;)

dzien przed, chcialabym...w zeszlym roku do jednego egzaminu uczylam sie 3 miesiace, koszmar, a i tak nie bylo mozliwosci ogarnac wszystkiego :O:O:O

ja tak miałam całe 4,5 roku :D więc nie masz co się martwić, znam innych, którzy tez tak mają:) ale pozostał mi juz ostatni, ten najwazniejszy....;)

tylko jak tak bede robil to nawet nie dotrwam do tego roku, u mnie na studiach to pikus zdac egzamin, trudniej wyjsc z cwiczen !!:(

musze sie zmienic bo sie przekrece normalnie!!!!

tez mam ten sam problem, ale ostatnio znalazlam na moje lenistwo calkiem niezly sposob. zauwazylam ze to duzo zalezy od tego jak sobie dzien zorganizuje.. OD RANA. wazne jest zeby obudzic sie wczesniej. ja mam zajecia na rozne godziny, ale nawet w soboty staram sie obudzic najpozniej o 9:00. nie nalzey od razu zrywac sie z lozka po pobudce.. trzeba troche polezec i sie przebudzic;) chlodny prysznic bardzo orzezwia, potem dobre sniadanie, a nastepnie zabieram sie do zrobienia LISTY ZADAŃ NA CAŁY DZIEŃ! to bardzo wazne! musze wypelnic wszystkie punkty na liscie do konca dnia! jezeli mi sie to uda - otrzymuje nagrode ;) np pojscie do kina, moze byc nawet cos slodkiego. co kto sobie wymysli. wazne zeby w ten sposob sie motywowac i zeby nagrody byly kuszace;) jezeli natomiast sie nie uda.. to nie widze juz dla siebie nadziei:P powodzenia!

co tu poradzic na to, ze zamiast sie uczyc wole poswiecac czas na moje hobby - wypierdywanie kazachstanskiego hymnu w rytm pigmejskich tamburynow :(

5 rok medycyny-ja sie tylko ucze a mobilizowac to sie musze zeby wyjsc na impreze :-O

Gość upupupupupupupupupup

Gość moze cię zmobilizuje
moral tej historii: Przychodzi mama Jasia do biura pośrednictwa pracy, żeby synowi robotę jaką załatwić: - Pani, nie byłoby dla Jasia jakieś roboty, bo pije chłopak i pije.... - A co Jasiu potrafi? - No murować umie, podstawówkę skończył... - A to mamy: murarz, 4000 na rękę... - Pani kochana! Toć przecież Jasiu cały czas będzie chodził pijany, jak tyle pieniędzy zarobi... A za mniej coś nie ma? - No jest jeszcze - pomocnik murarza, 3000 na rękę .... - No ale 3000? To przecież będzie pił i pił... A tak za 600-700 złotych to coś by się nie znalazło? - 600-700... Hmmm... To by Jasio musiał studia skończyć....

Gość studentka oood siedmiu bolesci
hiohiohio ja tez tak mam wiecznie mowie a tym razem sie naucze i nic z tego...:| to sie nazywa lenistwo ...albo poprostu bycie studentem:P

a ja mam jutra mega zaliczenie z 3 dzialow, ucze sie od wczoraj, za chwile ciag dalszy:) a w niedziele 2egzaminy, zaczne sie uczyc jutro, moze dam rade, a jesli nie... nie no, musze zdac:P pozdrawiam i zycze silnej motywacji:) ja np mysle w poniedzialek o tym, ze jesli naucze sie na kolo na piatek, to potem bedzie zajebista impreza i bedzie luzik i zero stresow:)

Gość miesazana
a ja mam jutro poprawke z fizy i nic mi sie nie chce albo siedze przed kompem albo leże na wyrku i przez era gg z kumplem nawijam. taki niewinny flircik dla relaksu, bo cosik czuje ze i tak ud....upie