Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasiadka23

gdzie mozna zglosic informacje jesli widzimy ze dzieci zyja w okropnych warunkac

Polecane posty

Gość sasiadka23

witam, moze ktos mnie uzna za straszna sasiadke, ale mieszkam w domku. na przeciwko mnie mieszka rodzina z dwojka dzici i tesciami, tesciowie pija, wylaczyli im juz prad, maja tylko w kilku gniazdkach na lewo pociagniety, w ich domu strasznie smierdzi wilgocia i stenchlizna, wykladziny sa normalnie mokre, dzieci jeden 5 i pol drugi 4 latka, sa chude wiecznie chore, i bardzo male jak na swoj wiek zwlaszcza ten starszy wyglada na 3 latka, dzieci sie jakaja, chodza brudne i smierdace, nie znaja piosenek, kolorow kompletnie nic.z kolei ich rodzice chodza super ubrani sa zadbani, czesto gdzies wychodza nawet na kilka dni. czy to brak kasy, raczej nie, bo rodzice maja na papierosy bezyne, po prostu mam wrazenie ze dzieci im przeszkadzaja. czesto slysze jak kloca sie na podworku kto zostanie z dziecmi bo ktores z nich idzie na dyskoteke, maja po 25 i 27 lat, a tesciowie leja na wszystko. zastanawiam sie czy mozna gdzies to zglosic ale anonimowo, boje sie ich reakcji. co wy byscie zrobili na moim mmiejscu???

Gość pani fionka *******
gorąco namawiam abyś zgłosiła cała sprawę do opieki ,na pewno jest taki urząd w twojej okolicy!!!!nie zostawiaj tych dzieci samych sobie ...tyle mówi sie o znieczulicy :(

policja, opieka społeczna....opieka chyba przedewszystkim

Gość do MOPSu

Gość pani fionka *******
może rzeczywiscie ta niebieska linia to dobry pomysł tam przecież są fachowcy!!

Gość pani fionka *******
chcę jeszcze dodac ,ze wcale nie jesteś straszna sasiadką !!!!! po prostu jestes normalnym i wrazliwym człowiekiem...:)

bardzo dobrze, sąsiadko, że to widzisz i nie pozostajesz obojętna wszak dzieci niczemu niewinne że durnych i nieodpowiedzialnych rodziców mają, niech im się krzywda nie dzieje..

Gość lagunaaa
Nie bądź obojętna. Duży plus dla Ciebie, że widząc sytuację Tych dzieci - chcesz coś zrobić. Może w waszej miejscowości jest terenowy komitet ochrony praw dziecka, wówczas tam możesz się zgłosić..albo tak jak podano wyżej - jest jteszcze policja i niebieska linia, opieka społeczna lub inne tego typu instytucje! Dla dobra tych dzieci zgłoś tą sprawę jak najszybciej !!!! Oby więcej takich ludzi było na ziemi , może wówczas wiele dzieci uniknęło by cierpienia i krzywdy !!!! Duża buźka dla Ciebie :D

istnieje coś takiego jak Towarzystwo Przyjaciól Dzieci!Napewno jest w każdym większym mieście i tam napewno możesz zgłosić sprawę anonimowo!Wiem, bo moja kumpela tam pracuje!Jeżeli to byłaby Łódź to mogłabym Ci pomóc!

Popieram!Wiecej ludzi takich jak ty a dzieciaczki uniknelyby smutnego losu...