Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martusia1984

bialy osad na języku

Polecane posty

Gość Martusia1984

Hej- od dlugiego czasu mam biały osad na jezyku- non stop- po umyciu szczoteczka "do języka" znika jedynia na pare minut- czego to moze byc oznaka- POMÓŻCIE

Gość Zakaz lizankaa he he

a nie brałaś ostatnio jakichś antybiotyków? mogła ci się grzybica rozwinąć - idź do lekarza na konsultację

Gość Martusia1984
właśnie chodzi o to że nie brałam zadnych antybiotyków- nie mam tez nieświeżego oddechu żebym podejrzewała że to sa jakies problemy z zołądkiem- na wszelki wypadek zapisałam sie do lekarza na środę...ale moze ktos mial podobny problem i wie z czego to moze jeszcze wynikać...

Gość pumeksol
ja tak mam odkad pamietam... jak sie dowiesz co ci jest to daj znać!!

Gość Martusia1984
wiesz jak to jest z lekarzami- bylam juz kilka razy i zawsze bagatelizują problem- jak człowiek jest mlody to uważaja że na pewno symuluje- ale moze tym razem dowiem się czegos konkretnego

Gość hjdghdjhgj
jesli dobrze sie odzywiasz i zakladasz, ze to nie grzybica, to moga to byc jakies problemy z ukl pokarmowym - np refluks, helikobakter, jakis niezyt zoladka. wtedy ten nalot to nie sa zadne patologiczne bakterie i samego nalotu w sobie sie nie leczy. warto zajac sie raczej ukl pokarmowym. wiekszosc 'zoladkowcow' ma nalot na jezyku. ma nadzieje, ze jakos pomoglam troszke. zrob badania, skonsultuj z jakim slekarzem, gastrologiem czy cos. powodzenia

Gość taka sobie jednaa
ja nawe próbowałam to leczyc. Jedna dentystka przepisała mi tantum verde do płukania i owszem jak stosowałam to pomagało, a po zakończeniu leczenia znów sie ten osad pojawiał. Inny dentysta powiedział ze tak czasem jest i żeby unikac słodyczy i cukru wogóle. Dałam sobie spokój.

Gość Martusia1984
a do gastrologa trzeba mieć skierowanie od lekarza ogólnego? nigdy nie byłam więc nie mam pojecia

Gość uyfyt
prywatnie do zadnego lek nie musisz miec skier. a na fundusz, to na pewno trzeba. masz jakies klopoty z ukl pokarmowym? nic nie zauwazylas niepokjacego? bo jesli nie, to kazdy lekarz cie zignoruje :/

Gość uyfyt
i na pewno nie da skierowania na powazniejsze badania, ablo ich po prostu sam nie zrobi. jak wyglada twoja dieta?

Gość Martusia1984
Generalnie to nie mam klopotów z zołądkiem- chociaz u mnie w rodzinie wystepuja wrzody i nadkwasota (tata i bracia mają) - co do mojej diety- mysle że jest normalna, chociaz niezbyt zdrowa- najwiekszym moim 'grzechem' jest picie kawy na czczo...na sniadanie tradycyjnie jakies pieczywo z serkiem, obiad jem późno- ok.18, aq potem jeszcze późna kolacja- ciężkostrawna zazwyczaj- bardzo lubie jesć i jem dużo- chociaż ważę niecałe 50 kg. W ciagu dnia nie mam czasu porzadnie sie najeśc to nadrabiam wieczorami. Cukru nie uzywam wogóle ( jedynie do kawy) , słodyczy tez nie jem - staram sie jeść owoce, ale róznie z tym bywa- no i pije duzo herbaty- ups. teraz to sama widzę jak to wygląda :-)

Gość lillla
ja tez mam taki osad i nie wiem od czego

a nie jesz przypadkiem dużo nabiału i pijesz duzo mleka i jogurtow ???? MOze to byc własnie ta przyczyna - ogranicz spozywanie nabiału a problem powinien zniknąc.

Gość ciocia ewunia
jula25 głupoty piszesz, sorry

Gość uyfyt
Martusia, no to mas zodpowiedz na swoj nalot na jezyku: sklonnosci do wrzodow i innych, dieta. ciesz sie, ze TYLKO nalot masz po tej kawie na czczo, nic-nie-jedzeniu i objadaniu sie.... spodziewaj sie wrzodow za kilka lat. zmien troche sposob odzywiania. pewnie pozbedziesz sie nalotu. powodzonka!

Gość kahysb
tez mialam od miesięcy osad na języku, teraz biorę antybityk na chore zatoki i osad juz jest duzo mniejszy- czyli tłukę bakterie które go powodują