Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blankaaaaa

Zelixa

Polecane posty

Gość PoraNaDobranoc
Przepisanie recepty zalezy od tego jaka ktos ma nadwage czy BMI? Jak to jest?

Gość pytanie mam
do osób zażywających Zelixę, czy przed.. lekarz wykonał wszystkie badania??? czy to jest tak dawane trochę na żywioł

Gość blankaaaaa
Mi nie kazał robić żadnych badań, tylko po mięsiącu mam przyjść do kontroli.

Witam ,jestem na Zelixie 21 dni nie dzieje się ze mną nic złego schudłam 6 kg i też bez zadnego problemu przepisał mi ją lekarz pierwszego kontaktu. Mam sporo do zrzucenia więć napewno nie zakończę na jednym opakowaniu , nie wiem co będzie dalej ale mam nadzieje że nie wyjadę nogami do przodu. A jest jeszcze jedna sprawa , u dentysty nie można dostać pełnego znieczulenia przy leczeniu jestem na tym etapie więc nie ściemniam.Pozdrawiam serdecznie

Gość blankaaaaa
Cześć, to mój drugi dzień na Zelixie i czuję się świetnie. Właśnie wróciłam z urodzin mamy i czuję się pierwszy raz nie przeżarta !!! Ze spaniem też nie mam problemu, nadpobudliwości zero. Mam chęci do jedzenia , ale jak zacznę już coś jeść to po np 1 kromce jakoś mój mózg mówi mi , że mam dość. Za kolejne 3,4 godziny znowu glodnieję i znowu zjadam np tylko pół udka z odrobiną sałatki i mi wystacza.Więc jem nomalnie ale po trochu i to chyba prawidłowo. Oby tak dalej mi szło.

zarówno Meridia jak i Zelixa zawwierają tę samą substancję czynną czyli sibutraminę i obie są dostepne tylko na receptę (oczywiście poza handlem w internecie i na stadionie X-lecia) w dawce 10 i 15 mg; tak więc niedoinformowana, jesli spotkały Cię takie perypetie zdrowotne po Meridii, to trzymaj się z daleka od wszelkich tego typu środków, bo nastepnym razem może być gorzej, a chyba nie chcesz powtorzyć tak niemiłego doświadczenia;

Gość blankaaaaa
Michaelangelo, masz rację jak już komuś meridia zaszkodziła zelixa też może. Ja jestem na Z dopiero 3 dzien i nadal jest dobrze. Na ulotce z Z wyczytałam, że nie powinny stosować sibutraminy osoby z BMI poniżej 30, mi wyliczono 32,5 więc się kwalifikuję.

mam 164cm i waze 61kg moge brac tą zelixe? mam 30 lat i dwójke dzieci i tez jestem 10 lat po ślubie, mieszkam w bydgoszczy

Gość blankaaaaa
Madziu ! Ja marzę o takiej wadze ! Zelixa i każdy tego typu lek jest dla osob OTYŁYCH, a nie z nadwagą, dlatego tyle dziewczyn ląduje w szpitalach. Ten lek to pochodna Meridii czy Adipexu. Moja kolezanka bierze Z razem ze mną, a ma twoje parametry, niestety dziś mi mówiła, że nie będzie tego brała, bo bardzo źle sie czuje. Naprawdę się zastanów, bo to lek nie dla Ciebie, uwierz mi. Wpisz na Google "wskaźnik BMI" , wpisujesz swoja wagę i wzrost i zobaczysz co Ci wyjdzie.

Gość blankaaaaa
To już , albo dopiero 4 dzień na Zelixe i spadło mi 1,5 kg. Jeśli będę chudła 2 kg na tydzień to będzie super !!! No i nic mi nie dolega !

Gość dyja
witajcie... dziś mój drugi dzień na Z, ale to nie jest mój pierwszy wspomagacz, jadłam już Meridię, Lida i wieie, wiele innych... z różnymi skutkami.. w zeszłym roku schudłam ponad 20 kilo... moje odchudzanie w tym roku dawało nikłe efekty, stąd udałam się do dietetyka, i pod okiem specjalisty dalej próbuję gubić zbędne kg ... lecz po wszystkich specjalistycznych badaniach, w tym czasie stosowałam dietę zaleconą przez lekarza, schudłam ok 3 kg i nic waga stanęła w miejscu... i nic???? więc dalsze badania, kolejne analizy i nowa dieta i Zelixa... do tego oczywiście gimnastyka, codziennie.... dziś dzień drugi samopoczucie dobre, staram się pić ponad 2 litry wody, zjadam jakiś owoc.... tymczasem kończę pozwolę sobie czasami tu wpisać... pozdrawiam odchudzaczy

Gość blankaaaaa
Witam w klubie Dyja, ile jeszcze musisz schudnąć ? To moj 6 dzień i spoko, powolutku waga spada, ale to jeszcze za krótko, żeby coś więcej było ( niecałe 2 kg dopiero), ale mi pasuje.

Witam , jestem na Z.... miesiąc bez 3 dni i mam na minusie 8 kg , dobrze się czuję i właśnie zaopatrzyłam się w kolejne opakowanie.Przedwczoraj byłam u lekaża i co się okazało że on też stosuje te tabletki i nie ma im nic do zarzucenia a czytając tu niektóre wpisy to się włosy na głowie jeżą .Komu wiec wierzyć.....?

Gość blankaaaaa
Czy jest ktoś komu Zelixa zaszkodziła, może znacie kogoś ? Do tej pory wszystkie wpisy są pozytywne, ale może nie chwalę słońca przed zachodem. To już 7 dzień i spadło mi 2,2kg. Samopoczucie świetne.

Gość blankaaaaa
Zauważyłam, ze jak biorę Z... rano wstaję bardziej wyspana.

Tak czytam rózne topiki ze wspomagaczami i drazni mnie jak ktos odradza \"coś\" tylko dlatego,że sam się tym zatruł lub to \"coś\" mu nie pomogło!Nie można tak! Brałam Adipex i nie zaszkodził mi!Brałam jeszcze jakiś lek (nie pamietam nazwy) też mi nie zaszkodził, mimo ze każdy je odradza. Badania kontrolne robiłam zawsze i były super! Teraz zamierzam brać Meridię i nikt mi nie wmówi,że mam tego nie robić. Mozna podzielic się swoimi spostrzeżeniami ale nie w taki sposób \"odradzam,bo od tego sie umrze,wyląduje w szpitalu i wogóle to oślepnie!\"Bez przesady! To tak jak z alkoholem.Ktoś wypije kieliszek i na drugi dzień zdycha.Ktos wypije litra i czuje się dobrze. Ten pierwszy będzie wszystkim rozpowiadał,że alkohol szkodzi bo......jego organizm go nie toleruje!To znaczy,że każdy ma przestać go pić?

Gość blankaaaaa
Do tsinilini. Tu nikt nikomu nie odradza, ciekawe co byś doradzila swojej kolezance gdyby Ci Adipex zaszkodził ? Może byś nie odradzala, ale..... dopowiedz sobie sama.

Nie odradzałabym tylko powiedziała szczerze jak na mnie zadziałał i tyle.Ona ma swój rozum i postepowałaby jak sama uważa!

Gość blankaaaaa
Witam, dziś jestem 12 dzień na Z... i o 3,2kg mniej.

Gość blankaaaaa
!4 dzień 3,8kg mniej. Czyli 2 kg na tydzień.

Gość Kajuka
Witajcie Jestem 8 dzień na Zelixie. Mam 30 lat 5-letnie dziecko i przy 170 cm waga 86. Przed Zelixą była 89. Ja nie znoszę tak dobrze tego leku. Biorę Zelixę15. Pierwsze dwa dni brałam po całej tabletce i faktycznie apetytu nie miałam, ale kłuło mnie w okolicy serca. Nie cierpię na nadciśnienie. A wrecz przeciwnie moje ciśnienie to 110/60. Po Zelixie również ciśnienie mi się nie podnosi, tylko puls. Z 70 uderzeń na ok. 100. Więc w kolejne dni brałam połówkę i było lepiej. Ale pod wieczór odczuwałam już głód. Wczoraj wzięłam całą tabletkę i znowu odczuwałam takie dziwne kłucie niby przy sercu czy przy łopatce lewej. Trudno ten ból zlokalizować. Dzisiaj wzięłam połówkę i jest lepiej. Moze dla mnie 15 jest za mocna. Oprócz brania Zelixy stosuję dietę i dużo ćwiczę. Zaczęłam się zastanawiać, czy sama sobie podświadomie tego skutku ubocznego nie wmówiłam , bo jak się naczytałam w inter. i przestudiowałam ulotkę, to włosy mi się na głowie zjeżyły. I źle się czułam już przed wzięciem pierwszej tabletki :-). Fakt, efekty są widoczne, waga spada. Inne skutki uboczne też mam: suchość w ustach, drętwienie kończyn, zimne stopy, ból karku, no i to co mnie ajbardziej niepokoi to takie dziwne kłucie. Kupiłam sobie magnez z witamina B6 na wypadek jakby to był ból mięśnia sercowego a braku tego pierwiastka. no nic, zobaczę jak będzie dalej. Mam nadzieje, że Wy się dobrze czujecie, bo te tabletki naprawdę przynoszą spadek wagi (oczywiście z rozsądną dietą i z cwiczeniami) Pozdrawiam

Gość blankaaaaa
Moja siostra też bierze Z... i po 8 dniach schudła 3 kilo, ja dopiero po 14 dniach ledwie 4 kilo. Przyznaję jednak, że nie ćwiczę, chyba zapiszę się z powrotem na step. Dziś jest 15 dzień i waga stoi w miejscu !!!

Gość Kajuka
Witam Do blankaaaaa. W dwa tygonie 4 kg to nie jest mało. Tym bardziej, że nie ćwiczysz. Ale przy każdej diecie w którymś momencie waga staje. A potem znowu spada. Tylko nie można się zniechęcać. A może jesteś przed okresem? Wtedy organizm gromadzi b. dużo wody i wydaje się, że się nawet tyje. A często waga pokazuje wówczas więcej kg. A po miesiączce wszystko wraca do normy. Ja dziś mam 4 kg w dół ale zaznaczam , że przed dietą b. dużo jadłam. Jestem poprostu wstrętny zarłok. Wiec nie dziwi mnie, że jak ograniczyłam jedzenie, zaczęłam ćwiczyć to kg lecą. Nie używam teraz wogóle cukru, nie jem słodyczy. A jadłam ich b. dużo. Jedyny cukier jakiego świadomie używam , to fruktoza z owoców. Chyba, że sa jeszcze jakieś cukry w ciemnym pieczywie, czy serkach grani, to też. Ale nie wiem czy są b nie sprawdzałam. Nie wiem jaka jest zasługa Zelixy, nawet nie jestem do niej przekonana i mam wrażenie , że to kłucie to przez nią. Dziś jeszcze nie wzięłam i apetytu narazie niw mam. Jak mnie popołudniu głód dopadnie to może wezmę1/4 tabletki. Czyli to nie całe 4 mg sybutraminy. Jak taka mała dawka nie zadziała farmakologicznie, to chociaż psychicznie, bo bedę wiedziała, że wziąłam i może głód minie. Zobaczymy. Więc trzymajcie się dziewczęta. Grunt to silna wola. Sama sobie to ciagle powtarzam :-)

Gość blankaaaaa
W takim razie 2 kilo na tydzień to nawet rozsądnie. Myślę, że gdy się dużo schudnie w krótkim czasie, szypciej znowu się przytyje.

Gość blankaaaaa
miało być szyBciej

Gość kajuka
hej Zapomniała się Was zapytać, czy po Zelixie macie na twarzy wypieki? Bo ja mam okropne, mniej więcej godzinę po tabletce i tak przez cały dzień. Całe poliki czerwone, jakbym biegała przez godzinę biegała.

Gość blankaaaaa
Zadnych wypieków nie mam, tylko jak posiędzialabym dłużej to zaraz mi zimno.

Gość blankaaaaa
17 dzień, waga stoi w miejcu nadal ! 4 kilo mniej i ani grama więcej !