Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acdcad

Ile się płaci za prąd a ile za gaz w kuchence?

Polecane posty

Gość acdcad

Wiem, to może nie na ogólny ale tam gdzie topik pasuje, będę czekała na odpowiedź długo a może się nie doczekam. Bardzo proszę dobre duszyczki o podawanie orientacyjnych kwot. Zastanawiam się czy założyć gaz (nie mam) i czy to faktycznie aż taka oszczędność żeby inwestować (musiałabym sporo). Może po prostu korzystać z prądu? Dlatego bardzo proszę, napiszcie mi, ile miesięcznie płacicie za używanie kuchni gazowej (zakładając że używa się zwyczajnej, na potrzeby małej rodziny) a ile za całkowicie elektryczną (może ktoś liczył).

niezaleznie od ceny, polecam prad, bo jest bezpiecznejszy. z gazem nigdy nic nie wiadomo, moze wybuchnac, moze sie zbierac czad przy niedostatecznej wentylacji w lazience. :(

Gość acdcad
no, moja rodzina z tego powodu zrezygnowała z gazu ale... z moich doświadczeń (wprawdzie z jedną tylko kuchenką gazowo-elektryczną i wcześniej gazową) wynika że jedzenie przygotowywane na prądzie nie jest takie smaczne (w każdym razie dotyczy to piekarnika elektrycznego) no i te ceny, jakie one obecnie są?

Gość acdcad
poza tym u mnie dookoła (blok mieszkalny) i tak wszyscy sąsiedzi mają gaz

no tak, jesli chodzi o wygode uztkowania - plyta elektryczna nie dorasta do piet gazowym palnikom :) w akademiku mam kuchenke elektryczna i szlag mnie trafia, ciezko tym sterowac w ogole, bo najpierw czeka sie, az to sie nagrzeje, po wylaczeniu jeszcze przez jakis czas jest gorace. beznadzieja.

Gość kalawala
kuchnia gazowa na 3 osoby obiady plus woda na herbatę(nie uzywam czajnika elektrycznego) piekarnik używany sporadycznie koszt ok. 40-50 zł za 2 miesiace

dla jasności anyżówko -płyta ceramiczna rozgrzewa się w kilka sekund :)

Obawiam sie, ze jesli chodzi o piekarnik, to juz sie raczej rzadko zdarzaja gazowe. Ostatnio robilam kuchnie i dowiedzialam sie, ze firmy robia w sumie tylko piekarniki na prad. Plyty to i owszem - gazowe i elektryczne :)

Gość acdcad
interesowałam się asortymentem, w sklepach są różnego rodzaju kuchnie tzn tylko gazowe, gazowo-elektryczne i elektryczne to koszt gazu w gazowej już znam mniej więcej a jak jest z prądem? może ktoś to sobie wyliczył? dodam że chodzi mi o zwyczajną elektryczną, nie jakąś fantazyjną, drogą indukcyjną (wiecie... gdy mnie tu nie było doczytywałam to i owo gdzie indziej w necie ;D )

Gość acdcad
Katarina, ty czegoś do zabudowy szukałaś? Bo ja to szukam zwyczajnej kuchenki, takiej jakiejś skromniutkiej (w tej kategorii więc problemu z całkowicie gazową nie byłoby, jak wspomniałam).

Tak, do zabudowy. Ale w zadnym katalogu nie widzialam piekarnika gazowego - ponoc coraz mniej firm takie robi.

A ja mam gaz z butli - butla kosztuje coś z 40 dychy i starcza na 3 miechy dla 3 osobwej rodziny, czajnik mam elektryczny :P

Arrakis - a jak szbko sie oziebia ta plyta? czasem trzeba z duzego (szybkiego) ognia zmniejszyc do malego (wolnego) i co wtedy?