Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzdura na maksa

czy kobiecie po aborcji grozi odpowiedzialnosc karna?

Polecane posty

Gość Badylek
Wiecie co... Ten zakaz aborcji to w ogóle popierdolony pomysł. Moje dziecko, moja historia, skąd się wzięło. Czy chcę je usunąć, czy nie, to już moja sprawa, moje dziecko i moje sumienie. Jak ktoś chce podyskutować to hejhop@o2.pl

Gość aluxxx
ja nie jestem katoliczka! ale mam swoj rozum do tego nie trzeba w cos wierzyc, znasz troche biologie? 7 tydzien to jest nie caly drugi miesiac! i w takim okresie usowa sie ciaze.. wogole wiesz o czym mowisz? wiesz jak wyglada takie dziecko? wiesz na czym polega aborcja? jak ja sie przeprowadza? zwolennicy aborcji mowia ze to tylko zaplodniona komorka- no pewnie latwiej jak sie tak mysli i ze skoro jeszcze nie ma dobrze rozwinietych narzadow i ukledu nerwowego to pewnie nie bardzo czuje rze go sie rozrywa na kawalki? i co jak nie bardzo czuje to to daje prawo zeby zabic? czlowieka doroslego w takim razie tez mozna zabic .. tylko go znieczulic....

alux dorosly czlowiek albo nawet noworodek to w pelni wyksztalcona istota zyjaca niezaleznie, a plod to na poczatku polaczone komorki, zyjace tylko dzieki matce i to ona podejmuje decyzje, jesli chce miec dziecko z ukochanym facetem to jasne, ze sie cieszy i kocha malenstwo, ale jesli sytuacja jest zupelnie inna to decyzja nalezy do niej, nawet nie wiesz, jak zycie moze byc pogmatwane, myslisz, ze to latwa decyzja, aby usunac?myslisz, ze tylko jak to mowicie \"kurwy\" to robia?

Gość aluxxx
tylko dlatego ze jest uzaleznione od matki i nie zdolne do samodzielnego zycia mozna je zabic?? co ty wygadujesz?? no to moj przyszly maz tez niewiadomo po co zyje bo urodzil sie duzo za wczesnie w poczatkach 7 miesiaca zycia plodowego i nie byl zdolny samodzilelnie funkcjonowac.. wiec mozna bylo go nie ratowac? w koncu nie byl jeszcze czlowiekiem.. mial tylko niecale 7 miesiecy zycia polodowego.. dlaczego twoim zdaniem duzy plod ma wiecej praw od malego?? co to wogole za rozumowanie

Gość aluxxx
mysle ze dla niektorych to jest latwa decyzja i maja to gdzies! gdybym zostala zgwalcona pewnie nie potrafilabym wychowywac tego dziecka... nie wiem nie mam pojecia pewnie bym oddala do adopcji, moze bym pokochala, w koncu to czastka mnie, naprawde nie wiem ale wiem ze bym nie zabila...

Gość przeciez
uklad nerwowy wyksztalca sie w 3 miesiacu z tego co mi wiadomo, wiec dziecko nie czuje gdy jest rozrywane.

alux nic nie mowie o tym kto ma wieksze prawo do zycia, ale przyznasz chyba, ze zabicie doroslego czlowieka jest czyms innym niz dokonanie aborcji w poczatkach ciazy?poza tym czyms innym jest ratowanie upragnionego wczesniaka, co jest normalne, jesli to jest wyczekiwany maluszek a czyms innym jest koniecznosc dokonania aborcji z roznych przyczyn losowych, naturalne, ze matka bedzie ratowac dziecko, na ktore czeka, a kobieta, ktora nie chciala dziecka czasami podejmie taka dramatyczna decyzje jak aborcja

Gość aluxxx
W czasie pierwszego miesiąca powstają zawiązki poszczególnych układów. Już trzynastego dnia tworzą się zawiązki układu nerwowego, a dziewiętnastego dnia powstaje cewa nerwowa złożona z pierwotnych neuronów, z której rozwinie się rdzeń kręgowy i nerwy obwodowe. W tym czasie tworzą się też oczy i dwudziestego ósmego dnia można rozpoznać soczewkę oka. Już dwudziestego pierwszego dnia rurkowate serce pompuje krew. Te pierwsze ruchy są wyrazem ogólnej zasady rozwojowej: nie ma struktury bez funkcji. Ruch zawiązków narządów doskonali ich strukturę, sam się doskonaląc. Jednocześnie tworzy się zamknięty system naczyń krwionośnych serca. Wtedy też powstają pierwsze komórki ośrodkowego układu nerwowego TO JEST PIERWSZY MIESIAC.. pozniej rozwoj postepuje

Gość aluxxx
link nie dziala.. ale byly na nim dobre zdjecia

Gość aluxxx
no tylko czytajac takie teksty przechodzi mi przez mysl ze to nie taki zly pomysl z ta aborcja :p

Gość aluxxx
zgadzasz sie? to niezle... jakbyscie mieli jakies sposoby aby stwierdzic kto bedzie w przyszlosci przeciwnikem aborcji to byscie powybijali nas jeszcze w lonie matki i mieli swiety spokoj!!

Gość anty katolik
Do wszystkich pań pseudo katoliczek. A co same byście zrobiły jak by Was nie było stać żeby wychować to dziecko? Wedle powiedzenia "krowa, która dużo ryczy mało mleka daje". Same kiedyś pewnie tak postapilyscie