Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ile razy dziennie podaje sie EURESPAL 2,5 rocznemu dziecku?

Polecane posty

bylam dzis u lekarza,ale i lekarz zapomnial powiedziec(a mo0ze to takie oczywiste ze nie musial mowic?)ani tez ja nie zapytalam... taka bylam zakrecona bo dziecko mi strasznie plakalo i krzyczalo. synek ma 2 lata i 6 miesiecy. wiecie dziewczyny? ile razy dziennie i w jakiej ilosci?

Gość trelele
Przecież jest ulotka w opakowaniu

mam sama butelke. ale faktycznie,pojde do apteki i kupie nowe opakowanie dzieki:)

Mam ten syrop. Na ulotce jest napisane: dzieci powyżej 24 m-ca 2 do 4 łyżek stołowych na dobę (od 30 do 60ml)

Gość pani fionka *******
ja daję w/g.zaleceń lekarza 3x dziennie po 5ml. ,raczej nie podawaj mniej bo nie zadziała ! eurespal jest dość dobry ma działanie przeciw bakteryjne :)

Gość pani fionka *******
KORALIK podałaś błedna dawkę podaje sie na ten wiek około 5 ml. a nie 30-60 ml :)

Gość pani fionka *******
5 ml.to jest łyżeczka od herbaty i jeszcze odrobinka !!!!

pani fionka ******* dzieci poniżej 24 m-ca 2 do 4 łyżeczek czyli od 10 do 20 ml na dobe.Autorki dziecko ma 2,5 roku

Kuba w wieku 2 lat dostawala 3 X po 5 ml Teraz - w wieku 3 lat dostaje 3 X 7ml jak sie nie myle w wieku 2,5 lat ok 6 ml - 3 razy dziennie

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaaa
dziekuje Wam bardzo Kochane:) ale wiecie w koncu na czym stanelo? otoz moje dziecko tydzien temu mialo jakas infekcje(katar,kaszel,goraczka)-bral antybiotyki.bylo juz prawie dobrze az wczoraj w nocy pojawily sie wymioty. poszlam wiec do lekarza ,ktory przepisal mi na to tylko ten Eurespal.. dalam raz-dziecko zwrocilo i zwracalo nadal:( pojechalam wiec wieczorem do szpitala i tam pewna pani doktor byla w totalnym szoku ze przy wymiotach ktos mi przepisal Eurespal,ze ten lek jest niedobry w samku i jeszcze wzmaga wymioty! skonczylo sie na tym ze dziecku podano kroplowke(odwodnienie) i przepisano nastepne antybiotyki... sama nie wiem co mam o tym myslec:(kazdy lekarz mowi co innego:( lekarka w szpitalu skwitowala to jednym zdaniem:"co kraj to obyczaj". no dzieki:Otylko mi sie niezbyt usmiecha mieszkac w takim kraju:O

Gość Magdalena P.
Hm.. tak czytam te opisy i tak się zastanawiam czy można podawać tak małym dziciom jakiekolwiek LEKARSTWO bez konsultacji z lekarzem!!!! Sama mam 2 letniego synka. Miewał nawt berdzo cięzkie przeziebienia ale nigdy lekarz nie przepisał antybiotyku. Każdorazowo konsultuję z lekarzem (wizyta u lekarza) dobór leku do choroby - bo raz jest gardło, raz katar, raz chrypka, raz oskrzela ... skąd Państwo wiecie co akurat Waszej pociesze dolega?! Oczywiście każde lekarstwo niewłaściwe dobrane może skutkować efektami ubocznymi jak wymioty itp. i jeszcze do tego dochodzi dawkowanie w zalezności od wieku. Mój lekarz przepisywał różne dawki - na początku dwa potem trzy razy dziennie w zalezności od wieku dziecka i do do tego przepisywał cebion(vit. C) oraz sanosvit (wapno). Innym razem do eurespalu dołączał prawoślaz innym jeszcze inny syrop - choć mi osobiście się wydawało, że synek choruje cały czas na to samo. Zatem nie dziwcie się Państwo, że gdy dajecie samodzielnie czy kierujecie się ulotką dzieci Wasze wymiotują. Ostatnio syn przechodził rota wirus a zaraz po tym przeziębił się. Lekarz nie podał profilaktycznie eurespalu - bo stwierdził, że żołądek dziecka musi odpocząć - jak każde lekarstwo ma na żołądek wpływ. Ostatnio przy wieku 2 lat dziecko otrzymuje 10 ml eurespalu 3 razy dziennie. Przedtem podawałam 5 ml 3 razy dziennie. Nigdy nie wymiotował ani nie było skutków ubocznych. Nie wiem czy to jest istotne ale lekarz zalecił podawanie syropu na trochę przed posiłkiem a nie po. Dziecko zawsze po kilku dniach stawało na nogi. Każdorazowo jednak podanie eurespalu konsultuję z lekarzem.

akurat podaje takiemu dzieciaczkowi teraz.... 3 razy dziennie po 5 ml

Gość Magdalena P.
I ok. Jeżeli lekarz tak zalecił i po 3-4 dniach choroba ustępuje to nie ma sensu podawać więcej. Na moje dziecko 5 ml. nie działałało już a podając większą dawkę 3 dni i po chorobie. Zapomniałam napisać, ze lekarz każdorazowo pyta się o wagę dziecka - nie jestem lekarzem więc nie wiem jakie ma to znaczenie ale mój szkrab jak na 2 latka jest dość dużym dzieckiem - moze to też dlatego ma inną dawkę. Moim zdaniem lekarz wie ile dawać. A co do postu powyżej - to proponowałabym zmienić lekarza, który po wymiotach przepisuje eurespal. Ja do swojego lekarza mam ogromne zaufanie bo rota wirus (bardzo ardzo mocny mocny) przeszedł dość dobrze a z tego co wiem to nie jedno dziecko przy takim stanie ląduje w szpitalu z odwodnieniem. Byłam dobrze kierowana przez swojego lekarza i uważam, ze dobór diety i lekarstw również był trafiony - efekt - zadowolone i uśmiechnięte zdrowe dziecko i co najważniejsze przy tylu infekcjach które przeszedł - nigdy nie brał antybiotyku.

Gość ROZANORBI
Witam.Wiecie może, czy EURESPAL jest syropem wykrztuśnym?

Gość mycha bleeeeeeee
tak on działa wykrztusnie

Totalna bzdura! Erurespal to NIE JEST SYROP WYKRZTUSNY!!! to lek przeciwzapalny w postaci m.in syropu, ktory z wykrztuszaczami typu Flegamina czy Guayazyl ma niewiele wspolnego. Mozna go, w przeciwienstwie do nich stosowac na noc. Dziewczyny zanim cos napiszecie to sprawdzcie, bo wprowadzanie w blad w takim temacie moze byc niebezpieczne.