Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarka81

Odstawiam dziecko od piersi. Czy ktoś jeszcze?

Polecane posty

Zaczynam od dziś. MOj synek ma półtora roku i jest bardzo do cyca przyzwyczajony.Boję się że łatwo nie pójdzie.

Ja też od dziś. Alka za tydzień kończy rok. Ja myślę, że u nas wielkiego problemu nie będzie.

A ja się boję. Na razie synek jeszcze śpi, pewnie jak sie obudzi będzie chciał cyca. MAm nadzieję ze nie bedzie bardzo protestował. Koleżanka poradziła mi żeby posmarować sutki gorzkim paluszkiem.Chyba tak zrobię.

JUż od jakiegoś czasu jej ograniczałam karmienie i też to czytałam dlatego nie chciałam przeciągać. Od dziś biorę leki przxy których absolutnie nie mogę karmić więc samo się rozwiązało...

Widzisz a ja chciałam karmić jak najdłużej. Tylko że nie wzięłam pod uwagę tego że moje dziecko zrobi sobie z cyca zabawkę. Na początku to było śmieszne jak podchodził i podciągał mi koszulkę do góry, ale teraz już mniej mnie to bawi, szczególnie w miejscu publicznym. Zresztą mam nadzieję że zacznie więcej jeść normalne jedzenie.

nie bojcie sie dziwczynki i nie miejcie wyrzutow sumienia:)mialam ten sam problem.. odstawialam Alka jak mial 13 miechow:) byl wrecz nalogowcem udalo sie w plakal tylko w pierwsza noc ( maz z nim spal) w druga juz bylo spoko a w trzecia smacznie wszyscy spalismy:) od czasu do czasu grz ebal mi w cycusiach i pokazywal ze sie je ssie potem mnie calowal w sutek i koniec:) dzis uwielbia przytulac sie do piersi ale juz wie ze nie ma mleczka:) zycze powodzenia!!

pomogly mi tez tabletki na zanik poniewaz mialam bardzo duzo mleka i balam sie ze bede cierpiec z powodu pelnych cycusiow zawsze byly oprozniane na biezaco:) tabletki pomimo tego ze bardzo zle znosilam ich branie( mdlosci itp) pomogly- wytrzymalam chodzenie z pelnymi cycusiami:)

Gość cycusie
co to za słowo? :O Infantylizm :O

Cześć Pestka,dzieki za słowa otuchy. Własnie tego sie boję. Płaczu dziecka i pełnych piersi. A długo bolały Cię? Ja tez mam pełno mleka wiec pewnie bede miała ten sam problem.

nie ukrywam ze piersi bolaly:( ale dzieki tabletkommniej poza tym nie pobudzalam ich dotykaniem itp:) co do slowa cycusie to lepiej brzmi niz cyce !!! poza tym do dziecka tak sie mowi :) jak ci nie pasi to nie czytaj!!!

Gość ariadna675
Ja odstawiłam mojego małego wampira jak miał 16 m-cy. Spałam z nim od jego urodzenia (jestem samotną matką) i też się bałam jak to będzie. Ale miałam dosyć nocnych pobudek co 2 godziny. Odstawiłam synka drastycznie, posmarowałam sobie sutki rosyjską musztardą i dałam mu posmakować. Płakał strasznie ale nie ssał. Potem przez parę dni był na mnie obrażony, jak go usypiałam odwracał się ode mnie do ściany. Muszę przyznać, że było to dość zabawne. ;) Ginekolog zapisał mi tabletki na zmniejszenie laktacji, trochę na początku bolały mnie piersi ale po 2, 3 dniach już było lepiej. Zresztą te tabletki to świetny pomysł jeśli się boisz, że nie będziesz konsekwentna. Jeśli je zaczniesz brać to już ABSOLUTNIE NIE WOLNO karmić piersią. Powodzenia! 🖐️

ja też włąśnie od dzisiaj, po 1 mała kończy rok, a po drugie zacznie się weekend- mój mąż zawsze jak musi ić do pracy nastepnego dnia a mała w nocy płacze i dopmaga się piersi, mówi \"daj jej, w weekend zaczniemyodzwyczajać\", więc padło na ten i to już ostateczność. wiem,ze będzie ciężko bo juz to widzę jak co noc rezygnuję z jednego chociażby karmienia....oj głowa boli, dziewczyna ma niezłe płuca. Jezeli nie uda się z nią dogadać po dobroci to zastosuję jakąś drastyczną metodę heheheh posolone sutki, pokropione cytryną, gorzej jak jej się to spodoba.... Życzę powodzenia nam wszystkim, będzie potrzebne.....

Leia - to ty masz byc konsekwentna:) przenies sie an dzisiejsza nooc do innego pokoju a maz da sobie rade moj spisal sie dzielnie nie spal cala noc tylko tulil synusia i jak maly chcial jesc dawal butle z mlekiem modyfikowanym wierz mi ze nad ranem skapitulowal:0 w druga noc obudzil sie raz ja juz spalam z nimi w sypilani ale to maz do niego wstal zeby dac mu butle w trzecia noc o dziwo spalismy 8 godzin!!!

Gość cycusie
A znasz takie słowo jak piersi, czy jest ono dla Ciebie za trudne...? :O

Ja jakies dwa miesiące temu pokropiłam sutki cytryną. Mały jak poczul jej smak to skrzywił sie i przez jakis czas nie chciał. Tylko co chwile podchodzil i próbował jak smakują. A po paru godzinach urzadził mi taki koncert płaczu że niestety ale złamałam się. Nie przewidziałam takiej reakcji. teraz jestem bardziej przygotowana na takie zachowanie. Ja też mam dosyć nocnych pobudek. Patryk potrafi do piątej rano spać przy cycusiu. Nie muszę mówić jak to wpływa na mnie. ja też zyczę nam powodzenia no i przede wszystkim wytrwałości. Dziewczyny informujcie jak Wam idzie...

moj syn lubi smak cytryny:) cycusie- znam !!!! a ty widocznie masz jakis problem bo uczepilas(as ) sie takiej drobnostki!! kazdy mowi jak chce tak wlasnie mowia matki do swoich pociech jesli tego nie rozumiesz to zmykaj stad!!

ja nie rozumiem.Co komu przeszkadza jak kto mówi??? Ja lubie określenie cycuś i nikt nie ma prawa mi tego zabronić. I też uważam że to jest zwykłe czepianie się. Zawsze musi się ktoś taki znależć.

Gość cycusie
No własnie... Tak mówią... Do dziecka trzeba mówić normalnie, a nie takimi głupimi zdrobnieniami typu: chlebek, cycusie... I dzięki za troskę ale problemów nie mam :P

Gość a dla mnie to gorsze jest
powiedzieć cyce, cycki albo np cipka pewnie mi to zagwaizdkują część ciała kobiety, nie znosze tego jak moja bratowa i jej cała rodzina mówi...ble a dziecko powtarza

tak sie sklada ze ja mowie do dziecka poprawnie bo sama bylam swiadkiem jak matka tak mowila pieszczotliwie do dziecka ze az mdlilo czego nie uznaje:( o edukacje mojego dziecka sie nie martw:) zna slowo piersi, cycusie itp na pewno nie cyce! dupa! itd:(

Pestko z moim mężem niestety ale to się nie uda. Jest za bardzo miękki jeśli chodzi o dziecko i pewnie przy pierwszym jego płaczu nie wytrzymałby i powiedział zeby dać mu cycusia. On nie rozumie że karmienie piersią stało się męczące. Niestety.

to w takim razie ty musiz byc twrada i nieugieta:) wierz mi krzywdy dzidzi nie zrobisz :) moj zyje uwielbia mnie tak samo!! nie stresuj sie wez tylko pod uwage fakt ze im dziecko starsze tym gorzej bo staje sie bardziej uparte....

O tak. Jeżeli chodzi o upartość to mój synek jest na pierwszym miejscu. Właśnie do mnie podszedł, podciągnął koszulkę do góry a tu niespodzianka...:) Cycuś smakuje inaczej :) Posmarowałam gorzkim paluszkiem. U mnie innego wyjścia nie ma. Niestety ale nie da się nabrać na stwierdzenie ze cycuś jest niedobry. Musi sam spróbować.:)

Gość cycusie
Nie uważacie, że przesadzacie? podszedł do mnie i podciągnął koszulkę... :O Przy innych też tak robi? Karmienie dziecka ma sens do 6 miesięcy, póżniej to wygodnictwo i lenistwo... :O

Hej ja też bede odstawiać małą, poczekam az skonczy rok (kwiecień) i koniec. nie wiem jak sie do tego zabrać i boje sie bo już sobie wyobrazam jakie bedą noce.

cycusie- nieprawda !! jesli mialam tyle mleka ze moglam go dlugo karmic to czemu mialam tego nie robic? ja przestalam jak syn skonczyl rok bo wlasnie niechcialam zeby mnie molestowal przy ludziach i udalo sie temu zapobiec:) zreszta po co mialam wydawac mnostwo kasy na mleko modyfikowane??skoro mialam swoje :)

Gość cycusie
no widzisz, mylisz się. Od 6 miesiąca mleko matki jest dla dziecka zbyt ubogie w składzie i nie dostarcza wszystkich niezbędnych składników, wierz mi bo znam sie na tym. Skoro to taka oszczędność, to moża zaczniesz też tak karmić całą rodzinę... :O Świetne podejście do sprawy :O