Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

piana z białek na sztywno - wejdź

Polecane posty

Gość jajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

żeby szybciej jaka się ubiły(nie mam mikseru) to co mam troszkę dodać sól czy cukier? dodam że to są 4 białka więc ile mam tego dodać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juz 20 minut ubijam i nic
nie moge ubic białek na sztywno, mimo ze dodalam soli. Co roboić?> Wstawilam teraz białka do lodówki, ale nie wiem czy to cos da :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Białka na pianę powinny byc schłodzone,miska sucha. Jeśli nadal piana jest ubita,ale nie jest sztywna-dodaj trochę mąki ziemniaczanej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
skoro nie mozna ubic bialek to moze miska byla wilgotna- wtedy za cholere nie ubijesz. musi byc suche naczynie i sucha ubijaczka,,i nie moze wpasc do tego bialka zoltko.wtedy ubije sie bez problemu-nawet bez soli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Trzepaczką staromodną ubijasz? To niestety pozostaje tylko cierpliwość. Chociaż dziwne, że po 20 minutach nic - tak pół godziny to myślę powinno wystarczyć, z tego co pamiętam z dzieciństwa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juz 20 minut ubijam i nic
wpadł mi kawałek żołtka, moze dlatego :o Miska była sucha. Nie mam już więcej jajek, więc mam dodać tej mąki ziemniaczanej? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juz 20 minut ubijam i nic
mikserem, chyba bym padła gdybym miała machać trzepaczką w tym upale :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak Ci zoltko wpadlo to
zapomnij, ze ubijesz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak Ci zoltko wpadlo to
ja uzywam trzepaczki. Wole ;) nie jest az tak bardzo goraco :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juz 20 minut ubijam i nic
u mnie jest 33 stopnie w cieniu. Oj to mnie załamałyscvie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja żółtko ci wpadło, to tylko pozostaje nowe jajka rozbić niestety i robić jeszcze raz. Chyba ze to do jakis celów, gdzie nie musi byc całkiem na sztywno ;) Ale w pierwszym poście napisałaś, że miksera nie masz... :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dołączam się do zdania,że z żółtkiem to piana raczej się nie ubije. Jeśli jeszcze z tym walczysz,choc minęło tyle czasu,spróbuj dodac odrobinę (łyżkę) mąki ziemniaczanej-nie pomoże? I tak byłoby to do wyrzucenia,a może wyjdzie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×